Inlägg från: Mandis |Visa alla inlägg
  • Mandis

    Orientaliskt bröllop

    Hej tjejer, hoppas ni mår bra i vintervädret =)!


    Goli, jag har haft fullt upp med att vara sjuk och nu i helgen varit på spahelg med min man, mina föräldrar, svärmor och några fler...mysigt men även kaotiskt och energikrävande att umgås med familjen..som vanligt haha.


    Hoppas det går bra för dig med pluggandet Goli, snart är det jul och förhoppningsvis dags för lite vila..det verkar som att du behöver en paus från studentlivet ;)! Tråkigt med underkjolen, jag hyrde en för typ 400 kronor från samma butik som jag köpte klänningen från. Annars finns det ju många undekjolar på etsy eller ebay...hoppas du hittar en bra till slut!


    Pagnie, förstår hur du känner det...det är så kul att ha många saker att se fram emot. Man får förösöka hitta en balans så att man inte glömmer att njuta av nuet oxå. Vad spännande med en överraskning..ser fram emot att läsa om vad din pojkvän har hittat på!!


    Kitkät, vad fina inbjudningskort...vi beställde oxå en hel del från Calligraphen. Bla. våra festprogram (utsidan till festprogrammen..innehållet fixade vi såklart själva) och tackkort =).


    Ska försöka skriva en liten del av vår bröllopsberättelse nu!!!

  • Mandis

    ok, det finns så otroligt mycket att berätta om vårt bröllop men jag börjar med dagen innan eftersom vårt firande pågick i 3 dagar med grillkväll kvällen innan och frukost/brunch dagen efter =).


     


    På fredagen dagen innan bröllopet hade vi ordnat så att vi fick låna "beach house" som tillhörde stället vi skulle ha vigseln och festen på. På morgonen fixade jag mina naglar..jag hade valt fransk manikyr med vanligt lack (ej gellack) och det var dumt gjort för att vara mig. Jag är sjukt osmidig och lyckades typ förstöra hälften av naglarna redan innan bröllopet..om man väljer gellack så behöver man ju inte vara lika försiktig =).


    Samtidigt som jag fixade mina naglar åkte min man ut till Vår gård och började förbereda för kvällen och eftermiddagen. Även våra föräldrar var där och hjälpte till med dekorationerna inför bröllopet. Mina föräldrar förberedde allt inför sofre aghd och svärmor dekorerade lite utomhus.


    Vi hade köpt massa hamburgare med tillbehör och vid 16-tiden kom resten av släkten + några nära familjevänner så vi var väl totalt 30 pers. Solen sken och jag kommer ihåg att jag tänkte att det hade kunnat få regna om det bara kunde vara sol dagen efter..jag var helt besatt av att det skulle vara sol just vid vigseln =)


    Vi började med att skåla ute på bryggan och det var verkligen superhärlig stämning..sen hade jag och maken ordnat en hederlig svensk femkamp...det var sjuk roligt men helt kaotiskt att få ca 30 iranier att följa regler..ingen lyssnade och all fuskade men kul var det =). Sen grillade vi, åt och dansade till 23-tiden. Min man stannade kvar på stället och spenderade natten där medan jag åkte hem till stan eftersom jag hade skulle till frisören i stan tidigt på morgonen på bröllopsdagen...så det blev så att vi inte sov tillsammans sista kvällen som ogfita, det var inte helt planerat att det skulle bli så men det blev en liten rolig grej av det =).


    Jag var så otroligt uppspelt när jag kom hem till oss och det kändes lite konstigt att vara själv då men jag lyckades till slut att somna kring 01:00 tror jag...


    Det här var lite kort om grillkvällen kvällen innan..hoppas det går att läsa, mannen står och tjatar på mig om att vi ska titta på en film tillsammans så jag får forsätta senare i veckan. Ska försöka skriva lite mer lättläst då haha


    Godnatt och kram!!


     

  • Mandis

    Hej tjejer, först av allt gott nytt år till er...hoppas ni har fått en härlig start på 2013 =)! Tänk att ni kommer att gifta er i år...är lite avundsjuk på att allt ni har framför er ;). Själv har jag haft fullt upp med jobb först och sen med familjeträffar över julen och nu har vi precis kommit hem efter en vecka i Barcelona där vi firade både nyår och 6 månader som gifta hihi. Tiden har gått så himla snabbt och det är fortfarande svårt att förstå att vi numera är gifta..jag älskar att presentera honom som min man =)!


    Skummade igenom senaste inläggen och såg att ni nämnde Fadi i Rinkeby, han fixade mitt hår inför vår förlovningsfest och jag vart jättenöjd..jag vill alltid ha det enkelt och inte för mycket och det kändes som att han verkligen lyssnade på mig. Det enda tråkiga var att han var försenad med kunden innan och jag fick sitta och vänta ett tag trots att jag hade andra tider att passa inför festen...nu var det ju bara inför förlovningsfesten men om det hade varit bröllopsdagen hade detta gjort mig skitstressad. Men det kanske är annorlunda om man bokar tid hos honom inför ett bröllop, då kanske han är nogrannare med att hålla tiden!


    Vad kul att ni har flyttat Pagnie =)!


