Inlägg från: Mandis |Visa alla inlägg
  • Mandis

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, njut av lugnet nu för sen kommer det att vara sjukt hetsigt månaderna innan bröllopet =). Vi gifte oss i juni och framför allt de sista 3-4 månaderna var stressiga. Vi hade långa checklistor och massa deadlines som vi gick i genom en gång i veckan och prickade av, det kändes som ett stort projektarbete haha.


    Jag håller utkik efter blå ballerinas!!!

  • Mandis

    ok, gick in på vår bröllopssida för första gången på 5 månader och såg att vi inte alls hade någon dikt för vad vi önskade oss utan vi skrev tydligen rakt ut att vi ville ha pengar..minnet är kort =)!

  • Mandis

    Oj vilken full fart det är på ert planerande, kul =)!

    Pagnie, du undrade vad som tog upp all tid månaderna inför bröllopet...när jag tänker efter så vet jag faktiskt inte haha. Vi hade mycket pysslande kvar månaderna innnan, det ingick ju inte full dekoration av stället och borden så vi ordnade med menyer, lite dekorationer till trädgården och bordsplaceringslappar. Bordsplaceringstavla. Underkläder, skor och smycken. Sen var det frisör, florist, underhållning till festen, regelbundna provningar av tärnklänningarna som min mans mormor sydde (jag var tvungen att följa med varenda gång eftersom mormor inte pratar så bra svenska!). Framför allt sista månaden var stressig, vi hade möten med alla (fotograf, filmare, dj mm) för att stämma av planeringen. Ansiktsbehandling, massage, manikyr, pedikyr osv osv.

    En annan sak som tog mycket tid var att vi gorde "körscheman" för dagen innan då vi hade en stor grillfest för släkte, bröllopsdagen och dagen efter då vi hade brunch för de gäster som valde att sova över på stället. I schemat hade vi t.ex. skrivit namn och ansvarsområde för varje person som hjälpte till, t.ex. vem som skulle ta emot fotograf och filmare, vem som skulla ta emot vigselförrättaren, vem som skulle ha kontakt med dj'n under kvällen osv osv.

    Som ni märker är jag ett riktigt kontrollfreak ;)

  • Mandis

    Goli, vad kul att du studerar till läkare. Jag gör min ST i allmänmedicin så jag har gått samma väg som du går =). Två av mina vännner gör sin AT i Örebro just nu och de verkar vara ganska nöjda, annars är Mälarsjukhuset i Eskilstuna också bra, jag gjorde min AT i Katrineholm och hade min kirurg- och ortopedplacering i Eskilstuna!

  • Mandis

    Goli, Katrineholm var helt ok..eftersom sjukhuset är så litet så blev det mer en form av "sörmlands-AT", kirurgen var vi som sagt placerade i Eskilstuna och delar av psykplaceringen i Nyköping. Det som var bra var att man fick prova vara på lite olika sjukhus, sen är Katrineholm en liten stad som kanske inte är så rolig att bo i..så nästan alla AT-läkare inkl jag själv dagpendlade till sthlm. Det jobbigaste med hela AT var just pendlingen!

    Vad kul att din fästman funderar på allmänmedicin, jag tycker att det är roligt just för att det är så brett och man verkligen får träffa pat i alla åldrar med alla möjliga problem...bredden är samtidigt det negativa då man ibland kan känna att det skulle vara så skönt att bara få avgränsa sig lite och kunna fokusera på en sak och inte behöva tänka så brett hela tiden. Andra fördelar är såklart arbetstiderna och lönen som är ganska bra jämfört med andra specialiteter. Vad funderar du själv på?

  • Mandis

    Pagnie, jag hade också mycket listor och man behöver såklart inte ha så..det blir ju säkert bra ändå. Fördelen med alla listor och all nogrannhet var att jag kunde slappna av på själv bröllopsdagen, då släppte jag allt och litade på att allt skulle bli precis som vi hade tänkt oss...och det blev ju nästan så =).

    Yes Eskilstuna och Mälarsjukhuset tyckte jag om, det är faktiskt många av AT-läkarna som jag gick med som har valt att stanna kvar där så det är ju ett bra betyg =)! Jobbar du själv på Mälarsjukhuset?

  • Mandis

    Goli, frisyren fixades på en salong som heter Bangs och jag vart jättenöjd med det, hon som sminkade mig jobbar egentligen på Make up store men min svärmor känner henne lite så hon kom och sminkade oss på frisörsalongen. Jag kan lägga upp en bild på hur jag såg ut lite senare ikväll om du vill =)..har inte tillgång till bilderna på den här datorn!

  • Mandis

    Pagnie, jag tror nog det räcker med en veckas ledighet innan bröllopet, jag var ledig i en vecka men hade ordnat så att jag hade luftigare schema redan 2 veckor innan =)!

  • Mandis

    Haha Pagnie, du är nog snäppet värre än mig när det gäller planering och listor =)...men samtidigt är det ju skönt att ha kontroll över allting som sagt!!! Vad kul att jobba på akuten, spännande och ingen dag är den andra lik. Enda orsaken till att jag har hållt mig undan från akuten är att jag vill ha ett 9-17-jobb!! Om du har möjlighet att planera så att du inte behöver gå lika många pass veckorna innan bröllopet så gör det...det var så otroligt skönt att kunna slappna av lite från jobb och samtidigt kunna fokusera på bröllopet!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop