Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Haha. Självklart önskar jag er all lycka med barnalstrandet! Du får hålla oss uppdaterade på den fronten också... Jag inser nu att det här kommer bli en barn-tråd mer än en bröllops-tråd! Fyfan! Tungan ute

  • kitkät

    Goli,
    Jag har hört talas om det och funderade på att göra en brazilian frizz-out-behandling för ett tag sen. Men det är mycket pengar för en behandling som inte är långvarig. Behandlingen måste upprepas så efter några veckor om man vill behålla resultatet. Och håret blir inte rakt som många tror, det blir bara mindre frissigt och "finare". 

    Och vad gäller Fadi, som Mandis skriver så är han expert på håruppsättningar. Nu har du både mitt & hennes ord på det. Om du är orolig för tidsaspekten, så kan du ju vara noga med att tala om för honom när du bokar att du vill att han bokar med goda marginaler så att inte du behöver vänta på kunden innan dig.
    Fråga också vad hans makeup-artist har för utbildning? Jag tycker utbildning säger väldigt mycket. Så hon inte bara är en "hobby-sminkös" som råkat få jobb på hans salong, menar jag.  

  • kitkät

    Idag har jag frågat min andra tilltänkta brudtärna och hon svarade glatt jaaaa! Så nu har jag mina båda brudtärnor klara & redo. Nästa helg har vi bestämt att dom ska komma till Örebro så ska vi titta på brudklänningar, sen fortsätter jakten i Sthlm. Men vi börjar i Örebro, eftersom båda ska komma hit då ändå. 

    Och igår träffade min fästman sin tjejkompis som är otroligt duktig på att sjunga & spela piano... Han frågade om hon vill sjunga för oss i kyrkan och hon svarade också glatt ja! :) Vi vill att hon ska sjunga "Kent - utan dina andetag". Kent är mitt favoritband och just den låten betyder något för oss. 

    Så nu kan jag checka av lite till på min lista, haha. 

    Jag & fästmannen satt och pratade om bröllopet precis... Han är tydligen jätte orolig att jag ska bli helt förstörd
    om något går fel på bröllopsdagen, med tanke på mitt kontrollbehov. Han försökte ställa in mig på att saker och ting KAN gå fel och att det säkert kommer vara något under dagen som inte blir PRECIS som planerat.
    Jag citerar honom: "Jag är jätte orolig att bröllopet kommer sluta med att du sitter på hotellrummet och gråter förtvivlat över att något gått fel under bröllopsdagen. Du får ställa in dig på att kameramannen kanske svimmar, att bilen kanske går sönder på väg till kyrkan/lokalen, att det regnar hela dagen så vi inte kan ta några utomhusbilder på oss eller att folk blir så fulla att dom dansar på borden. Om du ställer in dig på det, så blir du inte besviken sen". Hahahaha.... 

  • kitkät

    Haha, ska vi ha mamma-träffar sen? :) Ni kommer säkert hinna få tre, fyra, fem barn innan jag ens börjat fundera på att skaffa det första barnet. 

    Jag börjar också bli nervös, även fast det är över 8 månader kvar till vårt bröllop. Men jag börjar också känna att jag måste sätta igång ordentligt med planeringen. Jag har ännu ingen klänning och andra tillbehör, ingen tårta är bestämd, kameramannen har vi ännu inte träffat och diskuterat med, inbjudningskorten är inte beställda, florist har jag inte ens funderat på (hur vet man vilken florist man ska till?), brudtärneklänningar måste införskaffas, hår- och makeup måste bokas, såpbubblor och andra pysselgrejer måste ordnas, festprogram måste vi pyssla med och beställa, jävlar.. det är mycket som ännu inte är klart! Detta är bara vad jag kommer ihåg just nu. Det är säkert MASSOR som jag inte tänkt på ännu. Vilken tur att jag har över 8 månader kvar!

    Ikväll ska vi ringa till Djn. Det har inte blivit av ännu. Vi har ju preliminärbokat honom, men nu ska vi bekräfta bokningen så det är klart.

