Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    Bidrag till bröllop - vad är rättvist?

    BlåAugustibröllop skrev 2012-09-27 19:03:02 följande:
    Det som inte framgår är om den första systern var 100% nöjd med det bröllopet hon fick. Ville hon ha det litet? Eller gifte hon sig litet för att hon ville gifta sig men hade inte råd med större och inte heller ville att någon skulle betala stora summor för hennes bröllop?

    Är fallet så att hon egentligen hade velat ha större bröllop, så tycker jag att det vore fel att ge mer till den andra systern.
    För då uppmuntrar man ju faktiskt slösaktighet. Man kan inte planera ett dyrt bröllop och utgå från att föräldrarna betalar hälften!
    Ja så här uppfattade jag det också. I och med att första systern hade det dåligt ställt, valde de att ha ett litet bröllop. Kanske både för att de inte själv hade råd med det, och för att de inte tyckte att det var rättvist att föräldrarna skulle betala det. 
    Andra systern vill ha större... har hon råd till det? Eller tar hon för givet att föräldrarna ska betala det? Om det bara är girighet som säger "jag vill ha ett stort bröllop, jag vill inte själv betala det utan det borde mina föräldrar göra" är det fel, men om de har råd och ska betala det mesta själv så är det ok. 
    Jag tycker föräldrarna ska betala samma summa som systern. Det är en rimlig present ifrån en föräldrar. Sen om det räcker till ett helt bröllop eller bara en liten % är det upp till den som gifter sig och vilket slags bröllop de vill ha. Förmodligen hade föräldrarna gett mer till första systern om de hade kunnat och velat, så därför borde inte den andra begära mer än det. 
Svar på tråden Bidrag till bröllop - vad är rättvist?