• Kaiza

  Fru Åsgårda, whiplash-bettskena?

  Jag läste i en annan tråd om bettskenor. Där hade du skrivit att du använde din bettskena pga en whiplash skada, då blev jag nyfiken eftersom jag själv för ett år sedan fick bettskena, tandläkaren sa att tandgnissling var en vanlig komplikation när man har ett "trauma i nacken" Det argumentet lät absolut realistiskt. Men nu när jag försöker få ers från försäkringsbolaget att betala min löjligt dyra bettskena fick jag nej nej nej..
  Det finns även många andra svårigheter när man har en whiplash och man blir aldrig tagen på allvar, man har defennitivt inget människovärde förutom när det blir dags att betala försäkringspermierna..oj nu hamnade jag lite off track.. men jag vill veta mer om din situation,och andra med whiplash skador, hör av er och berätta!

 • Svar på tråden Fru Åsgårda, whiplash-bettskena?
 • Gudde

  Kaiza! det är inte jag som skrev förra tråden men jag har ett litet råd. Jag har själv problem med mina käkar och använder bettskena. Försök få tid till en käkspecialist eller liknande. De går under läkartaxa, så du betalar endast 250 kr. vid varje träff. Du får dessutom stämpla högkostnadskortet som är från landstinget. Min bettskena kostade 500 kr sammanlagt (inkl. gjutning, tillverkning och ändringar).

 • Kaiza

  tack för tipset, men jag ahr tyvärr redan köpt en bettskena.. men nästa gång ska jag vara smart!

Svar på tråden Fru Åsgårda, whiplash-bettskena?