Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Kitkät,

    Det är gifta par båda två. Det är nog fortfarande så att det är vanligare att de är från mannens sida. Men om man ska gå riktigt till botten med dessa vittnen så ska det egentligen vara någon ifrån familjen där föräldrarna är gudföräldrar till killen (min fästman då tex) men det har man ju kommit ifrån väldigt mkt, tycker jag. Idag väljer man ofta några närstående som man har en bra relation till osv, somliga väljer sina syskon t ex. Men vi vill ha ett gift par och gärna ett par som har en stor del i våra liv redan och kommer fortsätta ha det den dagen vi t ex får barn osv.
    Båda dessa paren kommer spela en stor roll i våra liv framöver också, men som sagt, det ena paret bor ju inte nära oss alls. Personligen så kan jag känna att hon som sitter bredvid mig faktiskt ju är den som jag först och främst ska kunna vända mig till under kvällen om det är något. Och då är jag ju betydligt mer bekväm med den ena av dem haha... Fan va kryptiskt allt är som jag skriver! Men ja, det ordnar sig nog. Vill verkligen bara inte att något utav paren ska ta de som att vi väljer BORT dem.

    Vi kommer ha dawol o zurna... det ingår med Josef Özer. Men får väl säga att jag inte vet vilket av de som är dawol o zurna... alltså vilket är trumman och vilket är flöjten. För flöjten kan jag också känna att jag kan vara utan haha... förstår din pappa!! Otroligt jobbigt ljud. MEN, jag kan tycka att det tillhör ändå, så jag kommer inte välja bort det. Tycker att det är lite stämningshöjande med dawol o zurna överlag. Har dock inte bestämt om de ska komma hem till oss eller enbart "spela" in oss i lokalen. Ska prata med Josef om det under sommarn och bestämma allt.

    Pagnie,
    <du kommer inte tro mig hahahaha... Jag hade fan en dröm om de där byxorna och barn!!! Så himla söta. Fast i min dröm var de marinblåa med gråa muddar hahahaha... Förstå vad du gjort med min värld, när jag börjar drömma om barn och byxor du sytt!!!! hahaha...
    Ännu en gång, superduktigt!!! Älskade babyskyddet!! Så fint med stjärnor!!
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-06-12 14:11:51 följande:
    Lavelli,

    Aaaaah!!!! Så fin din ring är Förvånad Gratttis grattis grattis!!! Verkligen superfin! jag kan tänka mig att den matchar fint med alliansringen...iiii!!  Ang försäkring, hör runt med olika bolag innan ni skaffar eran hemförsäkring (om ni inte redan har en) för att se vilka som har bäst "specialförsäkringar" för klockor och smycken, för alla bolag har inte det och de flesta täcker endast upp till ett angivet värde (finns på deras hemsidor). Jag ska försöka kolla upp det i dagarna, kan tipsa dig.  

    Jag förstår att du är rädd om den, många tror ofta att smycken är som pansarvagnar, att de tål allt. Tyvärr så gör de inte det, de måste hanteras varsamt, precis som andra ägodelar, dvs om man inte vill öka risken för att den ska tappa stenar, böjas, klor slits bort, allmänt slitage osv., men samtidigt ÄR de ju till för att bäras och slitas. Jag tycker du gör rätt i att ta av dig ringen du blev friad med hemma, det ger annars "onödigt" slitage. Speciellt när du sover!!! Bomull/papper är värsta slittjuven, tänk på det. Jag får rysningar av att tänka på att min mamma sover, gör trädgårdsarbete, bakar, diskar, gör ALLT med sin solitär, så jag försöker med jämna mellanrum rengöra den ordentligt och kolla så att stenen sitter, men hon sliter ju fortfarande ganska mkt på den. Hennes tanke är väl "äh, saker är till för att bäras", hon har ju en poäng. Lite tvåsidigt det där. haha.

    Jag kommer ha min släta ring 24/7, men inser att den kommer också slitas med tiden och bli smalare genom åren och kanske böjd speciellt för att den inte kommer vara så bred till att börja med, det är något jag får accepteraGråter...Men diamantringen kommer nog åka av när jag är hemma...trooor jag...Obestämdäh, vi får se.

    Angående er smekmånad, kul och kanske lite tråkigt att den blir uppsjkuten. Kul för att herregud!!! Ni har något att se framemot efter bröllopet, tråkigt för att då får du vänta ett par mån längre. Men samtidigt hinner ni göra er hemastadda i ert nya boende, fixa allt, få bröllopet överstökat, samla er, och åka på semester i lugn och ro. Se det från den positiva sidan Skrattande...Jag vet inte riktigt hur vi kommer göra, vi har inte pratat om smekmånaden så, förutom resmål, men jag trooor att vi kommer åka direkt efter, eller ett par dagar efter.

    Hmm..vittnen, ja, alltså min blivandes familj har en gudfamilj, som jag förövrigt bara har träffat 1 gång. Jag tycker att vigas är så himla intimt och bland det största vi kommer göra här i livet att det skulle kännas konstigt att bara ta någon enbart för att de tillhör gudfamiljen. Och han kan inte tänka sig ha någon vän+fru som vittnen...hursomhelst, vi är väldigt nära med hans syskon, så det blir förmodligen någon av dem, även fast man enligt kyrkan inte ska ha syskon. Sen kommer min syster (ev hans syster också) vara min tärna. Så jag får lite av båda världar, min syster komma vara min högra hand. Nu var jag inte till någon hjälp här, men jag håller med dig, man vill ha ett par som kommer vara "här" och närvarande i ens liv. Jag tycker att ni borde följa era hjärtan, bara för att ni väljer det ena paret betyder itne det att ni gillar de andra mindre, det är av praktiska skäl, och jag tror att omgivningen kommer förstå det. 
    Tack så himla mkt!!! Den är magisk!!! Alliansringen är exakt likadant fast utan mittstenen, med 14 stenar, så fint tillsammans Vigselringen kommer jag ju ha på mig dagligen... den är ju mest denna enstensringen jag känner att jag inte vill utmana ödet med. haha... Den är så delikat gjord med klorna som håller fast stenen osv. Så nojig som jag är så har jag redan varit hos guldsmed 3 ggr för att kolla fattningen hahahaha... inbillar mig att den bara ska falla av liksom (stenen). Men den sitter fast! Killen i butiken kommer kicka ut mig om jag går dit igen inom kort haha...

    Men det är ju som du säger. De tål ju inte hur mkt stryk som helst, även om de tål mkt. och är till för att användas! Men varför riskera liksom?! Jag överlever liksom att inte ha den när jag diskar typ, men frågan är om mitt hjärta klarar av om stenen skulle falla av för att jag varit obetänksam haha... Not worth it! 
    Så fort jag träffar svåger som designat den (utefter hur fästmannen försökt beskriva vad jag tycker om) så ska han få världens största kram!! He did good!! 

    Iaf, nog om den... Har du fått dina än??

    GRATTIS till klänningen. Så himla vacker!!!!! Vilka snygga brudar vi alla kommer vara!!! hihihi
    Och så skönt att du fixat slöja också. Har fortf inte hittat en... eller jo har hittat en lång, i Malmö. Den var så vacker! MEN dem VÄGRAR tala om för mig vad den heter så jag kan beställa den. Så klart vill dem tjäna pengar på den men jag har inte möjlighet att åka ner dit för att dubbelkolla den och sen beställa den osv!! FAN!!
    Vet att den är en pronovias... så jag har ju kollat på pronovias hemsida för att se om jag kan känna igen den... och tre stycken är väldigt lika. Får se hur jag gör... :-/ Ska eventuellt ha en kort också till festen... den har jag hittat i samma butik som klänningen. 

    Ja, det där med vittnen har vi inte tagit tag i än helt. Får se hur vi gör... Jag och min fästman är överens om vilka vi vill ha iaf... det är bara biten av att tala om för familjerna vilka det blir haha... Jag tror dock att vi gör det jobbigare än det är faktiskt. Ingen kanske bryr sig. Speciellt eftersom det ena paret väntar barn och kommer ha en liten bebis att hålla koll på dessutom.  

    Aja, vi får se

    Hur går det med era planer annars? 
  • Lavelii

    Tjejer!

    Har varit borta några dagar och hinner knappt med trots att jag varit inne och läst lite då och då...

    Kitkät,

    Ja, alltså det där med vittnen, tärnor whatever... Jag vet inte vad som är vad och varför osv. Men som du sa, de som är "vittnen" är ju i regel oftast de som blir gudföräldrar till ens barn. Inte så att alla följer de i dagsläget dock (om Gud välsignar oss med en son, så är det redan bestämt att min bror ska vara gudfar tex och han kommer inte var vittne/bestman/marskalk))
    Men det som Viola sa om att de har en andlig innebörd på annat sätt än tärnor t ex tror jag det ligger något i. Men jag har inte kollat upp, läst mig in på det alls.
    Det jag dock menade från början var att vi enbart kommer ha ett par, gift par. Inte fler i följet. Så därför behöver jag inte direkt kolla upp fler liknande tärnklänningar eftersom det bara är en klänning som ska inhandlas och "godkännas" haha... (hela samtalsämnet uppkom ju efter snacket om tärnklänningar haha).

    Iaf, har inte heller hittat slöjor och enligt brudbutiken jag varit i så tar de inte alls lång tid att få slöjorna. Brudbutiken i malmö som jag varit i kontakt med lite sa att de kunde få hem La Sposa slöjor på 10 dagar (?!). Men ring och kolla med dem. Måste också ta tag i det.
    Ville också ha en "tung" utan spets osv... men när jag provade en sån så dolde den hela ryggen på min klänning. Tyget blev för tjockt och det är ju inte kul. Min rygg på klänningen är ju så vacker!! Så det valde jag bort... Har fastnat för en La Sposa/Pronovias men vet inte hur jag ska kunna gå tillväga med att beställa den när brudbutiken i Malmö vägrar lämna ut artikelnr på den. Den kostar runt 2000kr sa de dock. Och den är 4 meter lång. 
    Den korta minns jag inte vad hon sa att den kostade.

    Hur har det gått med skor? Hittat något? Känns som jag verkligen slappar alltså...har inte ens kollat efter det på hur länge som helst. Inte bra. Vill inte hamna i en situation där jag stressar ihjäl sen med sånt.

    Och det där med tiden... whatever, folk klagar på allt!!! Vi ska vigas kl 19... folk klagar på det också! Vi tänkte precis som du, vi vill inte vigas sent. MEN Afram rekommenderade 19...tidigast 18 och menade att lokalen och kyrkan är i direkt anslutning till varandra. Vi behöver inte åka långt för att komma till lokalen. Vilket gör att vi kommer in i lokalen ca 20.30 tills alla satt sig osv. Och han menade att det är lagom, för ingen orkar vara i lokalen och äta redan vid 17-18 tiden för att sedan festa till 3 på natten. Och jag var inte överens med honom...tills jag faktiskt var på kusinens bröllop nu för någon vecka sedan och kände att det faktiskt var som han sa. Det var precis lagom med vigsel 19. Men det är olika för alla. Och alla kommer alltid klaga på allt! Det är ändå 16.30 och en lördag som om folk har världens viktigaste sysslor då! Skit i folks klagomål

    Mustikka,

    Blir lika förbannad här! Fan att folk inte förstår och som Kitkät sa, det är inte bara en fråga om ens egen önskan för att slippa spring, gråt skrik utan faktiskt också en ekonomisk fråga! Som folk skiter fullständigt i!! Det skiljer ju ändå en del mellan (iaf våra) paketpris om vi nu skulle bli 430 st ist  pga 30 barn!! Det irriterar mig som fan och jag kommer göra allt för att vi ska hålla oss mellan 350-400 MAX! Jag vill knappt ha 300 på vårt bröllop men det går inte att minska mer... men däremot vägrar jag överstiga detta antal pga BARN! Förlåt, älskar barn men barn som vi vill ha där är en sak... men inte vänners barn eller släktingars barn som vi inte känner eller så. Nej! Det ska stå i inbjudan och behöver folk förtydligande så kommer jag säga de till dem i tele också! 

    Kitkät & Viola,

    Jag har också funderat på det där med dubbelvikt. Jag förstår vad du menar Viola... och jag vet inte alls hur jag ska göra. För de slöjor jag tittat på har inte varit "dubbelvikta", och jag vill egentligen inte ha det heller. Den korta slöjan är dubbelvikt men inte den långa. Vill inte förstöra mitt hår genom att dra den över och sen bort fan hahaha... Räcker med att prästen ska placera kronorna på våra huvuden och därmed krossa halva min frisyr redan Cool 
    Kitkät, det brukar gå bra med att ha den långa också faktiskt. Man bär den på armen. Många gör så och det ser faktiskt inte så JÄTTEansträngande ut. Men det beror kanske också på hur mkt folk drar och lyfter och har sig med en. Tror det är lättare att hålla koll på slöjan om man har en snäv klänning som man inte behöver hålla lika mkt koll på. Min klänning t ex kommer ju redan bara den ta plats, då känns de lite too much att behöver hålla koll på en lång slöja samtidigt. Men förstår vad du menar med att det är pricken över i:et. Därför funderar jag på en kort.

