Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    kitkät skrev 2013-02-22 17:10:25 följande:
    Lavelii,

    Vad kul att ni kommit igång på riktigt  med planeringen nu. Så fort kyrka & lokal är bokade så flyter allt på! 

    Vi kommer att fotograferas efter vigseln. Vi ska vigas kl 16.30 i Mariefreds kyrka, så vi kommer att fotograferas i Mariefred - det är en underbart vacker stad med mycket vatten, natur och ett fint slott! :)
    Vi vill inte se varandra innan vigseln och därför så var det ingen diskussion om huruvida vi ska fotograferas före eller efter vigseln.
    Vi bor båda två i Örebro, men jag kommer att vara i Sthlm hos mina föräldrar och göra mig i ordning på bröllopsdagen och vi har tänkt att han & hans bestmans ska bo på hotell natten innan bröllopet, i Sthlm, så kan dom göra sig i ordning på hotellrummet innan vigseln! Kanske kan ni också göra något sånt? Så kan din man bo på hotell med sina bestmans i Sthlm och så kan ni mötas upp innan vigseln för fotografering!  
    Hej! 
    Tack! 

    Jag vill egentligen inte heller att vi ska se varandra innan vigseln men vår vigsel blir ganska sen... 6 el 7... (Afram rekommenderade 7, eftersom kyrkan och lokalen sitter ihop ju... Om vi har de 6 så är folk i lokalen redan strax innan 7...det kanske blir lite tidigt). 
    Så det ser ut som att vi kommer få ta bilder under dagen och sen efter åt också...kan bli fint och ha några foton när det är mörkt ute också (om vädret tillåter så klart! Jag misstänker att det kommer regna haha!). Äh, vi får se...Ska fundera lite på de med tiden.

    Jag tror att vi kommer göra så att jag kommer bo på hotell med min familj och delar av släkten från Malmö...det går dessvärre inte att sova hemma i mitt föräldrahem eftersom dem ju bor ända nere i malmö. Det är lite synd men så är det. Jag bor nu i Nyköping, så kanske att jag behåller lägenheten här en månad längre och på så sätt kan jag och familjen vara här dagen innan och sen åka tidigt på morgonen till sthlm direkt till hotellet där vi alla ska fixa oss, så möter frisör och sminkör oss där...
    Mannen kommer nog ta in på hotell dagen innan så som du sa. Dels också för att så många på hans sida bor i utlandet och alla som reser in hit kommer hålla sig på hotell i sthlmområdet och förmodligen inte åka till mannens; Linköping. 
    Aja, det ordnar sig alltid... är bara så glad att vi ska bli man och hustru!! )
  • Lavelii
    goli skrev 2013-02-22 22:18:17 följande:
    Lavelii, förutom att boka lokal så tyckte jag att brudklänningen var den roligaste biten! Så då har du och Kitkät något riktigt roligt att se fram emot! Har du sett någon modell som du gillar eller är du ute efter någon särskild brudklänning? Ärmlös, spets etc ?
    Ja jag ser fram emot det! Ska som sagt ner till Malmö nästa helg och ta mig en titt både där och förhoppningsvis i Köpenhamn! Har hittat en del klänningar som jag vill prova.
    Min tanke har alltid varit att jag INTE vill ha en (som jag alltid kallat det) "gräddbakelse" klänning, med mkt tyll och paljetter/blingbling... Det är inte riktigt jag. Jag har på något sätt alltid sett mig i en figurnära, fiskbensklänning, med längre släp och spets... Har sett en av La Sposa (som för övrigt har väldigt vackra klänningar!) som matchar in på det. 

    MEN sen när man tittar runt mer så tänker man... "det är EN enda dag då man faktiskt kan vara prinsessa med allt vad det innebär..." så jag har sneglat lite på såna "stora" askungen klänningar också (fortf utan tyll dock!). haha... Men jag tror helt på att det först är när man provar som man kommer veta vilken man ska ha...den figurnära kanske inte sitter bra, blir för jobbig att röra sig i eller helt enkelt passar inte mig medan den man tänkte "aldrig i livet" sitter som en smäck och är hur fin som helst! Så det ska bli spännande att se...

    Lägger upp två klänningar som jag gärna vill prova så får ni säga vad ni tycker...

  • Lavelii


    Trots att jag egentligen inte är mkt för denna typ av klänning så är det otroligt vacker och elegant enligt mig så om en sådan hade suttit bra på mig så hade jag kunnat tänka mig de...

