• Aniara4

    "Varning för Bröllopstorget"

    Chicita skrev 2012-09-26 22:36:51 följande:
    Fast...
    Wilmafoto fick ett inlägg raderat i andra tråden för att hon la ut kontaktuppgifter (vilket man inte får, det står klart och tydligt i reglerna. Och därför tog dom bort inlägget och berättade reglerna för henne, enligt hennes egen utsago där).
    Nu har hon lagt upp inlägget igen, men utan kontaktuppgifterna och det inlägget verkar ju få vara kvar. 

    Inlägget raderades ju alltså inte pga att hon inte fick bemöta kritiken, utan för att hon begick ett misstag som flera andra också fått inlägg raderade för.

    Så jag tycker inte att BT gjort så stort fel faktiskt. Om hon hade läst reglerna för forumet så skulle hon undvikit det misstaget och alltså aldrig fått inlägget raderat... 

    Däremot kan alla nyregistrerade medlemmar med starka åsikter emot BT och för Wilmafoto göra att medlemmar här börjar tänka i konspirationsteoretiska banor - precis som man gör när TS i den andra tråden får starkt medhåll (både i tråden och enligt hennes utsago via mail / messfunktionen).
    Så istället för att hjälpa, så kan ni stjälpa.
    Och det kan vara värt att tänka på... 
  • Aniara4

    Företagare HAR rätt att kommentera inlägg som handlar om dem. Det har hänt ett antal gånger.

    Inlägget togs bort för att det innehöll kontaktuppgifter, vilket däremot inte är tillåtet. När hon la ut samma inlägg utan kontaktuppgifterna fick det vara kvar.

    Detta har förklarats upprepade gånger, hur vore det att läsa de svar som kommit innan man fortsätter tjata om censur? .

  • Aniara4

    Kan tillägga att jag inte är någon anhängare av Bröllopstorget generellt (jag har haft mycket kul här men det finns också påtagliga brister) och inte heller tar TS i den andra tråden i försvar. Vi som inte var där vet inte vad som hände, men Wilmafotos version kastade seriösa tvivel över TS berättelse.

    Det tråkiga är att i ett läge där Wilmafoto gett sin version och förmodligen vunnit de flestas sympatier kommer plötsligt ett helt gäng "kompisar" rusande till hennes försvar på ett väldigt onyanserat sätt, typ "Wilmafoto är bra, TS är dum!". Ni ville säkert hjälpa till, men det enda ni gjorde var att fullständigt skjuta Wilmafotos nyvunna trovärdighet i sank.

    Att sen fortsätta yla om censur när ni har fått förklarat för er varför inlägg med kontaktuppgifter togs bort är ännu mer pinsamt. Samma inlägg utan kontaktuppgifterna har stått kvar hela tiden, men ni fortsätter klaga på att det är borttaget. Läser ni trådarna innan ni skriver i dem?

    Fortsätt gärna berätta vilka ni är så att man kan undvika att anlita ett gäng lågstadietjejer i framtiden.

  • Aniara4
    Luckypunk skrev 2012-09-27 09:50:45 följande:
    Saken är: Om man låter kunder ressencera ett företag, måste företaget kunna savra, även om det innebär behovet att lämna kontaktuppgifter.

    Du håller tydligen inte med, det är helt ok.
    Jag försvarar inte Bröllopstorgets regler, jag bara förklarar dem. Såvitt jag förstår har företag rätt att svara när de blir omnämnda, och det är ju bra.

    Sen har jag lite svårt att se varför det skulle vara så viktigt att få lämna kontaktuppgifter i tråden, det borde räcka att tala om att de finns om man vill göra den poängen. I just det här fallet vet jag inte heller om omnämnandet av mailadressen skulle hjälpa till att bevisa hur länge den hade funnits.

    Mest tycker jag synd om Wilmafoto som faktiskt hade "the moral highground" innan kavalleriet kom inrusande. (Även killar kan bete sig som ett gäng lågstadietjejer.)
  • Aniara4
    Jojo518 skrev 2012-09-27 10:09:51 följande:
    För att svara på lite utav era synpunkter.... hur ska en företagare kunna försvara sig om man inte får lämna sina kontaktuppgifter - hur ska man då veta att det verkligen är företagaren och inte någon annan som svarat i företagetsnamn... just saying...
    Men hur vet man i så fall att det inte är någon annan som skriver OCH lämnar ut företagarens kontaktuppgifter?
  • Aniara4
    Luckypunk skrev 2012-09-27 10:07:56 följande:
    Det är egentligen inte sakfrågan mellan Louise och TS som är relevant för de flesta av oss. Utan principen.

    Det är en viktig fråga, som behövde lyftas, eftersom så många har varit utsatta för precis samma.

    ett exempel: Ett brudpar rekommenderade varmt en kollega här och BT ansåg att de var en företagre som försökte smyga in reklam till sig själv i forumet. Inlägget blev borttaget och brudparet banerades i 6 månader.

     
    Det är en svår fråga. Man vill ju kunna diskutera olika företag på BT, berätta om sina erfarenheter och rekommendera eller avråda från en viss fotograf, florist, lokal, osv.  Det är värdefullt för blivande brudpar att ta del av andras erfarenheter.

    Samtidigt vet vi att det utnyttjas av mindre seriösa företagare, som själva skapar anonyma användare eller ber en kompis att göra det, och går in och tokhyllar sig själva. Det förekommer också att brudpar erbjuds rabatt om de skriver positivt på BT (och förmodligen via andra sociala media också). En del gör det så klumpigt att man bara kan skratta åt dem. Men det är inte särskilt svårt om man är en någorlunda smart företagare att med jämna mellanrum skapa nya användare som alla är väldigt nöjda.

    Jag vet faktiskt inte hur man ska komma åt det här. BT har valt vissa regler, t.ex. att man inte får sätta ut kontaktupgifter (men det brukar vara ok att länka till en hemsida) eller, som jag förstår det, starta en tråd specifikt för att hylla ett företag. Däremot är det ok med trådar som börjar med "är det någon som vet en bra ..." följt av olika tips. Men det är ju inte särskilt svårt att skapa två användare och först ställa frågan och sen besvara den.

    Så det enda säkra alternativet om man vill komma åt all smygreklam är att förbjuda allt nämnande av företagsnamn, och det vill nog ingen heller. Som sagt, svår fråga!
Svar på tråden "Varning för Bröllopstorget"