    Kitkät, inbjudningskorten kan man ju alltid beställa och förbereda så är det bara att skicka iväg dom när det är dags. Man bör i och för sig ha klart gästlistan inför detta men det har ni nog. Brudklänning brukar funka bra att beställa senast 3-4 mån innan bröllopet men där jag köpte den ville dom helst ha beställningen 6 mån innan så det kan ju vara bra att prioritera den!


    Goli, jag håller tummarna för att du får ett bra underläkarvik. Säg till om du vill ha tips för vik i sthlm =)!!!

  • Mandis

    Pagnie, ja jag vill ha barn...SNART =)! Samtidigt känns det lite läskigt med tanke på att vi har det så bra och bekvämt nu haha. Min man vill oxå ha barn, men har inte lika bråttom som mig...så vi försöker kompromissa! Men förhoppningsvis blir det kanske en liten i bebis i magen under 2013 ;)!


    Goli, tack så mycket, har självklart inte övergett er..bara lite mycket i huvudet just nu =)! Förstår att ni inte orkar vikariera en lång tid innan AT...tyvärr är situationen i sthlm helt galen när det gäller väntetider på AT. Men som sagt, säg till om ni skulle få andra tankar och behöver tips =).


    Anledningen till att jag inte valde Fadi till slut var att jag inte kände mig så "omhändertagen" när jag var där, man vill ju känna sig lite speciell på sin dag men jag kände mest att det var snabbt in och ut + att han började fixa mig 20 minuter för sent...det funkar inte så bra för mig som inte alls är stresstålig ;). Men han var verkligen duktig och lyssnade på hur man ville ha det, och troligtvis så är det annorlunda (mer tid avsatt) om det gäller en bruduppsättning inför ett bröllop! Funderar du på Fadi Goli?


    Jag ska se om jag hittar en bra bild på min frisyr, men det var ingen uppsättning tyvärr ytan han lockad mitt hår och gjorde någon slags frisyr av det =). Jag återkommer med bild...och med forsättningen på min bröllopsberättelse!!!

  • Mandis

    Jäklar vad svårt det var att hitta en bra bild på min frisyr, det finns ju nästan ingen bild på bara mig haha. Men här ser ni lite hur det såg ut, inget speciellt..en enkel frisyr med lite lockar. Men vad jag har hört ska Fadi vara expert på just uppsättningar och det här var ju mer att föna och mycket enklare...men jag har hört om andra som har varit nöjda med hans uppsättningar!!


  • Mandis

    Nu har jag skummat igenom senaste dagarnas inlägg...ni är på gång nu ;)!! Vad fina inbjudningskort Goli..fint med en persiskt dikt oxå!!! Superfina ringar Pagnie, gillar att du har en blå sten..annorlunda och snyggt!


    Goli, jag tycker absolut att du ska kolla med Fadi och se hur du känner. Jag vet inte hur dom har det med sminkös och så men dom har säkert något samarbete med någon eftersom dom ofta har bruduppsättningar. Jag hade ju en från Make up-store som sminkade mig...svärmor hade lyckats bli vän med henne så hon kom till frisörsalongen och sminkade mig. Men även min mamma hade en tjej som jobbar på makeup store (Åhléns, Odenplan) som kom hem till henne och fixade henne..så man kan ju alltid fråga om dom ställer upp?!


     


    Pagnie, jaaaa...då får vi skapa en gravid/mammatråd här efter era bröllop...jag har dock inte lika klart för mig när vi ska börja med bebisproduktionen som du har ;). Vi har lite flytande datum så vi får se...men det roliga är att alla runt omkring mig helt plötsligt har börjat bli gravida, från att ingen av mina vänner har varit gravid till att typ 5 av mina vänner ska ha barn i april!! Man blir ju liiiite stressad av det..haha..


    Vad kul att du ska fixa Sofre aghd själv, säg till om du vill se lite detaljbilder på vår sofre för inspiration..vi hade ju ganska enkelt med mycket vitt!!!

  • Mandis

    Pagnie, Fadi tog 800 kronor för att bara föna mitt hår och göra lockar inför förlovningsfesten men jag vet tyvärr inte vad han tar för uppsättningar. Jag tror ändå att han är billigare än många frisörer i stan!!!!

  • Mandis

    Pagnie, såg att Aidis redan skrivit en lista med vad som ska finnas med på sofre aghd...ska titta igenom mina bilder och försöka hitta några bra på vår Sofre Aghd. Ska jag maila dig eller lägga upp dom här på forumet?


    Goli, stort grattis i efterskott...snart är det min tur att fylla 31 =)! Hoppas det löser sig för dig med smink och make..har du hunnit kontakta någon av dina alternativ?


    Kitkät, såg att du ville ha tips på vad man ska skriva angående frukost på hotellet dagen efter. Vi skrev såhär:


    "Vill ni slippa att tänka på hur ni ska ta er hem sent på kvällen? Vill ni njuta av en härlig brunch tillsammans med brudparet dagen efter? Då kan ni övernatta på Vår gård tillsammans med oss."


     


    Godnatt och kraaaaam

  • Mandis

    kul att ni är i full fart med planeringen...blir som sagt liiiiite avundsjuk på er haha! Pagnie har försökt hitta bra bilder på vår sofre aghd, men hittar såklart inga tydliga men lägger upp lite detaljbilder för inspiration till dig!!!


     


     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop