Inlägg från: dellelgarin |Visa alla inlägg
  • dellelgarin

    8 juni 2013

    Hej på er, hoppas jag får vara med här vi gifter oss den 8 juni på Gotland. Vi skall ha utomhus vigsel och sedan åka hem till våran lilla gård och ha middag i trädgård och fortsatt fest på vårat ladloft.

    Min blivande har precis bytt till sin pappas efternamn som han har velat ha hela livet och vi kommer ta det som gemensamt efternamn, vi skickade hindersprövningen förra veckan och fått bekräftelse på våran borgliga vigsel från Kommunen.
    Vi kommer ha band men har inte bokat ännu men har en bunt offerter och alternativ.

    Vårat bröllop kommer vara av den lite enklare sorten och ha lite vintagetouch blandat med landet, vi kommer ha buffe med endast lokala varor och ölen kommer vara hembryggd, tex...

    Just nu håller vi på och gör inbjudningara som vi skall skicka nästa vecka, vi har två listor på inbjudna och har lite problem just nu om vi skall ta den "långa" eller den "längsta" listan =)

  • dellelgarin

    Denna listan var ju bra, kanske jag kommer på nåt vi har missat :)

    1. Festställe?  Vi har en liten gård där vi har renoverat ladloftet för just detta tillfälle, nu verkar det dock som om vi kommer bli fler än vi tänkte från början och det kan komma hända att bli lite trångt då får vi eventuellt köra stora tält i trädgården för middagen och sedan använda loftet som festvåning efteråt.

    2. Boende för oss o gäster? Vi gifter oss på hemmaorten, en del gäster kommer från fastlandet och ett par utomlands ifrån, de som har familjer på ön kommer bo vid dessa och övriga hos oss. Jag kommer bo i den hyrda sviten redan kvällen innan bröllopet medans fästmannen bor hemma på gården. På morgonen för bröllopet kommer mina närmaste vänner att äta frukost hos mig och de flesta av dem stannar under dagen ihop med mamma.

    3. Kyrka?
    Ingen kyrka vi skall vara på Roma kungsgård, de har en mycket vacker klosterruin som skall agera kuliss ;)

    4. Präst?
    Vigselförättare är bokat, vi valde en som inte hade någon politisk koppling och det fanns bara en, vi har ännu inte träffat henne

    5. Klänning?
     Hänger hemma vid mamma

    6. Catering/mat?
    Valt en riktigr bra cateringfirma, kommer ha buffe med närproducerat och lite hippa styckningsdetaljer, först blir det tilltugg till skumpan , sedan skall jag göra en variant på silltårta till snapsen som skall stå på bordet när gästerna sätter sig. Min kusin som är konditor skall baka tårtorna som vi nu i helgen provsmakat, våra "egna ägg " skall användas såklart och så har jag en kompis som är bryggare och skall göra ett eget öl till oss, sen fixar cateringen vickning på kvällen oxå.
    Dagen efter har vi bokat creperiet som ligger under våran svit för brunch för ungefär halva sällskapet, närmaste familjen och vännerna ca 40 personer.

    7. Önskelista?
    Vi kommer inte att skicka ut någon sådan men värdparet skall få två tips, det ena är ett speciellt porslin som vi har til vardags men som är rätt dyrt, finns många fina saker i den serien, och annars är euro bra, vi kommer åka på bröllopsresa inom europa.

    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla?
    Inga save the date. men tack vare facebook och släkt har nog de flesta koll vi har planerat i 1 1/2 år så det har nog inte undgått någon :)

    9. Skickat ut inbjudningar?
    Vi håller på och gör inbjudningarna just nu, vi är väldigt intresserade av sådan design och min fästman arbetar med varumärken så vi gör sånt själva och skickar på tryckeri sedan, likadant med vigsel och festprogram samt tackkort. Förutom att välja ringar tror jag att detta är det roligaste i planeringen =)

    10. Bestämt nåt tema?
    Vi är mycket för närproducerat , lokalt och sånt, vi kommer försöka vara jordnära, våra färger är ljusa pasteller, rosa, blått, grönt och vitt. Vi vill att det verkligen skall vara personligt och "VI"

     11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.?
    Vi har två tjejer som skall vara värdinnor, ingen tärna men min bästa vän skall hålla buketten för mig när vi skiftar ringar så man kan ju kalla henne för "blomstertärna"om man vill

    12. Musik?
    En bekant och delar av hennes band är inhyrda för musik under vigsel och eventuellt mingel hemma.
    Efter middagen kommer vi ha ett inhyrt band osm spelar 4*45 minuter

    13. Bukett?
    Drömmen är att ha pioner från trädgården, för två år sedan var de utslagna i tid men förra året inte försen till midsommar, så jag får köpa ifall det inte funkar. På borden kommer vi ha vita syrener från våran trädgård och pappas.

    14. Frisyr? Smink?
    En vänninas syster som är bjuden på bröllopet kommer komma till våran svit innan och göra både mitt och de andra flickornas hår, sminkär mig gör jag mig själv och naglarna gör jag vid min vanliga tjej ett par dagar innan.

    En sak jag kom att tänka på, hur gör ni med presentöppning?
    Jag tycker det brukar kännas lite trist och krystat så vi tänkte göra det hemma dagen efter, hur skall ni göra?

  • dellelgarin
    Fial8 skrev 2013-03-14 07:30:26 följande:
    Sanzan, hur lång tid tog det innan ni fick besked om hindersprövningen? Inte för att det spelar så stor roll, jag räknar med att den går igenom ;o) Vi skickade in den förra veckan, tänker att det tar iaf mindre än en månad?
    Vårat tog nog knappt en vecka, vi lägger inbjudningarna på lådan idag, fästmannen har varit och handlat all dricka i tyskland imorse, vi skall ha 30 årsfest på lördag så det kändes som en bra ide, billigare blev det ju såklart men inte sådär superbilligt om man ändå köper bra grejer. Vi har aldrig handlat utomlands förr, vi gillar vårat systembolag ;)
  • dellelgarin

    Vi postade oxå inbjudningarna igår och fått hintar redan om att de kommit fram, kändes som att vi var sent ute med att skicka ut, fick en inbjudan hem till en väns bröllop förra veckan och de gifter sig en månad efter oss :S

    Tar ni emot osa själva?

    Vi har gjort (gör ) ett anmälningsformulär på våran gårds hemsida som man kan osa på samt lämnat nr till en av värdinnorna, så fyller hon i det hon får osat via formuläret oxå

  • dellelgarin

    Jag gillar inte lånfa åsnger på bröllop, blir så stelt och konstigt, men korta typ snapsvisor med välkänd melodi och lättsjungna brukra funka så vi skall ha typ två sådana till snapsen tänkte vi

    Alltså jag fattar inte hur kort tid det är kvar, börjar faktiskt få lite nerver...!

    Igår kom första osan, från ett par vi precis har lärt känna, det var skoj =)

  • dellelgarin
    JOOL 09 skrev 2013-03-28 07:44:00 följande:
    Vi gifter oss också den 8 juni :)

    Vi tar också mot osa själva men jag är förvånade att så få har hört av sig, typ 16 av 93 st. Sista osa är 14 april! Men det kanske är vanligt att man väntar till sista veckan?? Om nu någon inte skulle ha hört av sig innan sista osa vad gör man då? Ringer man och frågar el förutsätter man att den som inte svarat inte är det minsta intresserad av att komma?

    Hur långt har ni andra kommit med planeringen?

    Glad Påsk
    Jag blir lite svettig när alla har osa så långt innan, vi har bara en månad innan festen :S

    Jag skulle förutsätta att de inte tänker komma.
    Vi skulle nog bara ringa om det är någon som nämt att de skal komma men inte osat klokt, de flesta verkar tycka att det är helt ok att osa genom att säga i förbifarten vi kommer när man träffas fast man bett specifikt om osa till ett visst nummer eller mail.
    På min 30 årsfest så tror jag typ 10 av 60 pers osade på korrekt sätt, de flesta hade inställning.."men du förstår väl att vi kommer väl"...
  • dellelgarin
    Tilda93 skrev 2013-03-28 12:46:41 följande:
    Usch va tråkigt, vad menas med dansk tårta? kan den inte göras i sverige då?
    ( gifter mig med en halvdansk ;)

    Det är verkligen INTE lätt att planera bröllop!!
    Har flera ggr varit påväg och blåsa av det..
    både jag och sambon tänker ALDRIG planera bröllop igen.. Det har förstört glädjen lite ( dels för folk runt om har förstört glädjen!!)
    Vad tråkigt, vi tycker ännu att det är roligt :) lite tight ibland om man inte är överens men tycker det går bra, folk runt oss försöker väl inte påverka direkt och har de haft synpunkter har de oftast varit braa :)
  • dellelgarin
    Tilda93 skrev 2013-03-28 12:53:50 följande:
    Ja det är verkligen tråkigt..
    Har fått höra så mycket gnäll så ibland önskar jag att vi kunde ha åkt iväg och gift oss själva..
    Vad är det de har åsikter om för grejer då?
  • dellelgarin

    2 MÅNADER KVAR!!!!


     


     


    lilla brudnäbbsklänningen kommer vilken dag som helst och min (nya) klänning kommer på torsdag. Vi har provdukat och börjat att plocka lite i lokalen, den behöver verkligen städas efter den långa vintern. Jag har gjort långa listor på "attfixasaker" och på lördag skall jag mamma och nån kompis ha pysseldag hemma och tillverka lite grejer ..


    Hur går det för er?


     


    Någon som har panik över något?????

  • dellelgarin

    Nästa vecka skall vi träffa cateringen och sätta det sista, jag försöker ta ett möte i veckan här nu så när det är en månad kvar skall allt sånt vara fixat, men hinner nog inte riktigt det, man skall ju sköta allt annat i livet oxå :)


    På lördag skall jagha pysselkväll med ett par vänninor och försöka få allt sånt smått gjort. Med vin ocg god mat såklart :) mIn (slutgiltiga klänning) kom igår och jag behöver köpa underkläder, mera möbler måste vi få ihop så det är väl egentligen det största projektet, att få iordning lokalen så vi vet om vi får plats eller om vi måsdte typ hyra två mastodonttält :)

  • dellelgarin

    Våran toastmaster eller vi har valt att kalla dem värdpar, ärvå tjejer, och de skall sköta "hela dagen" så få inblandade med ansvar som möjligt, sedan får de rodda med våra släktingar om de behöver, nån komme rbehöva ta med sig nåt osv..

    Vi bestämmer hur det skall vara och de är de som hälsar folk välkomna och drar i alla trådar med resterande inblandade, den ena tjejen är typ mer involverad än  jag i vårat bröllop tycker jag ibland, haft lite problem med det, men nu har vi nog hittat en bra balans, hon har lyckasts göra mig mer stressad istället för lugn :)

    Vi skall ju vara hemma så vi har oändligt med jobb egentligen, vi har väl lite svårt att veta vad vi skall prioritera, vi kommer inte ha råd aatt göra allt och inte tid heller för den delen:) nu jagar jag de sista kaffekopparna och tårtfaten, sedan hyr vi det som fattas av cateringföretaget, men det är svårt att släppa grejer när man har en bild i huvuvdet :)

  • dellelgarin

    Det känns som att det är likamycket att göra nu somför ett år sedan och som för tre månader sedan, man kommer på nya grejer hela tiden som man inte tänkt på ... :)

    I morgon skall vi träffa fotografen, sen vigselförättaren och sen floristen, det gäller at hålla ångan uppe;)
    Har lite småpyssel kvar, har börjat på allt typ men måste göra mer grejer av allt, men det kommer ju då gå fort att bli färdig iallafall.

    Vi har ju fått mera gäster än vi trodde (fast osan inte gått ut ännu)
    så vi har fått tänka om för att kunna vara kvar hemma, så idag har jag lyckats lösa det med tält och extra bord och stolar. PUH har knappt kunnat sova sista dagarna pga detta :)

  • dellelgarin

    Vi valde bort löftena för vi kände inte för det, vi skall ha två sånger och en dikt istället, och den "långa" versionen av själva vigselakten.

    Det kändes så himla bra när vi var på vigselplatsen, vi skall vigas under ett träd vid sidan av en gammal klosterruin och det finns lixom ett "perfekt" träd... så där knotigt och hängande, det kommer bildas som ett tak av lövverk över oss och först nu tror jag att jag fattar att det faktiskt kommer att hända!

    Floristen hjälpte mig tänka om, då jag hade komplicerat allt rätt mycket, så det var ju bra, annars hade jag stått därett par dagar innan och gråtit tror jag, jag bestämde mig även för att binda min egen bukett och bytte helt utseende på den.

    Det viskas om svensexan iallafall men jag vet inget datum ännu...
    Jag har förstått att det är något på g för mig oxå, blir jättepirrig när jag tänker på det.

    Vi skulle verkligen behöva träna på dansen vi oxå, vi har ju valt en slowfox...(SUCK)

Svar på tråden 8 juni 2013