Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, 
    Lycka till med flytten! Må ni leva ett fortsatt lyckligt liv i nya lägenheten.

    Goli,
    Jag förstår precis vad du menar angående sminkningen, jag tänker exakt likadant - jag vill ha jordnära färger, men det ska inte vara en alltför naturlig sminkning, det ska synas på bilderna att jag är sminkad. Och det tror jag att Make up Store kan lyckas med! Hon som jag pratade med igår där var själv jättefint sminkad! 

    Är du inte nöjd med provsminkningen så får du tala om det för hon som sminkar dig. Då får man säga att det inte alls blev som man hade tänkt sig. Jag ska boka en tjej som heter Ritta på Make up Store i Skärholmen, hon ska tydligen vara grymmast där! Så om du vet någon speciell där som är extra duktig, så kan du ju be om att få oka just henne när du ringer/går dit. 
    Jag tycker inte alls att du är kräsen, jag är likadan! Smink & klänningen är typ det viktigaste. 

    Haha, jag tänker också så, att det är bra att gå på bröllop innan vårt, så man kan sno idéer och se vad vi bör/inte bör göra. Sedan för jag det vidare till er! 

     

  • kitkät

    På tal om smink... Jag träffade min kusin på juldagen och hon berättade om en bruds värsta mardröm, som hände henne! Hennes makeup-artist åkte in på BB samma dag som bröllopet! Så när min kusin ringer till makeup-artisten för att höra varför hon är sen, så svarar hennes man och talar om att hon åkt på BB! 
    Fy fan, vilken panik jag skulle få! Och min kusin som annars aldrig sminkar sig, hade ju knappt något smink hemma för att ens kunna sminka sig själv. Alltså jag hade nog dragit ett täcke över huvudet och ställt in bröllopet haha!

  • kitkät

    Haha, ja du... Hennes syster fick sminka henne, så det löste ju sig till slut, men jag vet inte om det blev så bra. Jag var ganska ung när hon gifte sig, så jag minns inte hur hon var sminkad. Men jag kan tänka mig att det inte alls blir lika bra som när en professionell sminkar en.

    Ja, det är helt upp till en själv hur man vill bli sminkad, så jag tror inte man ska gå för mycket på bilder på tidigare brudsminkningar. Man har olika smak och stil. Så länge det är en makeup-artist som är duktig, så kan hon säkert sminka en så som man själv vill.
    Frisörsalongerna du varit inne på låter väldigt underliga. Om tillomed frisören kommer fram till dig och tipsar om en annan salong så är det något som är väldigt fel! Jag hade sprungit åt andra hållet, så håll dig borta därifrån!

    Jag kan faktiskt tipsa dig om en frisör. Det finns en väldigt duktig frisör som heter Fadi och har en frisörsalong i Rinkeby Centrum. Låt dig inte avskräckas av att salongen ligger i Rinkeby. Han är otroligt duktig och väldigt känd bland syrianer. Många väljer att göra brud- och festuppsättning hos honom.
    Nu var det längesedan som jag själv var hos honom, men jag hör fortfarande om honom och att han fortfarande är lika grym! Du kan kontakta han om du vill och höra? Kanske kan du åka dit och få se lite bilder? Du kan även höra med honom om han har någon på salongen som gör brudsminkningar. I så fall har du båda under ett och samma tak. Om jag bodde i närheten av Rinkeby så hade jag lätt låtit honom göra min bruduppsättning.

  • kitkät

    Jag googlade på frisören och såg att han har en hemsida: www.rinkebydamherrfrisering.com.
    Och dem goda nyheterna är att det jobbar en makeup-artist där också! Bruduppsättning kostar 1500 kr, och smink kostar 1500 kr. Jag kan inte säga något om makeup-artisten, eftersom jag inte vet alls om hon är duktig eller inte!
    Jag gick in och kikade på portfolion på hemsidan och herregud vilka "invandrar-uppsättningar", gå in och titta så får du se. Men som sagt, han gör ju uppsättningen precis som du vill. Du får tänka på att dom flesta av hans kunder är just invandrare och tycker om den stilen (dvs. ALLT SKA ÖVERDRIVAS), så det är inte konstigt att han kanske gör mest gör såna uppsättningar. Men han är duktig som sagt.

    Men lita inte på mina ord, om du vill så kan du ju åka förbi dit och se om det känns bra eller inte! Utifrån hemsidan och portfolion så hade jag själv känt njaaaaaa, om jag inte hade vetat vem han är och hur duktig han är.

  • kitkät

    Goli, 
    Jag förstår, det är inte min stil heller... ALLS! Och hemsidan tycker jag är gräslig. Men tydligen så är dom fler frisörer och den enda som jag kan rekommendera där är just Fadi, det är hans salong. Men som sagt, det var jätte längesen sist jag var och gjorde en uppsättning hos honom, så jag kan inte säga något egentligen om hur han är idag, men jag kan inte tänka mig att han är sämre nu. Du förlorar ju ingenting på att gå dit och prata med han. Du kan ju tillomed säga att en bekant rekommenderat honom men att bilderna på hemsidan inte alls är din stil, utan att du tänkt dig något annat. Var ärlig redan från början, så att han också kan tala om ifall han kan göra den uppsättningen du tänkt dig utan att ÖVERDRIVA den, så som andra invandrarkvinnor tycker om. 
    Haha, jag kommer själv från en av Sthlms värsta förorter, så det var inte det faktum att Rinkeby är slummigt som jag menade att du skulle bli avskräckt av, mer att jag aldrig skulle kunna tänka mig att en bra frisör finns i Rinkeby C. Jag har fördomar ja... 

