Inlägg från: LadyTeague |Visa alla inlägg
  • LadyTeague

    Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)

    Vi gifter oss i slutet på juli och har en budget på ca 20.000 och har ca 100(!) gäster.
    Nu har vi lyckats spara in på väldigt mycket utan att det känns för billigt och tråkigt.

    Exempelvis hade jag valt ut en klänning för 2500 kr men blev tipsad om en sida där det var rea, samma klänning kostade till slut 900kr.
    Blivande mannen hittade sin kostym för 1000kr på rea, dock tillkommer ju en del detaljer för båda men smycken och sådant har jag redan, så det fattas bara skor för båda och någon fin tröja till kvällen för mig + lite annat smått för honom.

    Mat lagas troligtvis av en kock vi känner och han gör buffé till alla där budget ligger på ca 5000kr, dricka bjuder vi på till maten och det ska köpas i Danmark för att nästan halvera den kostnaden (blir nog ca 2000-2500 kr för öl, vin och bål).

    Allt i form av dukning utom champagneglas finns i lokalen som vi har bokat så där försvann en del kostnader, där finns även ljusstakar, vaser och liknande. Lokalen i sig kostar 1000 kr och då har jag bokat den i tre dagar.

    Smink, hår och naglar gör jag själv på både mig och tärnan. Min bror är fotograf + att det kommer tre andra fotografer som gäster.

    Vi har två nära vänner som är dj's, varav en håller i musiken på bröllopet och den andra kanske hjälper till med fixet runt omkring ljud och ljus.

    Min mamma har erbjudit sig att fixa tårtorna. 

    Brudbuketten hade jag bara ett önskemål om, och det var små vita rosor (de som går lite åt det gröna hållet) och dessa finns antingen att köpas separat för 25-40kr eller i bukett om tio för knappa 50-lappen. Jag har även tänkt att ha sådana på borden så här blir det en kostnad på knappt 300 för alla blommor. Hoppas bara att butiken kan ta in så många buketter just då!

    Ringarna har vi inte med i budgeten, men vi kom ganska billigt undan där med.

  • LadyTeague

    Min blivande hittade byxor och kavaj på dressmann som han gillade, han ville inte ens gå och kolla i någon annan butik. 999 kr kostade det och skjorta ville han ha en oanvänd som fanns hemma, men vi får se om jag tillåter det när han provar allt ihop eller om jag tycker att han ska ha ny, haha.
    Sedan kanske han vill ha en väst också, han ändrar sig lite från dag till dag.
    Skor har jag letat efter på nätet till honom, han gillar en speciell modell som inte har varit på modet på ett tag, men nu hittade jag ett på på dinsko för 500 kr och han blev jätteglad. 

  • LadyTeague
    eddan skrev 2013-04-02 22:20:01 följande:
    Har dressmans kostymer smala byxor? Är lite allergisk mot breda kostymbyxor ;) Vi vill hitta en billig men snygg kostym :) Blir fluga iaf!Jag har skoångest!! Jag är verkligen ingen klacktjej. Lever i converse typ! Vill hitta ett par skor som inte har så hög klack (kan inte gå i klackar) men alla skor med lägre klack ser så tantiga ut :(Vad för typ av klänningar ska ni ha? Om nån har bild vore det superskoj :) Jag och mamma syr min. Vi får se hur det går ;)     
    Dressmann har kostymer i slim fit. Min blivande ville verkligen inte ha breda byxor, han blev supernörjd med dressmanns slim fit. Han har till och med sagt att han ska gå och köpa ett par till som han får använda innan bröllopet, haha.
    Deras slim fit kavajer sitter också mycket bättre på en smal person.
    Dessa kostymer finns i både ett strechigare tyg och ett utan, enligt både mig och min sambo är byxorna utan strech bäst. För kavaj och byxor utan strech i slim fit-modell tar dem 999 kr.
Svar på tråden Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)