Inlägg från: MayDay |Visa alla inlägg
  • MayDay

    Orientaliskt bröllop

    kitkät skrev 2014-02-17 21:12:46 följande:
    Eftersom jag är syrian ursprungligen och min man är svensk så valde vi att ha ett syrianskt liveband och en svensk Dj för att få med både delarna vad gäller musik. Det blev väldigt lyckat och uppskattat av både min och hans släkt. Hans släkt uppskattade syriansk musik väldigt mycket och min släkt tyckte det var kul med annat än bara syriansk musik. Speciellt mina kusiner som är yngre tyckte det var väldigt kul att dansa till annan musik än bara syriansk. Och dom svenska gästerna uppskattade den syrianska musiken så mycket att min mans kusin i slutet av festen joinade livebandet på scenen och sjöng "Heja heja heja syyyyyrianer" samtidigt som han  skuttade på scen och dansade med sångare. Kan säga att hela dansgolvet gungade av att alla vart så flippade, ingen satt och alla - stora och små dansade och hejade med! :) Och på alla bilder ser man att hälften av alla som står på dansgolvet har mobiltelefonerna framme och filmar/fotar, för att det var så kul.
    Hej,
    Jag är svensk och min blivande man är kurd. Vi har jätteproblem med att bestämma oss för musiken.

    Egentligen vill vi ha en DJ som blandar lite hela kvällen men det verkar vara omöjligt att hitta en kurdisk DJ som även kan annan musik. (vi är inte heller tillräckligt insatta i musiken för att göra en egen spellista). 
    Att bara ha kurdiskt band känns väldigt ensidigt och jag tvivlar på att min familj och våra vänner skulle ha särskilt kul.
    Samtidigt förväntar sig hans familj mycket kurdisk musik och eftersom majoriteten av gästerna är kurder så vill vi anpassa oss efter deras önskemål.
    Så nu är vi inne på samma spår som du kitkät att ha både band och DJ. Blev det jättedyrt att hyra in båda? Hur var upplägget med musiken? Var de vana att sammarbeta? spelade de varannan timme eller kände de av själva när det var dags att bytas av för att få folk att dansa hela tiden. Var ni tvugna att boka möten som båda kunde delta i för att snacka ihop sig. Vi känner ingen som har gjort den här blandningen på bröllop så vi har ingen att fråga om råd heller.

    Tacksam för svar från någon som varit i liknande situation
Svar på tråden Orientaliskt bröllop