• Tessa

    UVI 17år tips, stöd, hjälp!! :(

    keiraknightley skrev 2012-09-10 12:15:38 följande:
    Låter intressant. Har hört att man kan stoppa in en tampong med baby olja? något du hört ? Vad använde du för ''kräm'' ? Taaack :)
    Använd ALDRIG babyolja eller vaselin på slemhinnorna! Det finns som någon tidigare nämnde i tråden, speciella intimoljor som säljs på apoteket som är utformade för att passa just slemhinnor. Babyolja, massageolja och vaselin lägger sig som en hinna och täpper igen slemhinnornas "porer". Eftersom vi kvinnor har ett självrengörande underliv och de naturliga vätskorna hjälper till att hålla underlivets bakterieflora i balans kan du ju tänka dig vad oljor gör för slemhinnorna... Det tar 3 veckor innan kroppen lyckats arbeta bort oljan och på den tiden hinner balansen bli rubbad och i värsta fall kan du få svamp eller något liknande. Viktigt är också att inte tvätta sig med vanlig tvål i underlivet. Det torkar ut slemhinnorna och gör att du får ännu mer besvär. För de flesta räcker det med varmt vatten, men vill man så har apoteket speciella underlivstvålar för det ändamålet också.

    Jag kan tipsa om Pjurs silkonglidmedel som är toppenbra för torra och irriterade slemhinnor! Går att använda vid allmän torrhet, vid rakning, vid sex såklart, som silikondroppar i håret, pälsglans på djur och som smörjmedel till knarriga dörrar! Flört

    Min bästa kompis hade också jättemycket UVI i tonåren när hon blev aktiv med en kille. Hans bakterier tillsammans med för mycket tvättande gjorde bara saken värre. Eftersom hon hade haft ganska mycket UVI när hon var liten - och när man väl fått det en gång får man det bara lättare hela tiden - så gick det så långt att hon fick kronisk njursvikt. Idag är hon transplanterad. Jag vill inte skrämma dig, men ibland är det så att man själv måste kämpa på mot vårdcentralen för att få en remiss, för att de ska kolla upp saken ordentligt. Viktigt är också att de alltid tar en odling vid misstänkt UVI då bakterierna kan vara olika för varje gång och du kan äta "fel" penicillin som gör att det inte alls hjälper. 

    Stå på dig mot läkarna tills du får detta ordentligt utrett! Ta med dig nån förälder kanske, ibland hjälper det att någon som är mer "vuxen" kräver detta. 
  • Tessa
    keiraknightley skrev 2012-09-11 08:47:34 följande:
    OJ, tack för infon, de visste jag inte ! Kan de bli fel bakterieflora med killen även fast man har kondom ? Ja ska försöka få en remiss idag, annars får nog arga mamma följa med. Tog hon pencilin varje gång hon fick UVI eller lät hon det gå bara å de var därför hon fick njursvikt ?
    Det är ju såklart mindre risk att din bakterieflora rubbas med kondom. Men sen sysslar man ju med andra saker inom sexområdet som inte bara har med penetration att göra. Bakterier på händer tillexempel... Nu låter jag som att jag har bacillskräck, det är inte riktigt meningen. Glad 

    Hon hade något som kallas för tyst UVI när hon var liten. Dvs att man har den där "kissnödig"-känslan, svårt att gå på toa, men man har inte ont. För det tog hon aldrig penicillin för hon visste inte vad det var och gick inte till doktorn. Sedan var det ju vanlig UVI hon fick och för det har hon ätit penicillin. Däremot har hon haft ganska aggressiva bakterier vilket gjort att hennes njurar tog mycket stryk i kombination med all obehandlad UVI hon haft innan.

    Ta med din arga mamma! De är bäst! Flört 
Svar på tråden UVI 17år tips, stöd, hjälp!! :(