     

  • Lavelii
    goli skrev 2013-06-12 20:40:23 följande:
    Lavelii, tack så mycket! Känns underligt men skönt att äntligen kalla sig för läkare och inte student längre...
    Angående frieriet, vi hade exakt likadant frieri. Hahaha, det var verkligen stone age! Men samtidigt så tycker jag väldigt mycket om de traditionen! Tycker att man visar respekt mot sina föräldrar som ändå har gjort så mycket för en och kämpat så in i helvete för att uppfostra oss Glad. Min största rädsla var att mina föräldrar och fästmannens föräldrar inte skulle komma överens. Våra mammor hade träffats en gång för länge sedan, när vi precis hade börjat utbildningen, så det räknades inte. Men att träffa varandra när vi skulle förlova oss.... ojojoj! Skrattande Som tur var blev det en fantastisk dag och de kom jättebra överens. Det var verkligen minnesvärt!
    Tråkigt att ni måste skjuta upp er smekmånad, men samtidigt så kommer ni ju att åka! Så oroa dig inte! Det kommer bli en fantastisk resa när ni än åker iväg!
    Visst gör det!! Minns första gången telefonen ringde på jobb och jag skulle säga "bla bla (namn) psykolog, resursteamet". Kändes SÅ märkligt. Liksom finally!!! Och igår när det var studenter i hela staden så promenerade jag till jobb och insåg att det är 10 år sedan man tog studenten. Nu är man färdigutbildad psykolog, jobbar, träffat sitt livs kärlek, planerar bröllop och bostadsköp osv. Helt overkligt. Underbart!!
    Så ännu en gång, stort lycka till!!

    Jo, men jag håller med dig helt! Hade inte velat ha det annorlunda alls! Men det blev en fin överraskning att jag fick två firerier typ Och tror mig, jag hade samma rädsla. Speciellt eftersom min pappa var helt supersur och gick runt för sig själv och inte tyckte om sitt liv just då "vår enda dotter! ska flytta då ändå upp dit! nej detta går jag inte med på!" hahaha... Sen tog det ungefär 5 minuter in på att de kom och han hade hittat världens finaste svärson och underbar familj osv. Dem kom jättebra överens. Helt klart minnesvärt!

    Ja, det ordnar sig med smekmånaden. Vi kommer åka iväg på något spa i anslutning till bröllopet ett par dagar iaf. Sen åker vi på smekmånad i januari/februari... Matchar in det med min 30 års dag haha...
    Åker ni direkt eller hur gör ni?
  • Lavelii
    goli skrev 2013-06-12 20:40:23 följande:
    Lavelii, tack så mycket! Känns underligt men skönt att äntligen kalla sig för läkare och inte student längre...
    Angående frieriet, vi hade exakt likadant frieri. Hahaha, det var verkligen stone age! Men samtidigt så tycker jag väldigt mycket om de traditionen! Tycker att man visar respekt mot sina föräldrar som ändå har gjort så mycket för en och kämpat så in i helvete för att uppfostra oss Glad. Min största rädsla var att mina föräldrar och fästmannens föräldrar inte skulle komma överens. Våra mammor hade träffats en gång för länge sedan, när vi precis hade börjat utbildningen, så det räknades inte. Men att träffa varandra när vi skulle förlova oss.... ojojoj! Skrattande Som tur var blev det en fantastisk dag och de kom jättebra överens. Det var verkligen minnesvärt!
    Tråkigt att ni måste skjuta upp er smekmånad, men samtidigt så kommer ni ju att åka! Så oroa dig inte! Det kommer bli en fantastisk resa när ni än åker iväg!
    Visst gör det!! Minns första gången telefonen ringde på jobb och jag skulle säga "bla bla (namn) psykolog, resursteamet". Kändes SÅ märkligt. Liksom finally!!! Och igår när det var studenter i hela staden så promenerade jag till jobb och insåg att det är 10 år sedan man tog studenten. Nu är man färdigutbildad psykolog, jobbar, träffat sitt livs kärlek, planerar bröllop och bostadsköp osv. Helt overkligt. Underbart!!
    Så ännu en gång, stort lycka till!!