    Vad har ni för några??
  • Lavelii

    Det händer mkt här när man inte varit så aktiv! Haft fullt upp på jobb och varit så slutkörd att jag inte ens orkat kolla varken klänningar, ringar eller NÅGOT dessa senaste dagar! Men nu blir det ändring på det!! Kompar fredag och åker hem till Skåne imorgon så jag kan börja kolla klänningar!! )) 

    Mustikka, håller med de andra tjejerna; gå in i en butik och prova! Tycker inte heller den var för stor men det är en smaksak och en vanesak! Men den var jättefin!

    På tal om ringar. Ni som varit ute och provat. Våra ringar kommer förmodligen beställas från USA där vi har släkt och bekanta som är juvelerare. De kommer ta med dem hit. Så det vi måste göra är så klart skicka våra ringmått och skissa en bild/leta upp en bild på hur ringarna ska se ut... Min fråga är då; har ni upplevt att det kan skilja sig lite i ringmåtten beroende på vad det är för typ av ring?? Har läst lite om att det kan vara så ibland?? :-/ I så fall, skiljer det sig mkt från modell till modell?

    Hur går det annars för er alla??

  • Lavelii

    På tal om White one klänningar, är det någon som vet om de tillhör samma koncern som La Sposa? De är väldigt vackra och aningen billigare än La Sposa (men minst lika vackra!). Tänker hur de är kvalitetsmässigt... Får väl i för sig se de till helgen kanske... Men någon som har koll på de klänningarna kanske?

     

  • Lavelii
    Mustikka skrev 2013-02-27 20:23:48 följande:
    Jooo jag har haft det problemet, i vissa ringar har jag storlek 16 och i andra 16 o halv! Tror det har med att vissa ringar spec dem med en diamant som sticker ut är lite större i storlekarna eftersom där finns ett litet mellanrum. Du bör kolla upp det hos en juvelerare. Den ringen jag vill ha är i 16 och jag vet att om den är för liten så kan jag alltid förstora den utan problem. Förminskning är svårare vad jag fått för mig.

    Tror faktiskt att den ringen jag tänkt på är min grej. Så fort jag har tid att åka till stan ska jag prova något liknande bara för att vara 100% säker :D

    Hmm angående klänningarna så har jag ingen aning, försök att kolla på nätet. Min Madeline garner klänning är tex samma märke som morii lee, det är samma designer men har bara olika namn. Så det kan hända att det är samma designer =)
    Ja, jag misstänkte också att det kan skilja sig lite mellan enstensringar och alliansringar tex. Men får väl göra som du och ta mig in till stan och testa olika ringar och prata med dem för att se vad de rekommenderar. 

    Tror också att det är så med White one och La Sposa! Åhhhhh!! Ska bli sååå kul att få gå runt och titta på brudklänningar!!!! Lite ledsamt bara att mina bästa väninnor befinner sig i USA/England just nu och inte kommer kunna vara med Har dock världens bästa mamma och kusin, som säkert kommer skvätta en tår eller 10000000!! haha...
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-02-27 22:31:52 följande:
    Lavelli - trevligt att se dig igen. dock har jag ingen som helst aning om hur det är med storlekar och så. vet bara att jag har 16.5 på mina. 51 på förlovningsringen som är i ett annat mått.

    för oss går det framåt. massa som är färdigt nu. känns som att alla bitar faller på plats. bokat hotell och har ju allt ordnat med olles nu.
    mest bara klänningen som ska bli klar nu :D
    Vad kul att höra!! Hur var det med din klänning nu (kanske har berättat innan eller så har jag kanske missat det i tråden) har du beställt eller sytt upp?

    Ska ju kolla klänningar i helgen och bestämma mig för vilken bil vi ska boka. Dessutom försöka klura ut om jag ska lägga till en fotograf (i paketet hos Hallunda så ingår 2 kameramän och fotograf). Har två st som jag tänker på som jag VET är jätteduktiga! De som ingår i paketet har jag hört både bra och dåligt om...

    Sen måste även jag börja fundera på hotell. Både för övernattning innan bröllopet och bröllopsnatten. och make up artist och frisör, som helst ska kunna komma och fixa mig på hotellet... :-/ Har en hel del att fixa fortf som ni ser... 
  • Lavelii
    Mustikka skrev 2013-02-27 22:56:54 följande:
    Joo men gör det, det bästa är att fråga och prova så att storleken ska bli rätt! 
    ååååhh vad roligt blir lite avis, jag längtar till maj då jag får prova min. Köpte faktiskt min utan att ens testat den, blev så otroligt kär när jag såg den i en tidning och kunde inte låta bli.

