• SiriochPer

    Rankhyttan i Falun/Borlänge

    Vi har varit och titta på Rankhyttan.
    Det är inte helt uppdaterat och renoverat, men det är prisvärt. 250 kr för övernattning per person inkl frukost, de har 40 sängar, men om man blir fler kan man ta med luftmadrasser och enbart betala för frukost. Vill man komma redan på fredagen så kostar det 100 kr extra för gästerna, dvs 350 kkr för två nätter. De har bra priser på dryck om man jämför med andra ställen i regionen som har serveringstillstånd, man får ta med egen tårta, brudskål och vickning. De lagar egen mat, vet inte kvalitet på det än, men det går också att ta catering. 
    Du kan vara med och påverka mycket känns det som och de är öppna för att skapa ett upplägg som passar er!
    Lycka till =) 

  • SiriochPer

    Det låter ju toppen! Va roligt att vi är flera som ska ha bröllopet där! 
    Vilket datum har ni? Vi kommer gifta oss den 24 augusti! 
    Vi tyckte också att det är så bra att man kan ha många övernattande gäster. Kostar ju dessutom nästan lika mycket som att två personer delar på en taxi till Falun.
    Det är ju toppen med festen i annexet, kan man inte också ha egen dryck där om jag minns rätt?

    Jag funderar just nu hur man ska inreda matrummet samt hur bordplaceringen ska se ut. Är lite inne på att skippa honnörsbordet i traditionell mening och ha "vanlig" dukning. Men är ju en relativt liten lokal, så vi får fundera hur det skulle kunna se ut. 

  • SiriochPer

    Vi kommer också komma redan på fredagen, förhoppningsvis kan vi pynta lokalen tidigare men annars på fredagen. Sen tänkte vi också äta middag tillsammans och sova på herrgården med de närmsta. 

    Vi kommer att ha ungefär 65 gäster vi också, vi tänker precis som ni att vi ska ha bordsservering för att underlätta. Vi kommer att ha tårtan i rummer bredvid så som de rekommenderar, jag tänker mig också att man eventuellt har något tal kvar som kan avverkas under tårtan (min släkt är talföra av sig så jag gissar att det blir en del tal från dem). 
     
    Är Kungssalen den på ovanvåningen? Minns jag det fel om det var gula gardiner i matsalen uppe? Är det någon av er som vet? Jag funderar nämligen på om man ska ta med vita eller om man helt enkelt ska ta ned dem helt.

    Vi tänker att vi ska försöka provsmaka menyn, för att veta litegrann hur det ser ut och smakar, vi har även egna önskemål utöver förslagsmenyn så det känns vettigt. 
    Kommer någon av er provsmaka menyn innan bröllopet och kommer ni köpa någon av de alternativen som de har, eller sätta ihop egna förslag?

    Jag är så pepp nu! Ett tag stressad men nu bara roligt=)

  • SiriochPer

    Ja oj oj det är mycket att tänka på! men vi har ju lite tid allihopa som tur är :)

    Vi kommer att ha en meny utan kött, egentligen bara på grund av att varken jag eller min sambo ter kött. Då kändes det rätt att bjuda på mat som vi själva skulle äta. Vi har inte bestämt helt än men funderar på någon förrätt med tomat/mozzarella eller en västerbottenostpaj, huvudrätt tänker vi rödbetsbiffar med rotgrönsaker och en kall sås (men där måste vi låta herrgården provlaga då de inte har några vegetariska alternativ på sin meny).

    Efterrätt blir eventuellt ett dessertbord, dvs en blandning av flera olika tårtor och godsaker. Så att alla kan välja det man tycker om bäst, är ganka vanligt i USA tror jag. Men vi tänker att att man hämtar tårta/dessert i rummet bredvid och sen sätter sig till bords igen. 

    Japp, bor i Falun. 

    Jag vill också åka häst och vagn, det är ju så fint, är också hästtjej! Men vi kommer ju att gifta oss i trädgården på Rankhyttan så egentligen behöver vi inget fordon alls, då vi kommer att gifta oss och sen sätta oss till bords strax efter brudskålen.  

    Ang klänning så ska jag till Matildas fest (www.matildasfest.com/sv/) i Stockholm i helgen och beställa klänning, har varit på Alexandras i Borlänge men hittade inget, har även varit i sthlm på söder i två av deras större bröllopsbutiker men inte hittat där heller. Jag vill ha en klänning med axelband/v-ringat och i spets, inte helt lätt märkte jag. Har varit inne på att beställa från Kina jag med men inte vågat.