    Jo, men jag håller med dig helt! Hade inte velat ha det annorlunda alls! Men det blev en fin överraskning att jag fick två firerier typ Och tror mig, jag hade samma rädsla. Speciellt eftersom min pappa var helt supersur och gick runt för sig själv och inte tyckte om sitt liv just då "vår enda dotter! ska flytta då ändå upp dit! nej detta går jag inte med på!" hahaha... Sen tog det ungefär 5 minuter in på att de kom och han hade hittat världens finaste svärson och underbar familj osv. Dem kom jättebra överens. Helt klart minnesvärt!

    Ja, det ordnar sig med smekmånaden. Vi kommer åka iväg på något spa i anslutning till bröllopet ett par dagar iaf. Sen åker vi på smekmånad i januari/februari... Matchar in det med min 30 års dag haha...
    Åker ni direkt eller hur gör ni?
  • Lavelii

    Sen måste jag bara berätta att vi bad om en förhandsvisning på en lägenhet förra helgen! Perfekt för oss mitt i city, 81kvm, 3 rum, nyrenoverat kök sen 2010, nya golv osv... "Enbart" toalett och tapeter som behöver fixas.
    Vi budade, och de accepterade ej, vi budade lite till och de accepterade ej. Då var jag bestämd och sa att det är det vi max ger för lägenheten och då får de låta den gå på öppenvisning men vårt bud kvarstår och det får ni tala om för övriga spekulanter. Och tänkte ju för mig själv att övriga spekulanter går ju in mentalt inställda på en lägenhet som ligger x antal tusentalslappar under det priset som de kommer få vid visningen och då kanske de blir skrämda. Och precis så blev det. Så säljarna gav med sig och igår "fick" vi den!!
    SÅ GLAD!!! Kollat kakel och klinkers hela dagen igår hahaha..

    Fast vi har inte hunnit skriva kontrakt än... nästa vecka. Ska låta den besiktigas också, och få tag på banken (som lämpligt börjat med sommartider denna vecka och inte har öppet idag). Så egentligen ska jag väl inte hurra förrän allt är påskrivet.

    Men ville dela med mig lite

  • Lavelii

    Lavelii,
    Grattis till ert nya hem! Vad kul! Det är så härligt att följa varann genom att glädjeämnen och spännande händelser som sker i våra liv just nu. 
    Jag sa ju att Gud inte glömmer någon och att det skulle lösa sig för er med! Och vad kul att få renovera om badrummet efter egen smak. 

    Angående slöja så har du faktiskt en poäng, om den blir för tjock så döljs ju ryggen. Och jag som har en jättefin urringning bak i spets vill ju inte att den ska döljas, så det kanske inte är så smart att ha en alldeles för tjock slöja. Jag ska till White Birds och prova olika slöjor tillsammans med klänningen om 1,5 vecka så då får vi se hur det blir! Hoppas dom har ett stort utbud så att jag kan prova olika modeller!  

    Vad gäller skor så har jag inte köpt några ännu. Men jag pratade med min kompis idag och hon berättade att hon hade strass på sina skor vilket var jättejobbigt, eftersom strassen fastnade i brudklänningen. Det kanske är något att tänka på när man ska välja skor. Jag vill ju gärna ha öppen tå med typ "strass-smycke" på skorna, om du förstår vad jag menar. Men jag kanske ska tänka om och välja något rent, utan strass etc. 

    Min farbror och hans fru, som också gifte sig i svensk kyrka, vigdes kl 15.00 och vi festade ändå till minst kl 3 på natten! 
    Det beror också på hur man vill lägga upp bröllopsfesten. Vi vill t ex att middagen ska vara just en middag, ingen dans och hög musik under tiden! Ja men lite som ett svenskt bröllop, att man får äta sin varmrätt i lugn och ro med skön bakgrundsmusik, prata, kanske minglar vi lite bland gästerna och sen så sätter festen igång. Jag tycker det är störande när musik och dans sätter igång under tiden som varmrätten kommer in, så blir man stressad, man kan inte prata med någon för att det är hög musik. Man trycker i sig maten snabbt och går upp och dansar, för att hålla brudparet sällskap på dansgolvet.
    Och stackars brudparet, som knappt hinner få i sig någon mat! Det har jag hört alla brudpar säga, att dom knappt äter av maten för att festen sätter igång på en gång typ. Sen blir det långtråkigt om man typ väntar alltför länge med att sätta igång festen. Men någon timme i alla fall, från det att varmrätten serveras tycker jag. 
    Våra gäster kommer anlända till festlokalen vid kl 18, medan vi anländer vid 19.30 (eftersom vi ska fotograferas efter vigseln). Vi tycker det är precis lagom, vi skulle inte vilja ha en senare middag/bröllopsfest. Men det finns inget rätt eller fel, precis som med allt annat när det gäller bröllop så beror det helt och hållet på hur man själv vill ha det! 

    Och jag tänker att oavsett hur man väljer att lägga upp sin dag som brudpar så har ingen någon rätt att klaga. Om man tycker att det är för jobbigt, så kan man hålla tyst och tacka nej till att komma! Men som tur är så är det inte alls många som jag har hört klaga om tiden eller frågat, men det är ändå irriterande! 
    Det är hela tiden en balans, att försöka göra gästerna nöjda och göra som man själv vill. Och dessutom så ska vi hålla ett syrianskt/svenskt bröllop, så vi har två kulturer att ta hänsyn till!
    Och jag gillar just svenska bröllopsmiddagar, det är lugnt, trevligt, man äter i lugn och ro, pratar, brudparet kanske minglar runt bland nära och kära! 
    Vi tar det bästa från två världar! Jag älskar syrianska bröllopsfester, det är så mycket glädje, musik och dans. Och det ska vi verkligen ta tillvara på också! Glad

    Och gällande smekmånad. Vi åker inte heller direkt i anslutning till bröllopet, vi valde att ta det 1,5 månad efter! Vi ska bo två nätter på SPA-hotell direkt efter bröllopet, men sen vill vi hem och njuta av vårt gemensamma hem och att få pyssla med inredning etc och bara ta det lugnt några veckor efter bröllopet. Vi kände att det skulle bli för stressigt att åka direkt efter bröllopet! Det är alltid kul att ha något att se framemot också! 
    Har ni funderat på vart ni vill åka? Vi åker till Mauritius i tre veckor! 
    Jag tänkte faktiskt på det du sa när mäklaren ringde och sa att vi fått lägenheten! Tack!! Känns så roligt och skönt! Men först ska lägenheten besiktigas och sedan ska kontrakt skrivas...seeeen kan vi fira hihi...

    Ja, alltså min initiala tanke var att ha en tjock, tung slöja men det dolde ju baksidan... och precis, din klänning har också en väldigt vacker rygg så det är väl lite synd att det ska döljas. Tror tjockare slöjor passar snäva, armlösa klänningar, som kanske inte har något specifikt unikt på just ryggen...
    Men prova, man vet aldrig förrän man provat

    Ang skorna... har också tänkt att jag vill ha strass framtill på skon, men nu när du säger så så kommer även jag tänka om! Sen kanske de ändå beror på vad det är för klänning och om man har underkjol eller ej. Men det är absolut något att tänka på. De skorna du visade var jättefina! Det är den typen av modell jag letat efter men med strass... vill ha max 9-10 cm! Hade velat ha champagnefärgade dock... sen kommer jag nog beställa de ballerina skorna på Ballerina closet som är typ helt cremefärgade. Har inte hittat andra vita/cremefärgade ballerinas. 

    Ja, som sagt, man gör det som känns bäst för en själv. Tror ert upplägg kommer vara hur bra som helst och tror många kommer uppskatta det också! De svensk/syrianska bröllop jag varit på har blivit så himla uppskattade just för att paren tagit det bästa från båda hållen. Hade gärna velat ha vigseln lite tidigare för vår del, men vi har verkligen mer än 60% av gästerna från utlandet/andra delar av sv... många av dessa kommer på samma dag. Så tidigare än 18.00 blir det inte iaf. Plus att vi ska fotograferas innan så vi behöver tiden fram till 18-19... En anledning till detta är att vid fotograferingen så kommer fotografen printa ut två typ "planscher"/avlånga banderoller från fotograferingen som kommer ställas upp vid välkomstdrinken. Då måste vi ju fotograferas INNAN vigsel och fest så att planscherna hinner printas ut innan allt börjar. 