    Ett tipps ta med dig ett barn också 5-6 åringar dem är SÅ ärliga! Tog med mitt grannbarn också när jag prova olika klänningar, flickan var så ärlig : Typ NEJ den ee fuul, och frågar man är den här fin kommer ett : nää lite kanske! Och den bästa kommentaren var: den är fin framme men du ser lite tjockis ut i ryggen HAHAHA <3 Och hon sa faktiskt det som jag själv tänkte under provningen! M
    hahaha! Helt rätt barn är ärliga!! Råkar faktiskt vara så också att jag kommer ha min ena lilla prinsessa ("systers"dotter/fasters dotter egentligen men hon är inte många år äldre än mig så vi tycker det låter sjukt skumt när jag kallar hennes barn kusiner!haha...) med mig förmodligen och hon är klockren ju!! Hon ger liksom bara en sne blick "Ärligt, menar du allvar???? ahaa... okeeej då...." då vet man att det är bara att ta av den! hahaha!!! <3 <3 
    Fast sen har jag ju en väldigt ärlig mamma också. Har alltid varit det också. Så hon är egentligen den bästa att gå med. Vem vill liksom se sin dotter gå ner för altaret i något som inte är fint eller sitter fint på en ju? Det blir nog bra!!

    Va modigt av dig!!! Var beställde du den ifrån?? (Du har kanske skrivit det tidigare...)
  • Lavelii

    Hallo tjejer!

    Nu är jag tillbaka från Skåne och brudklänningsjakt och hittade tyvärr inget!!!
    Provade ett par stycken men inget som kändes WOW!! Och de modeller jag först tänkt mig, var jättefina men när jag hade de på mig så kände jag mig inte direkt som en brud. Kändes mer som en aftonklänning i vitt liksom. Efter alla aftonklänningar man burit så slog det mig när jag stod där att jag nog vill ha en "större" klänning för att jag ska känna skillnad, om ni förstår hur jag menar? 

    Så det blir att åka till Sthlm och kolla nästa helg. Har ni några rekommendationer på butiker?? Brud och fest ska jag förbi!
    Sen måste jag hitta frisör och sminkör, som jag ser att ni diskuterat här!

    Kitkät: Vi har tydligen samma brudbil! Skrattande Så fin! Dock så vill min bror att jag ska ha en annan. (Han är bilhandlare och tycker att RR Phantom är en klassiker men pratar något om nån Bentley eller nyare RR kanske det var?! Ingen aning...)

    Nej, nu måste jag söka vidare efter hjälp för min hy (som senaste 2 åren beter sig som om jag vore 17 år igen!!!)... Inte kul nu när det nalkas bröllop!! Har någon av er provat AHA-behandlingar??

    Ha det gott tjejer  

  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-03-04 20:27:00 följande:
    förstår vad du menar med klänningen. man vill ju verkligen vara en prinsessa på sin dag. vill ju känna sig vackrast i världen.
    men bara att leta på. stockholm brud och fest är ju min ifrån i alla fall.

    ja det där med dålig hy kan inte vara roligt. Har aldrig testat någon sådan behandling. men har du kört kemisk peeling då? det säger dom ska vara bra.
    Ja, men precis! Sen känner jag ju att vi ska ha nästan 400 pers på bröllopet och jag vet hur mina närmsta kommer klä sig iaf...med en "nättare" klänning så känns det som att man "smälter in" ist för att sticka ut, förutom att ingen annan lär ha vit klänning. Men ja, jag vill vara prinsessa helt enkelt! hahaSkrattande

    Nej, jag har alltid varit anti mot att leka för mkt med mitt ansikte. Jag tar hand om det noggrant och gör regelbundna ansiktsbehandlingar. Men på senare tid så har det verkligen spårat ur. Minsta lilla förändringen i vardagen eller brist på sömn i mer än två dagar och jag vaknar med pizzafejs liksom! Och sen 3 dagar senare så kan det vara borta och så fortsätter det så... Har ju en kusin som är hudterapeut, men hon bor inte här, så det är svårt för henne att hjälpa eftersom man oftast behöver göra regelbundna besök! Aja, vi får se... Men kemisk peeling, berätta mer (om du har info så att säga)
Svar på tråden Orientaliskt bröllop