    Jag måste ringa till Klippotek1 i SKHLM och fråga lite, funderar faktiskt på att boka tid för bruduppsättningen hos dom. Makeup-store ligger ju också där, så det blir smidigt. Och Klippotek1 verkar riktigt grymma... 
    Det finns ju en makeup-artist och hårstylist som jag kontaktade förut i Sundbyberg, hon kan komma hem till en på bröllopsdagen om man vill. Hon verkar jätte duktig, men jag blir lite orolig för i hennes portfolio så är brudarna väldigt naturligt sminkade, det syns knappt att dom är sminkade. Och det är inte riktigt vad jag vill ha, så även om det vore smidigt att boka någon som kan komma hem till en, så tror jag att jag kör på det säkra före det osäkra faktiskt. Dessutom ligger inte SKHLM långt ifrån där mina föräldrar bor (där jag kommer vara på bröllopsdagen), så det är inga problem att ta sig dit egentligen. Men visst vore det bekvämast med någon som kan komma hem till en!

    Hur går det för er då, brudar? Med bröllopsplaneringen alltså, inte barnalstrandet!  

  • kitkät

    Goli, 
    Jo, det ingår blombukett till både mig & mina tärnor i paketet på Panorama, men jag valde bort det.
    Jag gick in på Sakos fb-sida nu och kikade... Det är nog dom som Panorama också samarbetar med. Dom är säkert duktiga och det är nog dom som sköter dekorationen av Panorama på bröllop, men jag vågar inte överlämna just brud- och tärnbuketterna till dom. Jag vill hellre gå till en svensk florist. Nu kanske jag är fördomsfull, men jag är själv syrian så det är inget rasistisk. Men jag går hellre till en svensk än en invandrare. Av någon anledning så litar jag mer på att en svensk kan förstå mina önskemål, invandrare har en tendens att överdriva allt med krimskrams och glitter! 
    Min väninna gifte sig på Panorama (det var en annan ägare då) för några år sedan och valde att beställa blombuketten från deras samarbetspartner, och hon blev jätte besviken! Så jag vågar faktiskt inte. 

    Har ni inte fixat bil ännu? Men ska ni redan träffa Danny och bestämma maten etc? Vi kommer nog inte göra det förrän minst tre månader innan bröllopet. Är det inte för tidigt att göra det redan nu? Men förstår att det kan vara rätt skönt att få det gjort...

    Haha, bli inte nervös över min klänning. Då kanske jag blir nervös. Jag känner att det är lugnt. Det är över 8 månader kvar och jag vet precis hur jag vill att klänningen ska se ut! Om jag inte hittar den så ska jag sy upp den och det kan inte ta 8 månader, max 3 kanske? Så det är luuuuuuuuuuugnt! :) 

    Nu har vi också bekräftat bokningen med Djn. Så det känns skönt. Han verkade jätte trevlig på telefon och tillmötesgående. Vi berättade att vi även ska ha ett live-band som ska spela syriansk musik, så han frågade hur stor andel av bröllopsgästerna som är svenskar resp. syrianer och om vi vill att även han ska spela arabisk/syriansk musik. Men det vill vi ju inte, vi anlitar han just för att han ska spela allt annat än syriansk musik haha. Vi bestämde att vi ska träffas några månader innan bröllopet och prata om spelschema, vilken musik vi vill att han ska spela etc. Så det känns tryggt. 
    Det första jag gjorde när vi hade lagt på telefon (min fästman skötte samtalet), så tog jag fram "Check-listan" och bockade av "Boka festens underhållning". Jippi :) 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Haha du och din jävla ebay. Vad ska du beställa nu då? Har du beställt paraplyt ännu? Jag vill också beställa det paraplyt... Men vill veta först om det är vattentätt eller inte, vill ju inte ha ett ihåligt paraply.  Kan inte du berätta när du fått hem det? 

    För mig står det också rätt still, men om du läser i mitt inlägg ovan, sista stycket så ser du att vi idag har bekräftat bokningen med Djn. Så NÅNTING går framåt ändå... 

     

  • kitkät

    Vad kul! Nu är alla tre inne på BT, för första gången på superlänge ju. Jag som precis tänkte sätta igång ett avsnitt av Greys anatomy. Nu är jag på säsong 3, avsnitt 10. 

