• Bröllopsresa med litet barn

  Ons 12 sep 2012 22:18 Läst 2561 gånger Totalt 10 svar
  Ons 12 sep 2012 22:18

  Hej!
  Söker tips på underbara bröllopsresor som även lämpar sig för en 2-åring.

  Jag och m2b älskar att resa och har drömt om att få dra iväg på en riktigt härlig bröllopsresa den dagen det blev dags. Vårt favoritland hittills är Japan. Nu har vi drömt om allt från safari i Kenya (åldersgräns 7 år) till ett par veckor på Bali eller Maldiverna. Vi har dock inte gjort någon utlandsresa med vår dotter än och vet inte hur det går att flyga med en 2-åring. Oavsett vad vi bestämmer oss för planerar vi en testresa inom Europa innan dess.

  Hur lång flygresa är rimligt? Vad har ni andra blivande brudar med barn för funderingar kring era bröllopsresor?

 • Pyttsa­n
  Visa endast
  Fre 14 sep 2012 00:25 #1

  Vi tycker att 2-3timmar flyg är vad vi orkar med. Men vill man så kan man vad som helst! Lyckas ni pricka flyget en natt så kan ju 10timmar gå hur galant som helst med sovande barn. 

  Vi har rest en hel del med henne och hon är bara 11/2år nu, men bara inom Europa. Vi planerar att åka till Island eller Färöarna, men får vi inte till det med våra semestrar så blir det bröllopsresa i Norge. :) 

  Eller ja, dagarna efter bröllopet åker vi faktiskt till Bryssel, men det är arbetsresa för min man och jag och dottern passar på att hälsa på lite kompisar.

  Vi tar med henne, hon är född utomlands och har liksom alltid hängt med eftersom vi inte hade några barnvakter alls i början, så hon är ju van vid att resa och bo i kappsäck och sova på olika platser. 

 • Fre 14 sep 2012 11:47 #2

  Tack för inlägget Pyttsan! :) Hur löser ni sömnen för barnet ombord, sover hon i famnen?

 • Sofiii­z
  Visa endast
  Mån 17 sep 2012 11:06 #3

  Vi väljer att inte ta någon bröllopsresa nu med våran 1 1/2 åring.
  För jag vill kunna känna att den resan bara är för oss,
  och kunna slappna av ordentligt minst 1 vecka men gärna 2.
  Känns som hon är för liten för att lämna bort under längre tid.

  Så vi sparar ihop lite mer pengar efter bröllopet och väntar tills hon är äldre och kan ha barnvakt och åker bort på någon av årsdagarna istället!

 • sophie­bus
  Visa endast
  Mån 17 sep 2012 16:53 #4

  vi åkte till grekland i sommras med våra döttrar (2,5 år  & 1år) flög i ca 4 timmar å det gick jätte bra. men så mycket längre skulle jag nog inte åka.
   

 • Mån 17 sep 2012 17:44 #5

  Vi har rest mycket med min son som är snart tre, men den längsta flygtiden har varit 6 timmar.
  Men det är ju många som reser långt med små barn. Jag tror att så länge man klarar det själv och inte tycker det är för jobbigt så klarar barnen det, barn anpassar sig ju så lätt  det är mest dom vuxna som tycker det är jobbigt. (om inte barnen får ont i öronen eller är sjuka på annat sätt såklart)
  Men vi struntade i en lång bröllops resa och tog en lång helg till Rom ensamma utan barn istället det var härligt.
   