    Matildas fest beställer från Kina men är en mellanhand som känns betydligt tryggare, och jag har en del vänner som rekommenderat henne vilket har varit den viktigaste faktorn. Så nu håller jag tummarna för att det blir beställt och faktiskt bra när klänningen kommer. Man får utforma klänningen precis som man vill och kostar runt 4500-5000 kr ungefär. 
     

  • SiriochPer

    Ja, tack! Vi får se hur det går i helgen, jag får rapportera efter hur det gått!
    Sen verkar det som att det tar ca 2 månader att få hem klänningen :)

    När det gäller tidplanen har vi spånat lite i de här banorna, har också kollat det mot en annan restarang som satt upp hålltider för bröllop:


    Tidplan (ungefärlig)

    Morgon/fm Frisör

    14.00 Fotografering 


    17.00 vigsel


    18.30 förrätt


    19.30 varmrätt


    21.00 paus


    21.30 efterrätt/tårta

    Vi kommer att ha några kompisar som ska sjunga vid vigseln, samt eventuellt min pappa som spelar fiol. Sen kommer vi ha dj på kvällen. Jag var först helt inne på band men efter att ha varit på en 50-års fest där dj´n spelade så tyckte jag att det va så jäkla bra! Dock kostar dj lika mycket som band så man spar inte pengar på det. 

    Vi kommer att fylla rummen i första hand, om det sen blir fullt tänkte jag kolla med några kompisar om de kan tänka sig ta med luftmadrass och sova med några av de andra kompisarna. Vi tar emot anmälningarna så att vi kan planera vart släktingar som ev lägger sig tidigare kan sova osv. Vissa kommer att ta taxi in till Falun så jag hoppas att det ska gå nästan jämt ut med antalet rum.

  • SiriochPer

    En fråga som jag precis funderade på, kanske vet ni svaret. Tar ni emot rumsbokningarna eller bokar gästerna direkt genom herrrgården?

    Vi bokar in gästerna själva för att kunna styra lite så att de flesta ska få plats och vänner nära varandra. Men när det gäller rummen på undervåningen i Annexet, kommer ni ihåg om alla rummen hade toalett?

     

  • SiriochPer

    Tack, jag hade för mig det också. 
    Ja det är ju praktiskt att man kan styra lite så att inte tex farmor sover närmast dansagolvet osv. Glad

  • SiriochPer

    Hej! Nu har jag beställt klänning!
    Det fanns tusen olika saker man ska tänka på, bara att välja vilken typ av spets skulle kunna ta en hel dag. Alla är fina men lite olika = omöjligt att välja. Men jag körde på en som jag såg på en färdig klänning. Det blev en variant med spets upptill (som sen tunnas ut nedår) mjuk tyll i kjolen och öppen rygg! Känns superbra och Mejan som driver stäler var trevlig. Hade bara en timme på mig så allt gick rätt fort, men jag visste vad jag ville ha ungefär. 
    Skulel man bo i Stockholm så är kanske två möte att föredra så att man hinner fundera mellan, men nu var det bara att köra. Jag är inte så velig av mig heller så det var nog tur :)

    Jag måste fråga er, har ni tänkt att ha mikrofon under middagen för talen? (jag är inne på att det inte ska behövas men hur resonerar ni)
    Vi är ju ungefär 70 gäster så ganska många men rummet är ju inte så stort iaf.

     

  • SiriochPer

    Jag tänker att jag ska vänta och se hur många det är som faktiskt kommer sova kvar, sen om det blir fullt så tror jag att jag kan få mina tjejkompisar att sova i samma rum, de kan då ta sviten. Men vi får se hur många det blir tänker jag. 

    Skönt att ni resonerar lika med mikrofon, tror att det ska gå bra :)

    Klänningen jag beställt utgår från den här modellen, men har ändrat lite kring spetsen uppe (valt en annan spets) samt lagt till en petskant nedtill och tagit bort släpet. 



    Det låte rju toppen att du hittat klänningar som du gillar, jag tyckte inte om någon efter att jag varit 3 olika butiker! Så då har du ju börjat hitta rätt, så prova några till för att jämföra. Man kan ju passa helt olika i olika modeller också :)
  • SiriochPer

    Tack! Nu hoppas jag att den är lika fin när min kommer, och att den passar såklart Skrattande

Svar på tråden Rankhyttan i Falun/Borlänge