Inlägg från: Fial8 |Visa alla inlägg
  • Fial8

    8 juni 2013

    Även jag hoppas på liljekonvaljer den 8e, i Stockholmstrakten. Kommer be någon hjälpa oss att plocka så att vi slipper stressa med det själva. Annars får det kanske bli syréner, som jag vet finns på tomten där vi ska gifta oss :) 

  • Fial8

    Vi har köpt några rullar retrotapeter (har tre olika) som vi ska göra kuvert och inbjudan av, tror att det kan bli fint! Får bara hoppas att inbjudan inte "krullar ihop sig" när den kommit ur kuvertet men planen är att lägga dem på plattning en stund innan vi skickar iväg dem :)

  • Fial8

    Hah, hindersprövning! Just det ja, hade tänkt beställa den bums när det gick men glömde visst. Kan bero på att jag hela tiden trott att det är fem månader kvar ;o)
    I övrigt så har vi klippt och klistrat ihop över 50 kuvert och klippt till ett antal tapetbitar som ska stoppas i skrivaren sen och bli inlaga, nu ligger allt på press under en helt massa tunga saker. Vi strök dem först men tapeter är sega rackare... 
    Har bestämt ring, dock inte beställt den än, och kämpar med att sy min 50-talsbröllopsklänning tillsammans med en kompis. Just nu är det tyget som är stora frågan, vilken färg ska den vara... önskar lite att jag ville ha en vit tror det skulle vara enklare då.

  • Fial8

    Sanzan >> Nej ingen temafärg. Vi ska ha ett rätt så otraditionell bröllop utan "krusiduller". Den ska inte vara vit, men gärna ljus - vilket är svårt då har aldrig har ljusa kläder på mig men ändå tänker att jag ska ha en just då. Har tre tygprover som jag klurar på nu, en beigeaktig, en ljust gröngrå och en ljusgrå (som kanske drar för mkt åt silver). Sidendupion ska det iaf vara, har vi bestämt.

  • Fial8

    1 Festställe?  Fixat. Hyrt ett gammalt hus i Bromma (Stockholm) nära Mälaren. Finfint.
    2. Boende för oss o gäster? Fixat för oss, gästerna får snällt fixa det själva.
    3. Kyrka? Borgerligt. Ute i husets trädgård vid fint väder (hoppas!) annars inomhus.
    4. Präst? Jagar vigselförättare. De är dåliga att svara på mail…
    5. Klänning? Köpt tyget! Och skorna! Och underkläder. Sambon ska komplettera med stjorta, kostym finns. Och bestämt ring men inte beställt än.
    6. Catering/mat? Vi ska inte ha middag utan tårtbuffé (min ena syster är ansvarig) Men imorgon ska vi proväta den korv vi tänkt som vickning :)
    7. Önskelista? Har en person som får svara på ev. frågor från gästerna, hen kommer även få tillgång till en kort önskelista.
    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla? Nope, vi skippade det.
    9. Skickat ut inbjudningar? Inbjudan på g, den blev finfin av retrotapeter, men vågar inte skicka ut innan vi fått ok från en vigselförättare, vore synd om tiden inte blir den som står i inbjudan.
    10. Bestämt nåt tema?  Nope men det som bjuds på kommer till största delen vara ekologiskt, men att kalla det för tema är nog att ta i.
    11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.? Nope. Våra föräldrapar får hälsa välkommen och blivande svärmor håller ihop ev. tal under kvällen (vi ska inte ha ngn middag m sittning).
    12. Musik, bar etc? Ja, bokat coverband, här ska dansas! Sambons kusiner ska nog stå i (den fria) baren.
    13. Bukett? Hoppas hitta liljekonvaljer, annars plockar vi syréner i trädgården.
    14. Frisyr? Smink? Bokat klippning o färgning hos min frissa. Övar på att lägga snygg eye-liner ;)
    15. Fotograf. Min ena syster är fotograf, hon ska fota dagen.


    Vad gäller presentöppning så har vi nog inte funderat på det. Att öppna när alla tittar på känns lite märkligt… Vi får nog prata ihop oss om detta. Att göra det inför alla känns som att det kan ta lång tid.

  • Fial8

    Igår skickades äntligen inbjudningarna. Känns så himla skönt att inte ha det över oss längre. Nu ska jag njuta lite, och boka in datum för sömnad av klänningen. Puh!
    Vi har även lyckats boka en vigselförrättare. Det tar sig! 

    :o) 

  • Fial8

    Sanzan, hur lång tid tog det innan ni fick besked om hindersprövningen? Inte för att det spelar så stor roll, jag räknar med att den går igenom ;o) Vi skickade in den förra veckan, tänker att det tar iaf mindre än en månad?

  • Fial8

    Iiiiih brevet kom idag! Det gick på en vecka alltså, snabbt jobbat Skatteverket :o)

    Och Posten verkar ha skött sig peppar peppar, har fått info om att inbjudningar landat lite här och där idag. Puh!

  • Fial8

    Vi ska inte ha sånger då vi inte ska ha ngn middag men jag är absolut för sånger, det är oftast trevligt!

  • Fial8

    Vi har inte fått så många osa än, men sista dagen är den 10e maj så det känns rätt lugnt. Annars så verkar det som att många inte har koll på vad osa är riktigt, vilket jag kan tycka är lite märkligt. Samma med klädkod, vi har kavaj. Men de får väl googla lite ;o)

    Igår var jag till guldsmeden och beställde min ring, sambon ska inte ha ngn mer än förlovningsringen. Det ska bli spännande att se den sen i olika stadier, jag är osäker på sten och slipning (briljant eller carré) och så får vi se om han kan hitta en "ful" sten med grått inslag åt mig, jag tycker att de är fina och bryr mig inte så mkt om att de anses vara fulare än klara stenar.

    I helgen tänkte jag baka lite småkakor och frysa ner, för att komplettera tårtbufféen som vi ska ha. Det blir bondkakor, hallongrottor, mandelpinnar tror jag, fast jag ids nog inte baka allt på en gång. Får väl sätta lås på frysboxen sen ;o)

  • Fial8

    Igår skulle vi ha träffat vår vigselförättare, men hon var tyvärr sjuk. Trist men ingen panik än.

    Och imorgon ska jag och min kompis sätta oss ner och börja sy klänningen! Iiiiiih! Jag har sytt en toille tidigare men nu ska saxen sättas i det riktiga tyger. Läskigt och roligt.

    Nästa vecka ska vi till lokalen och kolla upp vad som finns i form av antal kaffekoppar, tårtfat, korvkastruller etc. Det känns bra att göra det i tid. Har räknat med att vi kommer att behöva komplettera lite och även om vår OSA inte gått ut och vi vet hur många som kommer känns det bra att ha lite koll. 

    I övrigt är jag mycket nöjd med att slippa detaljer som bortsplacering (vi ska juh bara ha tårta o mingel o fest) och program skippar vi nog också. Däremot tänker jag kanske fixa en tavla med namn o relation till gästerna. Funderar även på en (frivillig) tipsrunda.

    Ingen panik med andra ord. Än ;) 

  • Fial8

    15 timmar! Så lång tid tog det för min vän och mig (mest min vän) att sy klänningen. Vi kämpade hela dagen och halva natten. Nu fattas bara fållen och så ska vi knåpa ihop en tyllkjol. Kanske att jag ska sätta lite spetsapplikationer i nederkanten också. Klänningen blir kalasfin! Är det ngn mer här som syr själv (alt tillsammans med vän)?

  • Fial8

    Vi har egentligen ingen toastmaster, marskalt, tärna eller liknande. Värdpar blir nog våra föräldrar som får hälsa välkommen. Blivande svärmor ska informera om en klocka som kan användas av de som vill hålla tal. Gjejen är att vi inte har ngn middag utan "bara" mingel, tårta och fest så det blir lite annorlunda upplägg. 

    Igår var vi och rekade på Skogsbo gård (http://skogsbogard.se/) där vi ska ha vårt bröllop. Det känns så bra! Dels för att det visade sig att de hade fullt tillräckligt av allt för kaffe- och korvservering förutom kanske termosar, jag hade fått för mig att det fanns för lite kaffekoppar etc. Skönt! Men också för att de är så söta o rara :o)

    Funderar på att hyra en rejäl perkulator här http://www.westmans.se/ Är det ngn som känner till dessa, eller ngt annat bra ställe? Det är smidigt för de verkar ha lager i Bromma, nära Skogsbo.

    Jag är bara lite orolig för tårtserveringen, tror ni att många kan tänka sig stå upp och smaska tårta? Det finns inte tillräckligt med stolar ute i trädgården och inne tänkte vi ha röjt stora rummet för att det ska dansas där sen, krångligt att fylla det med stolar o bord först... Tanken är att det ska vara avslappnat och enkelt, men det ska ju heller inte kännas bökigt.

  • Fial8

    Ja! Pirr!

    Vi träffade vigselförrättaren i torsdags. Nu vill hon ha lite info om oss som jag försöker skriva ihop, typ "vår historia". Sen har hon föreslagit bröllopslöften som en del i ceremonin, är det vanligt? Hon har även föreslagit ngt som hon kallar för "en verbal gåva" där vi ska skriva ngt om vad det är som gör att vi säger "jag älskar dig" till varandra, men det tänker vi nog hoppa över. En låt ska vi ha också. Och kyss :) Hon var lugn och trevlig så det blir nog bra.

    Till helgen ska vi förhoppningsvis fixa med min sambos kläder, lämna in lite på kemtvätt och komplettera med skor och stjorta. Min klänning hänger i en skrubb och väntar på att bli färdigställd.

    Vi har inte jättemkt småfix (hoppas jag!) men ska nog köpa på oss lite ljuslyktor och filtar till trädgårdscaféet. Toalettkit hoppar vi, jag blir glad om de hunnit installera handfaten annars är det våtservetter som gäller ;)

    Vår osa är 10 maj, hittlls har väl 2/3 hört av sig skulle jag tro men flera har sagt att de kommer och att de ska osa "officiellt" snart.

    Om det är fint väder på lördag ska vi ha cavaprovning! Fyra olika, varav en alkoholfri, ska testas av oss, några släktingar och vänner. Sen bllir det väl till att beställa när osat gått ut.

    Iiiiiih!

  • Fial8

    Ja! Vår osa går ut på fredag så då kan vi planera för inköp av dryck o snax och fixa med en infotavla om gästerna. Nojar dock lite då jag tror att inte alla fattar det här med osa, att en vill veta vare sig de kommer eller inte. Men det går ju alltid fråga såklart.

    Kläderna nästan klara för oss båda, det känns skönt. Jag har bokat smink o velar om frisör (min frissa kan bara kl 9 p morgonen och vi viger oss kl 19...)

    Sen ska det bakas lite mer (småkakor och bröd) samt göras ett schema för dagen och en lista på hur lokalen ska iordningställas, inköp av lite filtar och lyktor till trädgården och... ja nu när jag börjar skriva så inser jag ju att det är lite kvar ;)

    Pepp! 

Svar på tråden 8 juni 2013