Inlägg från: Mustikka |Visa alla inlägg
  • Mustikka

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie skrev 2013-02-27 12:56:26 följande:
    Måste bara berätta tjejer att nu har jag bokat hotell. Har bokat en junior suite till mig och blivande maken och han skulle ju så klart ha jacuzzi så då blev det de plus dusch och bastu så nu får vi fan se till att ha tid att bada för annars jävlar så får han nog stryk. 1800 fick vi betala med rabatter och grejer som man fick.
    Sen tyckte jag att man fick lyxa till det lite så jag beställde ett romantikpaket men jordgubbar och choklad och allt ni vet. asbra kommer det bli. Sen frågade han om vi ville ha ett dryckespaker med champagne men det får vi avgöra längre fram. Man kan ju vara gravid liksom.

    Bokade även en natt åt mig, tärnan och fotografen från fredag till lördag så det kommer nog bli jättebra.
    Wow vad mysigt! Bastu är så härligt, finnen inom mig njuter av tanken hahah! Tycker ni fick ett jätte bra pris också. Trode sånt var mycket dyrare. Synd att det inte finns lika mysiga hotell i Södertälje. Fast o andra sidan så har jag inte kollat upp det så mycket haha! Solig
  • Mustikka
    Lavelii skrev 2013-02-27 19:45:56 följande:
    Det händer mkt här när man inte varit så aktiv! Haft fullt upp på jobb och varit så slutkörd att jag inte ens orkat kolla varken klänningar, ringar eller NÅGOT dessa senaste dagar! Men nu blir det ändring på det!! Kompar fredag och åker hem till Skåne imorgon så jag kan börja kolla klänningar!! )) 

    Mustikka, håller med de andra tjejerna; gå in i en butik och prova! Tycker inte heller den var för stor men det är en smaksak och en vanesak! Men den var jättefin!

    På tal om ringar. Ni som varit ute och provat. Våra ringar kommer förmodligen beställas från USA där vi har släkt och bekanta som är juvelerare. De kommer ta med dem hit. Så det vi måste göra är så klart skicka våra ringmått och skissa en bild/leta upp en bild på hur ringarna ska se ut... Min fråga är då; har ni upplevt att det kan skilja sig lite i ringmåtten beroende på vad det är för typ av ring?? Har läst lite om att det kan vara så ibland?? :-/ I så fall, skiljer det sig mkt från modell till modell?

    Hur går det annars för er alla??
    Jooo jag har haft det problemet, i vissa ringar har jag storlek 16 och i andra 16 o halv! Tror det har med att vissa ringar spec dem med en diamant som sticker ut är lite större i storlekarna eftersom där finns ett litet mellanrum. Du bör kolla upp det hos en juvelerare. Den ringen jag vill ha är i 16 och jag vet att om den är för liten så kan jag alltid förstora den utan problem. Förminskning är svårare vad jag fått för mig.

    Tror faktiskt att den ringen jag tänkt på är min grej. Så fort jag har tid att åka till stan ska jag prova något liknande bara för att vara 100% säker :D

    Hmm angående klänningarna så har jag ingen aning, försök att kolla på nätet. Min Madeline garner klänning är tex samma märke som morii lee, det är samma designer men har bara olika namn. Så det kan hända att det är samma designer =)
  • Mustikka
    Lavelii skrev 2013-02-27 22:43:11 följande:
    Ja, jag misstänkte också att det kan skilja sig lite mellan enstensringar och alliansringar tex. Men får väl göra som du och ta mig in till stan och testa olika ringar och prata med dem för att se vad de rekommenderar. 

    Tror också att det är så med White one och La Sposa! Åhhhhh!! Ska bli sååå kul att få gå runt och titta på brudklänningar!!!! Lite ledsamt bara att mina bästa väninnor befinner sig i USA/England just nu och inte kommer kunna vara med Har dock världens bästa mamma och kusin, som säkert kommer skvätta en tår eller 10000000!! haha...
    Joo men gör det, det bästa är att fråga och prova så att storleken ska bli rätt! 
    ååååhh vad roligt blir lite avis, jag längtar till maj då jag får prova min. Köpte faktiskt min utan att ens testat den, blev så otroligt kär när jag såg den i en tidning och kunde inte låta bli.

    Ett tipps ta med dig ett barn också 5-6 åringar dem är SÅ ärliga! Tog med mitt grannbarn också när jag prova olika klänningar, flickan var så ärlig : Typ NEJ den ee fuul, och frågar man är den här fin kommer ett : nää lite kanske! Och den bästa kommentaren var: den är fin framme men du ser lite tjockis ut i ryggen HAHAHA <3 Och hon sa faktiskt det som jag själv tänkte under provningen! M
  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-02-27 23:14:58 följande:
    Mustikka, 
    Jag tycker absolut att du ska köpa den ringen faktiskt. 4000 kr för en 0,50 ct är inga pengar alls! Det du kan göra om du känner att fattningen är för hög, är att du lämnar in den till en guldsmed som löder upp fattningen och sätter dit en annan, lägre fattning. Det är inte svårt och kostar runt 1000 kr. 
    Kör på den ringen tycker jag! Jag skulle gjort det, den är jättefin! 

    Lavelii, 
    Vad gäller ringstorlekar så kan storleken skilja sig litegrann. Det man ska tänka på är att ju bredare ringen är desto mindre upplevs den som! 
    Och visst kan man justera storleken på en ring, men det beror helt på hur ringen ser ut, om du har diamanter på den, hur diamanterna sitter etc. 

    Haha ringexperten talar! :) 
    Tack Kitkät ibland är du en räddare i nöden. Ju mer jag tänker på det desto mer vill jag ha ringen. Ringexperten har sagt sitt och jag ska därmed köpa den, är jag inte nöjd så kan jag bara justera lite. Jisses min pappa var en guldsmed han kan ju säkert sånt. Gillar dina kick in the ass meningar som får en att tänka om hahah!
  • Mustikka

    Okej kitkät en fråga. TW/P vad innebär det? Det har något med diamanten att göra. Har ingen aninv vad det betyder fast att jag googlat lite.

  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-02-28 18:00:35 följande:
    Här kommer en bild på min förlovningsring. Jag var & hämtade den hos guldsmeden idag efter att ha lämnat in den förra veckan för lite småjusteringar! 

    Det är en 0,30 ct vitguld TW/VS, dvs. Top Wesselton, Very Small Inclusions.


    Det är en jätte vacker ring Kitkät. du vet hur man väljer det bästa ;) Vad roligt att du äntligen fått hem den. Ska du ha på den eller är det den du ska ha sen när ni gifter er?
  • Mustikka

    Goli! Du har ju strååålande nyheter ett stort GRATTIIIIS till er båda. Oj vad roligt att det löste sig för er och att tentan också blev godkänd, nu får du se till att hjälpa alla stackars sjuklingar i Sollefteå. Har själv aldrig varit i Sollefteå men hört mycket fint on Norrland,Solig

  • Mustikka

    Ringexperten!
    Tack det var faktiskt en bra förklaring =) Betyder ju att jag har en fin diamant med små små mikro fläckar som jag absolut inte bryr mig om ett dugg! Ska genast maila dem och be dem lägga undan den. Enda problemet är ju ska man köpa den även om man inte provat ringen? var på stan idag och provade en 1 carats ring på stan idag och den var tyckte jag för stor för mina ynkliga fingrar, då borde en 0.50 carat vara PERFEKT :D 
    Vet inte varför jag är så osäker, det är ju endå en ring jag gillar men känslan av att köpa den via nätet utan att prova känns lite jobbigt! 

  • Mustikka
    Lavelii skrev 2013-02-27 23:03:17 följande:
    hahaha! Helt rätt barn är ärliga!! Råkar faktiskt vara så också att jag kommer ha min ena lilla prinsessa ("systers"dotter/fasters dotter egentligen men hon är inte många år äldre än mig så vi tycker det låter sjukt skumt när jag kallar hennes barn kusiner!haha...) med mig förmodligen och hon är klockren ju!! Hon ger liksom bara en sne blick "Ärligt, menar du allvar???? ahaa... okeeej då...." då vet man att det är bara att ta av den! hahaha!!! <3 <3 
    Fast sen har jag ju en väldigt ärlig mamma också. Har alltid varit det också. Så hon är egentligen den bästa att gå med. Vem vill liksom se sin dotter gå ner för altaret i något som inte är fint eller sitter fint på en ju? Det blir nog bra!!

    Va modigt av dig!!! Var beställde du den ifrån?? (Du har kanske skrivit det tidigare...)
    Hahaha det är preciis såna personer som ska med, dem som ger dig en blick som säger allt! Min mamma tyckte jag var fin i allt, hon är så känslig hahah! Så det är bara bra att din mamma vågar säga som det är och inte är lika gulligt töntig som min mami. 

    Beställde den från Finland, det är en madeline garner klänning, Alma heter klänningen och är suuper fin enligt mig höhö! Har hört både WOW för den och vissa som tyckte att den var sådär. Men så länge man själv älskar klänningen så blir man den vackraste bruden i världen! Det är också viktigt att tänka på. Hittar du en klänning som du ÄLSKAR och andra kanske inte tycker som dig så ska du endå köra med klänningen du känner mest för =) 
  • Mustikka
    goli skrev 2013-03-02 00:18:15 följande:
    tjejer, behöver er hjälp med en sak. Vi har diskuterat menyn och har lite svårt att komma på en bra vegetarisk rätt. Vi kommer självklart ha sallad, aubergineröra o annat småplock men vill ha en rejäl rätt för alla vegetarianer också. Vi kommer att ha fisk också men det e inte alla som äter det heller. Några tips och idéer?
    Jag har en del vegeterianer också. Och det är inte så svårt, finns mycket att välja mellan.
    Vi tänkte servera kycklingfilé i vanliga fall och Quorn filé till vegeterianerna. Det ser ju ut som kyckling =D Man kryddar och steker så blir det väldigt gott. Men vi ska vara stenhårda med att dem har koll så ingen veggie får en kycklingbit. Det hade blivit kaos haha!
Svar på tråden Orientaliskt bröllop