 • Mån 17 sep 2012 21:28 #6

  Vi har rest ganska mycket med vår son (inom Europa), men för vår bröllopsresa valde vi att åka till Aruba precis innan sonen fyllde två år. Resan dit var ca 11h fr Arlanda, och 10h hem. Det gick helt otroligt bra, trots att vi har en ganska aktiv unge, jag skulle helt klart kunna tänka mig att göra det igen! Det är ju vanligt att man åker på morgonen dit och på kvällen hem då man åker västerut, vilket vi också gjorde. Lillen var vaken hela ditvägen (förutom liten lur efter lunchen), vi hade valt säten just framför nödutgångarna där det fanns en ganska stor öppen yta där han kunde leka, men merparten av resan spenderade vi faktiskt en trappa ner vid toaletterna, där det fanns en öppen yta och två soffor. Där klättrade han och lekte, och då andra föräldrar kom med sina barn för att gå på toa så stannade de i "soffhörnan"- till slut hade vi ett helt gäng med ungar där som lekte och busade i flera timmar! På vägen hem åkte vi alltså på kvällen, och då bäddade vi för sonen på golvet nedanför våra fötter (han är väldigt lång och skulle inte kunna sova i famnen) med kuddar och filtar- 2h efter start somnade han och sov resten av flygresan! Som sagt skulle jag lätt kunna tänka mig att göra om det! Ett tips för resan är att köpa lite små leksaker och slå in som paket, och sedan dela ut då tålamodet börjar tryta- jag hade med ca 15 små paket med nån liten bil, målargrejer och liknande, och det gick visserligen bara åt tre stycken men det var ändå toppen när det väl behövdes. Ett annat tips är att ta med Ekströms osötad blåbärssoppa (pulver), om lillen får turistmage så stoppar det upp väldigt bra (och ger samtidigt vätska), och eftersom det är pulver så är det enkelt att ta med (och blanda med kokande vatten var som helst), notera dock att sötad blåbärssoppa har motsatt effekt- så det är osötad man ska ha med. Vår son levde på detta några dagar och det var en riktig life saver att ha med! Lycka till med resan var ni än bestämmer er för att åka!

 • Pyttsa­n
  Visa endast
  Mån 17 sep 2012 23:17 #7
  IdaKba skrev 2012-09-14 11:47:12 följande:
  Tack för inlägget Pyttsan! :) Hur löser ni sömnen för barnet ombord, sover hon i famnen?
  Första resan så hade vi ett extra säte mellan oss, då var hon så kort så hon sov där. Andra resan så rymdes hon fortfarande i babyskyddet och då hade vi det med ombord och hon somnade i det, också så hade vi fått ett extra säte (inget vi räknade med då hon var så liten, en 2-åring som ni har får ju alltid eget säte). De andra resorna har hon faktiskt varit vaken, men de har ju bara varit 2timmar, så det har gått bra med lite böcker och så en iPhone som backup. Flört

  Man annars, ja, hon är nog van att sova lite var som helst, så när hon är tillräckligt trött lägger hon sig där vi säger..
 • Ons 7 nov 2012 23:11 #8

  Tack för alla tips! Så många och så bra :) Nu är vi mest insöade på Bali, och vill nog mest höra att vi inte är helt dumma i huvudet som ens tänker tanken med en nästan 2-åring... Men det verkar som att det går bra för vissa medan andra inte tycker att det är värt utmaningen. Fullt förståeligt. Finns det fler därute med tips, tankar och idéer - bring 'em on!

 • Pyttsa­n
  Visa endast
  Fre 9 nov 2012 11:33 #9

  Åk bara! Tycker ni själva att det är ok med 10 timmar i flyg så fixar nog barnet det också. Det är när man själv tycker att det är för långt som det kan bli svårt med barnen också..JAG skulle inte välja att flyga 10timmar, men jag kan å andra sidan tänka mig att åka paddla och bo i tält en vecka med en bebis, vilket andra tycker är helt befängt. 

  Tycker man själv att det är kul och man själv VILL ha med barnen, då kan man göra det mesta och hitta en nivå så att det går att ha med barnen och det är trevligt för alla. 

 • tinaal­pfält
  Visa endast
  Fre 9 nov 2012 12:47 #10

  Jag har inga barn än så jag kan inte tala av egen erfarenhet, men jag tror att flyget löser sig. Bara man har med något de kan leka med och att de har någon möjlighet att kunna sova. Man måste nog fundera mer på vart man åker och vad det är för aktiviteter man vill göra där så att de små klarar av det. Att ha en riktigt solsemester på Mallis kanske inte är det bästa med tanke på att de inte bör vara för mkt i solen osv. Så länge man tänker till där så är det väl bara att köra på Skrattande

  Dock tror jag nästan att jag skulle kunna applicera detta på min man med och han är 25 Flört 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll