Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Jag blir också lätt oljig...eller blev rättare sagt. Har börjat använda dermalogicas produkter och min hy har blivit bättre. Blir inte lika blank längre. Sen om det beror på produkterna eller om det beror på att jag knaprar Pantoten vet jag inte. Och eventuellt att jag använder IDs mineralpuder över min foundation...det mattar ju ner oljig hud.

    Jag ska göra några ansiktsbehandlingar och syrebehandlingar också. För just klassisk ansiktsbehandling så kan jag faktiskt rekommendera Gilda skolans elev behandlingar i Stockholm. Har provat dem vid två tillfällen. En gång för ansiktsbehandling och en gång för permanent ögonfransböjning. Har varit nöjd båda gångerna och det är ju så klart billigare. Just ögonfransböjning kommer jag nog göra inför bröllopet också...har hittills inte hittat någon salong som gör detta, så får väl ta mig till Sthlm veckan innan bröllopet och fixa det.
    Syrebehandlingar är ju mer känsligt så det vågar jag mig inte på där utan gör det hos en erfaren hudterapeut.

    Tandblekning ska jag också göra...men ska köpa en sån där "penna" som man strycker över tänderna med. Min mamma har provat och det funkar. Tror man kan köpa det på apoteket??

  • Lavelii
    Mustikka

    Håller med dig. Synd att inte våra präster/kyrkor har vigselrätt. Har dock för mig att någon enstaka har... men kan ha fel?

    När kommer ni vigas? Innan eller efter? Jag har inte riktigt bestämt mig om hur vi ska göra. Funderade ju på ett par dagar innan...

    Har börjat inhandla underkläder, men behöver också hitta ett par hudfärgade/vita sköna, men gärna fina, trosor som jag kan ha under klänningen. BH behövs inte under min klänning.

    För övrigt håller jag på att bli tokig...fortfarande inte fått gästlistan på min fästmans sida. Och i nuläget så känner jag helt ärligt att jag VÄGRAR att ens be om det. Jag gör verkligen inte det. Fine, det är 4 månader (exakt!) kvar idag och jag behöver inte direkt skicka ut korten imorgon (har ju inte beställt dem än!) men jag vill ändå veta hur stort antal vi kommer bli. Min svärmor säger att de max bjuder 150 pers. Men jag känner ändå på mig att det inte kommer bli så... Men som sagt, jag orkar inte be om det. Så jag håller mig lugn och beställer korten till min sida i nästa vecka sen får de göra hur de vill. Fästmannen har redan tjatat.
    Herregud vad är det med ens föräldrar. Likadant har min pappa inte ringt prästen än, med kommentaren "Var lugn...jag ska ringa. Det är min kusin. Han måste viga er ändå!" Ja, jo, men lite framförhållning har ju aldrig skadat någon!! Just det här med framförhållning... inte den starkaste sidan tydligen bland någon av våra föräldrar...som ändå har skyhöga krav! Hur går det ihop?!
  • Lavelii
    Mustikka

    Har faktiskt funderat på det... att bara beställa en ungefärlig summa. Får väl beställa fler i efterhand om det behövs ju.

    Mina föräldrar har faktiskt inte alls lagt sig i gästlistan...Jag har skrivit den, gått igenom den med mina föräldrar som lagt till 2 av deras respektive morbröder, som jag glömt. Visst min pappa har påpekat en och annan av hans kusiner som inte står med på listan men jag har förklarat att; en av hans kusiner innebär att alla kusiner då ska bli bjudna och därför bjuder vi era respektive mor/farbröder mostrar/fastrar UTAN deras gifta "barn". Vissa undantagsfall finns, men det är ingen som kommer höja på ögonbrynen för det då jag har en relation till alla de inbjudna och att vi som familj är närmre till de inbjudna.
    Så jag är nöjd med min gästlista, och den kommer inte förändras såvida inte jag ändrar den själv (la till två pers igår - kollegor).

    Anledningen till varför jag förlitar mig på mina svärföräldrar för deras lista är för att min fästman har noll koll på sin släkt som är utspridd i hela världen. Klart han vet mostrar/fastrar osv... men det är typ de. Han har gett mig sin lista för sina vänner, sina anställda osv. Vi har ett max antal på 350-400 som är det paketpris vi utgår från i planeringen, så mer än så blir det inte. Vi är alla eniga om att vi vill hålla oss runt 350, så därför vill jag ha deras lista för att kanske modifiera min egen (vill INTE att mitt gästantal ska överstiga deras). 

    Sen ang prästen... vill inte ringa honom själv. Han är ju faktiskt min pappas kusin, så det rätta är ju att  min pappa ska göra det (så känns de iaf). Känns lite scary att ringa honom själv på något sätt haha trots att vi känner varandra väldigt bra. Däremot kommer vi träffa honom själva. Varken min pappa eller svärföräldrar VILL eller FÅR följa med om de hade velat hahaha... Men ringa samtalet ska han, och sedan går jag och fästmannen och besöker honom. Mamma sa att de ska ringa i helgen...så vi får se (denna helg blir nästa osv...haha)

    Men oj, det var verkligen i sista sekund korten gick ut! Men de har säkert förvarnats innan?? Som tur är kommer mina föräldrar eller hans föräldrar inte ha kontroll över det heller (för då är det som du säger "det är luuuugnt...4månader kvar. Ingen stress")... Jag och fästmannan kommer ge korten personligen till de vi kan och sänder iväg resten själv. Däremot vet de flesta redan om bröllopet och min svärmor, som har mkt släkt utomlands, vill gärna ringa och personligen bjuda in dem (och har ju delvis redan gjort det...).

    Aja, det ordnar sig...men ska nog beställa korten på lördag!!

    Hur gick det för dig? Ringde du Mona Lisa? Fick du svar på det du ville?
    När vigs ni borgligt?
  • Lavelii

    Så spännande att följa dig just nu Pagnie!!
    Snart är det verkligen dags

    Satt och funderade igår på det här med löshår (vi har ju samma make up/hårstylist jag och du), vill minnas att hon sa att hon även kan jobba med clips. Jag vill egentligen prova att sätta i hårförlängning, men är fortfarande osäker... Hoppas du blir nöjd Ska slinga/färga mitt hår nu i juli. Ska bli ljusare, så därför kör jag första omgången nu...skulle jag inte trivas så har jag gott om tid att färga om det. Väntar med löshår tills jag vet vilken färg jag ska utgå ifrån.

    Kitkät,

    Vad kul att äntligen ha den hemma!!
    Det blir väl nog bra att de syr upp en till dig...kan väl inte vara så himla svårt? Min sömmerska gav också mig det alternativet men jag känner att jag har tid än och vill ge mig ut på jakt efter färdig slöja.
    Kjolen ska nog inte vara några problem att byta.

  • Lavelii

    Mina uppdateringar är inte många alls;

    På onsdag går jag med fästmannen för att prova hans kläder. Sen får han gå, så ska jag prova min klänning igen och bestämma hur jag vill ha midjan på klänningen. Min kusin följer med och ger smakråd.
    Hoppas på att hon fått in lite mer slöjor så att jag kan prova.

    Idag:
    Ska boka tid för mina svågrar också så att de går och provar ut smoking.

    Ska boka tid med Josef Özer (gå igenom spellista osv). Det får bli i augusti.

    Boka tid med fotografen, också i augusti.

    Under juli månad ska jag ha semester från ALLT...(typ) förutom att beställa inbjudningskorten (och förhoppningsvis skicka ut dem innan slutet av månaden!!), beställa servetter, hitta skor och slöja samt kakel/klinker/tapeter/möbler! Inte mkt semester med andra ord, men någon dag ska jag iaf hitta ut till solen förhoppningsvis, med en bra bok.

    Längtar till den hektiska hösten

  • Lavelii
    Goli,

    Vad roligt med examensceramoni! Nu är det verkligen avslutat kapitel ju och en massa annat roligt väntar
    Grattis igen!

    Pagnie,

    Ja, du får gärna berätta sen hur det var med löshåret och bilder Jag har ju lite tid att fundera fortfarande.
    Funderar också på ögonfransförlängning... vet inte varför jag tycker det känns läskigt. Allt med ögon känns ju så känsligt. Å andra sidan kände jag likadant med ögonfranspermanent innan jag testade det.
    Har du gjort förlängning tidigare?
    Nu är det ju verkligen bara att räkna ner!!
     
  • Lavelii

    Igår och idag har vi suttit med inbjudningskort, och äntligen beställt dem. Eller iaf beställt så att de ska korrekturläsas innan de skickas iväg. Men de är iaf beställda!! 
    Även sneglat lite på bordsplacering, då till och med min svåger tryckte på att det är lika bra att börja kolla det nu...

    Hittat champagneglas som vi vill ha till brudskålen. Ska kolla på nätet dock om jag kan hitta dem och få de graverade samtidigt annars får det bli en tur till cervera och köpa dem där.

    Även bestämt vilken låt vi ska dansa till som första dans. Och in och utgångsmusik vi ska ha i kyrkan...  In blir Pachelbel - Canon in D (helst piano, så hoppas att någon kan spela den i kyrkan, får kolla upp det). Har själv spelat piano och älskar detta stycke. Ville först ha något "pampigare" men detta stycke ger mig goosebumps. Sen blir det utgång till klassiska Mendelsshon's Wedding March. 

    Sen har vi varit och kollat på möbler, köpt lite grejjer...kollat kakel/klinker, nytt badrum osv... Jäklar vad dyrt det är med nytt badrum, det trodde jag inte faktiskt. Men men... Har varit så kul att gå runt och haft en bröllops/inredningshelg! Och fästmannen var typ lika exalterad (och nästan mer!) som jag haha...
     

  • Lavelii

    Goli

    Ögonfranspermanent är faktiskt riktigt bra! Det kan variera i resultat dock. Minns att första gången jag gjorde dem, blev det JÄTTEbra. Andra gången mindre bra, tredje gången bättre osv... Det tar lite tid ibland innan man hittar vilken "storlek" på permanenten som passar en, såvida inte terapeuten är jätteskicklig. Men det är helt smärtfritt och tar ca 45-60 min, håller i ca 2 månader, men är finast första månaden så klart. När man tvättar av sig smink så ska man t ex vara "noga" med att gnugga fransarna uppåt och inte nedåt så att de håller sin form längre...

    Jag har hittills inte hittat någon salong som gör detta utan jag har gått till Gildaskolan (finns i sthlm, malmö, gbg) och gjort det där. Kostar runt 350-400kr (olika från stad till stad).
    Prova! För min mamma så funkar det inte (tycker hon) men jag är nöjd och jag har väldigt raka fransar så det är värt det definitivt!

    Åh, blommor är jag så dålig på! Jag kommer nog köra på en bukett med bara champagne/cremefärgade kallor. Dem är så fina!!!
    Jag skulle nog dock säga, ljuslila, vinrött och vitt Kallor och rosor är jättefint tillsammans och tror det blir superfint med liljor. Har du fått se någon bild på det? Eller har floristen bundit en bukett så att du kan få se hur det ser ut? 

  • Lavelii

    Ah, jag förstår! Kan du kanske gå in till någon florist med stort sortiment och bara kolla färgkombinationen tillsammans...kan ju kvitta vad det är för blommor då? Eller är det mer kombinationen av blomsorterna som du är osäker på? Jag tror verkligen att det blir jättefint med liljor, kallor och rosor. 

    Vår florist/dekoratör sa att nästa gång vi ses (augusti) då kommer han binda blommor till mig, och duka upp ett bord så att vi kan se hur det ser ut. Så jag hoppas att han gör detta också. Speciellt buketten. Sen behöver vi inte bekräfta förrän sept/okt om vi vill ha det eller vill ha något annat. Hoppas att jag förstått det rätt iaf när vi var där sist.

    Ja, kolla upp dem på gilda... de är duktiga och granskade av sina lärare hela tiden ju. 

  • Lavelii

    Just de ja! Sollefteå, det glömde jag! Vad tyckte floristen när ni diskuterade buketten? De brukar vara duktiga på att säga om de tycker att kombinationen inte blir så bra ju. Rent spontant tror jag att det blir bra. Men jag är, som sagt, inte så grön av mig. Blommor är inte alls min starkaste sida.

    I lokalen kommer vi ha creme/champagefärgade blommor, stora rosor och orkidéer (eventuellt kallor). Sen ska min bukett och brudtärnans vara enbart kallor (inte bestämt mig egentligen om jag vill ha enbart champagne/creme färgade eller om jag ska sticka ut helt med min bukett och ha någon annan färg). Floristen tyckte inte att jag behövde ha en bukett som följde temat i bröllopet. Hans rekommendation var snarare att låta den sticka ut helt.
    Har även funderat på om vi skulle lägga in en accentfärg bland blommorna i lokalen men jag älskar champagne/creme färgade blommor. Sen har vi ju nästan bestämt oss för att ha bruna stolöverdrag med champagnefärgad rosett, så det gör ju att det inte blir helt vitt/champagne/creme. Men får se med blommorna, färgmässigt. Floristen skulle lägga upp några alternativ så att jag får se...

Svar på tråden Orientaliskt bröllop