• Aniara4

    Han är emot allt!

    Ni behöver sätta er ner och prata igenom vad som är viktigt för er och vad ni kan kompromissa om! De flesta killar verkar inte riktigt förstå att man faktiskt måste planera vissa saker långt i förväg. Så börja med en tidsplan för olika beslut. Det som behöver bestämmas nu är kyrka/vigselplats, förrättare/präst och festlokal. När de sakerna är bokade kan ni chilla ett tag - ja, du kan förstås leta klänning under tiden, det kan ta tid och är något som han inte behöver engagera sig i!

    Om det är så att du pratar om bröllopet ofta och han tycker det blir för mycket, så boka ett möte med varann när ni ska sätta er ner och prata igenom hur ni vill ha det, och så säger du inte ett ord om det under tiden. Be honom att tills dess tänka igenom hur HAN vill ha bröllopet, vad som är viktigt för honom, och hur han tänker kring det. Har han inga egna förslag men inte vill ha dina så måste han motivera sig och tala om hur han skulle vilja ha det istället. Gör en lista på alla beslut som ska fattas (som dem du räknar upp ovan) och diskutera igenom ett i taget med alla argument för och emot. Och glöm inte att sätta en budget och räkna så att ni får in allt ni tänker er i den, det kan bli dyrare än man tror i slutänden!

    Självklart kommer du att behöva kompromissa om en del saker, du har säkert tänkt och drömt om det här länge och har en bild av hur du vill att det ska vara, men ni är ju två som gifter er och han måste också kunna känna sig glad och bekväm på bröllopsdagen! Så tänk igenom dina idéer lite och känn efter vilka som verkligen är nödvändiga för dig och vilka du kan tänka dig att kompromissa med.

  • Aniara4

    Oj, vad många svar det kom medan jag skrev! Jag vill bara lägga till att jag tycker inte du ska säga att du känner dig "oerhört kränkt", för då har man verkligen tappat proportionerna på vad en kränkning är! Däremot bör du förstås säga att du blir ledsen av hans inställning och att det inte är ok att han skrattar åt dig.

Svar på tråden Han är emot allt!