    Har ni fått hem inbjudningskorten, goli? Nu blir jag nyfiken, kan inte du lägga upp bild på ett inbjudningskort, så vi får se hur dom ser ut? Har ni skrivit på svenska eller på persiska? Vad exakt har ni skrivit i inbjudningskorten? Det tycker jag är jättesvårt... Att veta vad man ska skriva exakt. 

  • kitkät

    Goli,
    När tänker ni åka på smekmånaden? Direkt efter eller väntar ni ett tag?
    Vi är lite osäkra på det.. Vi vill ju åka till Filippinerna, men det är bäst väder i mars, vilket innebär att vi i så fall måste vänta med smekmånaden i 6 månader efter bröllopet. Det känns trist. Så vi har inte bestämt oss.
    Men det kan nog vara en bra idé att gå runt till olika resebyråer och få lite tips och råd. Det ska nog vi också göra. 

    Vad fint med en dikt i inbjudningskorten. Vilken OSA-datum blev det till slut? Du och din mamma var ju oeniga om det... Så ni har angett era mejladresser bara, inga telefonnummer? Anledningen till att jag frågar så mycket är för att vi själva inte vet hur vi ska göra. 
    Vi har ju hittat inbjudningskort som vi gillar, som vi ska beställa. Men vi har inte gjort det ännu. Det är ingen stress med det. Dessutom vet vi inte riktigt vad vi ska skriva i korten, hur vi ska formulera oss. Men vi har inte suttit och klurat på det på riktigt, så det blir nog bra när vi väl tar oss an det. Hur har ni formulerat er i den formella inbjudan på svenska? Kan inte du skriva här, hur ni har skrivit och formulerat er? Låtsas att inlägget är inbjudningskortet och så skriver du så som ni skrivit på korten! Jag behöver tips! 
     

  • kitkät

    MA1, 

    Haha, kan förstå att dina svärföräldrar och din fästman blev förvånade när du nämnde Bashar Yuhanon. Vi har bokat honom nu, så det är klart. Känns stort, för jag har alltid sagt att när jag gifter mig så vill jag att han ska sjunga på mitt bröllop.  
    Vad skönt för er att ni också bokat sångaren nu. Varför valde ni bort Dj?

    Hur många gäster kommer ni bli, och hur många av dom gästerna blir dina? I vårt fall så har vi ca 200 personer på gästlistan, varav 70 av dom är min fästmans gäster. Så liiiiite ojämnfördelning Tungan ute 

    Visst är det Olles krog ni ska hålla bröllopsfesten på? Hur långt i förväg bokade ni? När vi skulle boka festlokal i september/oktober, så var nästan alla festlokaler helt fullbokade i augusti. Och det var väl lite tur det kanske, för jag ändrade mig när alla fina höstfärger dök upp och insåg att jag hellre vill ha ett höstbröllop. Så jag hoppas verkligen att alla fina höstfärger hinner komma fram till 27 sept. Visst brukar det göra det? 

    Vad ska ni ha för färgtema? Jag älskar färgen aprikos, men det är ju lite en sommarfärg. Så för att göra det lite mer höstigt, så har vi (läs: jag) valt aprikos, brunt och vitt som färgtema! Jag tror att dom färgerna blir fina ihop. En ljus färg, en mörk och en neutral! Min blombukett tänker jag ska vara en blandning av olika nyanser av aprikos/orangea samt vita blommor.

    Bor ni i Stockholm/Södertälje? Får jag fråga vart du tänkt fixa hår och smink? Jag har inte bestämt mig ännu, skulle bli glad om du har tips att ge! Glad 

    Ska ni gifta er i svensk eller syriansk kyrka? 

  • kitkät

    Pagnie, 

    Ringarna är jättefina! Jag gillar speciellt den innersta ringen, med två rader som möter varandra. Den är i min smak, enkel och stilren!
    Erkänn att du går runt hemma och använder ringarna i smyg? Det gjorde jag med min förlovningsring. Jag kunde inte vänta till förlovningen, så jag och min fästman brukade sätta på oss våra ringar en stund varje dag haha. 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop