Inlägg från: Mandis |Visa alla inlägg
  • Mandis

    Orientaliskt bröllop

    Yes story kommer troligtvis under veckan =)! Ni får oxå berätta om hur ni träffades...om ni inte redan har gjort det förstås =).


     


    Kul att vi tänker lika Kitkät, jag är så himla bekväm av mig i vanliga fall så jag satsade på bekväma vita underkläder..sen att klänningen var som en superkorsett och gjorde att jag under hela dagen knappt kunde ta djupa andetag var en annan sak haha

  • Mandis

    Vad kul med klänningsprovning kitkät, du kommer säkert hitta något fint...tycker absolut att du ska besöka Milagro oxå =)!


    Nu smiter jag iväg för att avsluta min bakning och sen blir det SOVA =).

  • Mandis

    Heeeej, jösses vad inlägg ni producerar ;)...Pagnie, vi hade dj Poria och var jättenöjda med honom. Vi hade ett möte med honom någon månad innan och gick igenm ALLT haha. Vi hade ett körschema med fasta låtar som vi ville ha med, t.ex. första dansen,knivdansen, tårtan, dansen med min pappa osv osv. Sen gav vi honom en lista på ca 50 låtar vi tycker om...bara så att han skulle få ett hum om vår musiksmak. Med alla listor som grund fick han sen fria händer och det blev verkligen jättebra...alla dansade massor!

  • Mandis

    Jag har köpt 50 shades of grey men inte hunnit börja läsa den ännu, men till jul ska det bli av haha


    Ska börja fila lite på min "bröllopsberättelse", får berätta lite i taget..typ börja med dagen innnan osv. Jag återkommer =).


    Goli, hoppas du mår bättre!

  • Mandis

    Pagnie, haha ja du får lita på mig ;)! Om det var din pappa som introducerade låten til dig är det ju perfekt...det är ju roligt om låten betyder något för er båda. Vi hade den klassiska persiska låten " yek dokthar daram"..den handlar om en pappa som sjunger om/till sin dotter typ =)


    Goli, yes vi hade knivdans =)..jag "tvingade" min tränor att dansa den haha. Ingen av dom är ju iranier men dom dansade jättefint och alla gästerna gillade det jättemycket. Dom fick pengar..men inte så mycket, typ 200 kr var!


    Jag undrar oxå om man kan försäkra bröllop =)?

  • Mandis

    Goli, man måste ju inte ha dans med pappa/mamma men det kan vara kul...vi hade tänkt bara en dans med mig och pappa och hade den efter tårtan (alltså efter vår första dans och efter att alla dansat ett tag innan tårtan). Sen spelade Poria även en persisk låt som handlar om en mamma som sjunger om sin son så då blev det även dans för min man och hans mamma =)

  • Mandis

    I'm back =), har varit och tränat en sväng och nu sitter jag i soffan och försöker att umgås med min man som bara har ögon för någon fotbollsmatch på tv!


    Jag ska försöka skriva ner alla låtar vi hade vid olika tillfällen, jag hade en lista på min förra dator men den datorn har kraschat sen en månad. Men jag får se kanske kommer ihåg allting ändå =).


    Goli, jag älskar oxå den låten (artist: shamaeezadeh låtnamn: yek dokthar daram...tror jag att den heter iaf) och den passar perfekt för far- och dotterdansen . Mor-sondansen kommer jag tyvärr inte ihåg namnet på låten, har försökt hitta den på youtube men inte lyckats, men Pagnie du kan fråga Poria för det var han som kom med idén från första början =).


    Till sofre aghd hade vi låten mobarak bad (det finns olika personer som sjunger den men vi hade Rushids version) när vi kom in i rummet och sen shahdoomad med Viguen efter ceremonin. Vi hade ingen mulla utan precis som ni har tänkt Goli, hade vi istället en symbolisk ceremoni där min morbror läste en dikt och sen frågade om vi tager varandra osv osv. Den riktigt vigseln får vi ta om vi tänker åka till Iran tillsammans någon gång!


    Fler förslag på persiska låtar: till knivdansen hade vi låten Sabzehzar med Bijan Mortazavi, till tårtan kom dj'n med ett bra förslag på Mobarake med Mansour..det är verkligen en glad och härlig låt och passar perfekt till att skära tårtan, medans alla åt tårta hade vi Zendegi ba tou med Moein..en väldigt fin låt med härlig text.


    Vår första dans dansade vi till en mix av mano bebaksh med Kamran och Homan som sedan gick över till Bryan Adams Everything I do...det blev perfekt för oss eftersom vi från början inte kunde bestämma oss för om vi skulle ha en persisk låt eller "internationell"...men såhär blev det perfekt så det är ett bra tips om ni har svårt att välja mellan 2 låtar =). Poria ordnade så att det blev en fin övergång mellan låtarna!


    Oj nu blev inlägget lite rörigt kanske, jag markerar alla låtar med fetstil så att det blir tydligare för er =)

  • Mandis

    Pagnie, får se om jag kommer på några fler låtar! Angående Kamran och homan-låten så håller jag nog med din sambo lite grann där men samtidigt är det en låt som har en särskild betydelse för oss så det var därför vi tog med den =)..hela låten är som en lång kärleksförklaring!!!

  • Mandis

    Kom direkt på en till låt som vi inledde dansen med efter vår första dans: sångaren tror jag heter Nariman och låten heter aroosi eller hala hala. Det är en glad låt som passar bra för inledning av festen! En annan rolig låt är aroosi med Shahram shabpareh!

  • Mandis

    Goli, det är bara kul att ge tips och råd..ni får fråga om det är något ni undrar annars ska jag ju skriva om hela bröllopet..det kommer så småningom haha. Jag tycker oxå om Omids låt doset daram..för lääänge sedan när jag gick på persiska danslektioner så uppträdde vi med den låten =)!


    Ska lyssna på "first time ever I saw your face"..vet inte riktigt om jag har hört den förut. Bröllop är ju riktigt känslosamt så tårar får man nog räkna med..jag lyckades ganska bra tycker jag...i vårt fall var det dock min man som bölade mer haha.. Mest känslosamt blev det under den borgerliga vigseln och under talen!


    Ska nog oxå lägga mig nu, är såååå trött. Godnatt och sov gott =)

Svar på tråden Orientaliskt bröllop