    Vad som händer med min planering: just nu ingenting. Vi ringde till konditoriet i fredags och ville komma dit och provsmaka, men då sa dom att dom inte skulle hinna med ett möte och att vi skulle återkomma och gärna några dagar i förväg. Så vi får ta det i slutet av januari, när vi ska hit till Sthlm för att gå på bröllop. Och så tänkte vi att vi tar Oscarsfoto i samma veva. 

    Vad gäller brudklänningen så har jag och min ena brudtärna bestämt att vi börjar jakten i Örebro. Där finns inte så många affärer, men det finns ett ställe som heter Brudpalatset i Degerfors som tydligen ska vara enormt. Och eftersom den andra brudtärnan som jag tänkt fråga också bor i Örebro, så blir det smidigast så. Så får min första brudtärna, som nu bor i Sthlm, komma till Örebro någongång i januari så börjar vi där! Då får jag med mig båda tärnorna. Och sen kan vi fortsätta jakten i Sthlm! 

    Själv då? Hur går det? 
     

  • kitkät

    Goli & Pagnie, 

    God fortsättning på året. Jag ser framemot att fortsätta planera bröllop med er... :)

    Just nu står det still i bröllopsplaneringen. Jag har knappt varit inne på BT ens en gång. Men på måndag ska vi ringa till Djn och bekräfta bokningen. För mig är det mindre än 9 månader kvar, börjar faktiskt kännas lite stressigt nu. Jag har ju inte ens en brudklänning! 

    Igår fick jag veta att min ena tilltänkta brudtärna (hon som jag ännu inte fått chansen att fråga) är gravid. Så till bröllopet kommer hon vara nybliven mamma. Så jag får tyvärr välja bort henne! Jag förstår att det blir nästintill omöjligt för henne att vara brudtärna till mig, med allt vad det innebär, och följa mig under hela min bröllopsdag samtidigt som hon då kommer ha en liten bebis att se efter också. Bebisen kommer bara vara några veckor gammal till bröllopet. 
    Men det är ok. Jag har hela tiden haft tre vänner i tanken som jag vill ska stå brudtärnor till mig. Det är dom vänner som står mig närmast. Den ena av dom har tackat ja till att stå brudtärna. Den andra har ju nyligen blivit gravid så då återstår den tredje! :) 

    Det är vad som sker i mitt bröllopsplanerande just nu.  

  • kitkät

    Pagnie, 

    Ja... Men hon, hennes man & bebis kommer på bröllopet! Det har hon lovat mig. Så det är jag glad över!
    Hon skulle inte missa mitt bröllop för något i världen. Så även om hon inte kommer kunna stå brudtärna, så ska jag se till så hon känner sig lika delaktig i bröllopsplaneringen ändå. Hon har varit den som jag bollat mest tankar och idéer med ändå, eftersom hon är den enda av mina närmsta vänner som redan är gift.

    Jag vet precis vad du menar med återvändsgränd, jag känner lite samma sak just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta tag i riktigt ännu. Inbjudningskorten kanske, men det känns lite väl tidigt kanske? Men brudklänning får nog stå näst på schemat, det måste jag ordna snart! Jag säger till när det är på gång. 

    Trivs ni bra i nya lägenheten? Jag längtar jätte mycket till jag och min fästman gifter oss och flyttar ihop på riktigt till en ny lägenhet med ALLT nytt, nya möbler, heminredning... Vi har fått ganska mycket "finare" textiler, porslin och glas i julklapp till vårt blivande hem- band annat jätte fina muggar från märket Rörstrand "Mon amie" med tillhörande kaktallrik, champagneglas, handdukar & badlakan, sängkläder i satin, ja... lite allt möjligt smått och gott! Så ni förstår säkert att jag längtar massor till vi kan inviga allt. 
     

  • kitkät

    Pagnie & goli,
    Hör och häpna men jag börjar också få lite barnlängtan faktiskt... Ni har smittat mig era jävlar! 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Haha, jag undrar också vad som har hänt med mig? Allt är ert fel! Från och med nu  förbjuder jag barnprat i tråden! Jag blir ju smittad!

    MA1,
    Vad kul att du tittat in igen! Visst ska du gifta dig med en syrian? 
    Hoppas detta år börjat bra för dig och att du får en god fortsättning. Visst känns det härligt att kunna säga "I år ska vi gifta oss"? :) 
    Vilken sångare har ni bestämt er för? Jag funderade också på dawol & zurna, men det är inte så viktigt egentligen. Vi har bokat Bashar Yuhanon, om du vet vem det är... Min idol när det kommer till syriansk musik, typ! Vi ska ha en Dj också som ska spela västerländsk/svensk musik. Ska ni ha Dj också?  

  • kitkät

    Barnlängtan, det är lite att ta i kanske, men jag ser framemot att få barn med min blivande någongång i framtiden! Men jag gillar bara barn när dom är nyfödda, spädbarn... Hur ska jag göra sen då? Kan man lämna bort dom när dom blir 1 år? Någon av er barngalna människor som är intresserad? 

    Ok, Pagnie. Nu lägger du av med ditt barnprat! Jag vill inte höra mer och dyker det upp en bebisbild här så drar jag. Ni har infekterat mig med er barnlängtan och det accepterar jag inte. Jag tycker inte ens om barn ju. Det enda dom är bra på är att gapa, skrika, kladda, och vara allmänt jobbiga & irriterande! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop