Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    "Varning för Bröllopstorget"

    fotograf01 skrev 2012-09-27 00:05:44 följande:
    Absolut inte. Vad som har upprört är att Louise & andras kommentarer har tagits bort när andra omdömen än negativa har angetts eller Louises syn på saken. Klart att man ska kunna ventilera om man är missnöjd med en tjänst. Alla dar i veckan, men att bara en sida av storyn får höras är ju väldigt diskriminerande. Därav uppgivenheten och besvikelsen. 
    Fast du har sett vad det var som var anlednngen till att inlägget togs bort va? Nämligen de kontaktuppgifter som lades ut i inlägget.
    Egentligen är det förresten konstigt att medlemmen Wilmafoto ens får stå kvar som medlem under det nicket,eftersom det är väldigt strängt att man inte får heta något som är kopplat till ens företag. 
    Jag tror anledningen till att man så strikt tillämpar just de reglerna, är att få saker är så känsliga för BT som om företagare som själva betalar för sin annonsplats, ser konkurrenter göra gratisreklam i själva forumet, som ju är menat att vara reklamfritt just i trådarna.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Luckypunk, Aniara4 förklarar bra precis det jag själv också menar. 
    Jag förstår att du istället startade en annan tråd, eftersom det åtminstone kanske gör att det du egentligen ville kritisera blir ämnet. Men, dessvärre så tror jag att det bir svårt, när det så tydligt är kopplat till en den första tråden, där kollegor ropar attTS är ond och annat som vem som helst borde begripa inte gynnar någon som helst yrkeskår.

    Jag försvarar heller inte hur BT hanterar olika ärenden och jag tycker visst att det ska kunna diskuteras och jag tycker dessutom att de borde vara bättre på att finnas synliga i forumet när medlemmarna vill få svar på saker och ting. Det gör de inte. Man får ta saken utanför forumet och så har det varit hela tiden. 
    Jag tycker också att det finns brister-där ett av mina exempel är att man inte kan anmäla en hel tråd, och att inlägg därmed står kvar så länge de inte blivit enskilt anmälda. Vill du tex ha bort ett inlgg där någon kallas gris, måste du anmäla justdet. I trådar där ovett kastas från olika håll tycker jag att det vore rimligt att en moderator ser över hela tråden istället. För att bara nämna en sak.

    När det gäller reglerna för reklam, så tror jag faktiskt de är särskilt hårda just för de betalande annonsörernas skull. För att minimera "kopistipsande" och smygreklam. Systemet är knappast vattentätt och dessutom har reglerna ändrats så att somligt som förr varförbjudet nu är tillåtet, så viss förvirring råder.
    Hur man än gör upp reglerna, så tror jag tillämpningen alltid kommer att ställa till problem i enskilda fall, där folk som inte haft något dolt uppsåt känner sig förolämpade och missförstådda.

    Vad gäller forumets funktion som samtalsrum, skulle jag personligen tycka det var gräsligt om det blev mer tillåtet att göra reklam för sig själv och jag störs oerhört av användare som stolpar in i trådar med enbart avsikten att länka sin fantastiska blogg, eller tala om att en viss musiker bara är bäst osv. Det är mycket sådant, och det är ett digert arbete att anmäla och få bortrensat-speciellt eftersom ingen anställd på BT alls scannar av vad som händer i just forumet.
    jag tycker det ärså uppenbart att hela sidan är reklamfinansierad och man matas med just reklam hela tiden-men att få ha just forumtrådarna fria från det känns viktigt.

    Sedan kan jag mycket väl hålla med om att de är svårt att granska om ett tips verkligen är oberoende-och när isåfall övergår man från att ha varit bara en som valde just den firman, till att ha fått en slags relation där man inte är så objektiv längre?
    Jag tycker också att det kan vara störigt att man är begränsad när man ens är aktiv i en bransch-eller som jag, inte är aktiv för närvarande, men utbildad och med yrkeskompetens, och vill vara här. Jag har givit oerhört många råd under åren inom mitt gebit (blommor), men kan aldrig visa en bild på ett enskilt arbete, eller på annat sätt ta risken att misstänkas för reklam och kundfiske. Saken blir inte lättare av att det titt som tätt händer att folk skriver i trådarna "oh, men du kanske vill göra min bukett var bor du?" och en massa andra scenarion.

    Frågan är också hur mycket gratishjälp som är rimligt att en yrkeskunnig sitter och ger på nätet-mest för att motverka de felaktigheter man annars ser och hör hela tiden (som myten att alla företagare fläskar påoch saltar notan så fort de hör ordet bröllop). För egen del försvarar jag mig inför kollegor med att jag försöker visa på värdet av att anlita en yrkeskunnig person, alltså snor jag ingens kunder med min gratishjälp. Och eftersom jag heller inte har nåot företag just nu, kan ja heller inte skaffa kunder.
    Däremot skulle jag nog kunna skaffa mig ett hyfsat rykte genom att hänga här, men i kundavseende så är det nog en korkad väg, eftersom analet timmar jag slösat bort här under åren förmodigen hade räntat bättre i annat marknadsföringsarbete.

    Summa sumarum så ser jag en massa probelem och svårigheter med att forumet å ena sidan är mycket av ett "ge mig tips på en duktig konditor" och å andra sidan inte är tänkt att vara nerlusat med reklam. Samtidigt vill man gärna att duktiga männiksor som kan ge relevanta tips ska finnas här-men sanninen att säga kanske inte så många som har fullt upp med sitt jobb har ut s mycket av att gratis och anonymt hjälpa till bara för sin goda viljas skull.

    Däremot tycker jag att företagare liksom andra som känner sig förtalade har tydliga möjligheter att komma till tals-fast då ser jag ju förstås aldrig det som inte fick sägas...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Helt apropå så vill jag förresten tacka för en intressant diskussion, för det ÄR både intressant,svårt och viktigt hur regler och tillämpning bäst ska se ut.
    Att sedan den som "döms" i ett visst ärende, nog aldrig kommer att vara nöjd, får man kanske räkna med.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden "Varning för Bröllopstorget"