    Vi har ju inget direkt val med smekmånaden. Men vi har också tänkt att det ändå är bättre att vänta med den och göra sig hemmastadd i vårt nya gemensamma hem. Vi bor ju inte tillsammans nu så det blir en ny upplevelse som jag ser så mkt fram emot! Sen ska vi också åka iväg på spa i anslutning till bröllopet... Vi kommer bo på hotell under bröllopsnatten, sen åker vi på söndagen eller måndagen iväg några dagar på spahotell någon annanstans i Sverige (alternativt ett par dagar till Italien, men jag röstar för spahotell ist!). Kanske Kosta Boda Art Hotel. Var ju där med jobb och det är fantastiskt fint med bra behandlingar och relaxavdelning och bra restauranger. Sen kan vi passa på att köpa massa Kosta Boda grejjer till vårt hem ju haha... I januari/februari åker vi dock antingen till Bahamas eller Aruba... (vi har svårt att bestämma vilket. Jag är mer för Bahamas dock). Mauritius låter så härligt! Och det är kul att ha något mer att se fram emot när bröllopet är över ju  
  • Lavelii

    Tack Goli!
    Det ska bli hur kul som helst att inreda! Har ju redan börjat mentalt hihi...
    Men hur sjukt är det inte att en jäkla Hästens säng kostar mellan 45-100.000kr (och mer!)?! Men vem betalar så mkt för en säng!!! Förvisso så är säng viktigt men att lägga över 50 lax på en...i don´t think so.
    (Var inne på Sova hemsidan och kollade sängar...därav utbrottet! haha)...
    Men ja, så fort kontrakt är påskrivet DÅ kan jag checka av det Ska ringa banken imorgon och sedan stämma möte med mäklaren och säljarna, fast först besiktiga.

    Vart åker ni någonstans? Bali klingar i skallen? Eller var det Mustikka?
    Skönt att ni är lediga då. Bara att passa på att njuta, ladda batterierna inför jobbet och livet sen! Ni har mkt spännande framför er

  • Lavelii

    Kitkät,

    Tycker Pagnies upplägg lät bra ju... då blir det inte akward att stå kvar ensamma. Men förstår hur du menar att det ändå blir en liten paus mellan den lugna låten till dess att sångaren tar vid med en upptempo låt.
    Å andra sidan brukar de vara duktiga på att tajma in. Speciellt våra sångare brukar ju vara duktiga på att dra några fraser riktade åt brudparet och gästerna (typ grattis och blabla jalla... så kör musiken igång haha). Det blir ju inte riktigt lika akward då om ni står på dansgolvet och liksom mottar sångarens/djns lyckoönskningar osv medan musiken drar igång bakgrunden... Speciellt inte om era föräldrar och brudfölje står med er. 
    Does that make sense? hahaha... Målar upp en bild i skallen iaf som ser bra ut. Frågan är om det förmedlades vettigt haha...  

  • Lavelii
    Kitkät, lite snabbsvar här men jag tänkte på en sak ju. På syrianska bröllop så har vi ju inte direkt det här med tal osv så mkt. Men brudgummens far brukar ju ändå säga några ord. Välkomna alla gäster osv.

    Tänker att ni kanske kan ha något sådant upplägg; att efter er dans så tar någon (behöver inte vara någon av era föräldrar) och säger några ord riktade mot er och musiken drar igång lite lätt i bakgrunden (våra intro på låtar är ju fan längre än låtarna själv ibland! haha) och då kan ju denna talare "uppmana" alla till dans. Liksom rikta bort uppmärksamheten i 2 sekunder från talet som till en början varit riktade mot er och er kväll, för att sedan säga något som gör att folket reser på sig och möter upp er och de som främst då tar det inititivet kan ju vara era tärnor och marskalker (och givetvis din pappa!! så gulligt!! Han kommer ju springa fram till dig det första han gör säkert, och det är bara gulligt att han får "fritt" rum att göra det utan att det redan ska vara en hel klunga med folk runt er... så att alla också ser den stunden. SÅ GULLIGT JU!! Jag hade fått tårar av att se en sådan stund, mellan far och dotter. Tycker ofta våra föräldrar kommer lite i skymundan på våra bröllop liksom) Eller vad säger du?

    Gällande skorna... alla var jättefina!! Vi har verkligen lik smak i det mesta. Jag tycker också om de från Menbur mest. Men tänker också att de inte får vara för höga! Tror inte att de blir fel med något utav de paren du kollat på faktiskt. Ska också ta mig en titt på den sidan...
Svar på tråden Orientaliskt bröllop