• NeutronStar

  Träningspepp!

  Jo går väl ganska bra, har gått ner ett kg till och tränar så mycket jag hinner men har en tenta i nästa vecka och då blir det lätt lite "plugg-gott" och mindre träning. =/ Har ju varit sjuk också och inte vågat träna men nu ska jag allt börja så smått. =)


 • NeutronStar
  fasit skrev 2012-10-16 15:04:42 följande:
  Idag hittade jag ett sätt att träna på det jag önsar att jag kunde!! Single leg squats! 
  Roligt att du hittar nya grejer att testa på! =)

  Själv skrev jag min tenta igår och ska komma igång med träningen igen, kan ju säga att det går lite trögt med jobb och så men nu är det inget plugg att tänka på på ett par veckor, innan en ev käftsmäll av tentaresultatet kommer... =P

  Ska i november vara med i fitnessfighten, vilket jag är superpepp på!
 • NeutronStar

  Känner att det blivit alldeles för mycket ätande och ingen träning det sista, kan bero på att mycket har hänt, bl.a. skrev jag nyss tenta och precis efter det bröt min mormor lårbenshalsen och då blev man liksom inte så pepp på att träna... Vet inte varför jag blivit så lat... =/

  Dock så möttes jag och min sambo efter hans skola i måndags och så åt vi lunch på Medicinarberget i Gbg och sedan gick vi hem därifrån! =) Riktigt skönt med en höstpromenad, var precis lagom väder och temp ute. =)

  Någon som vill hänga med i fitnessfighten btw? Vet att det kostar litegrann men tänker att det kanske kan vara en rolig grej att verkligen peppa varandra med! =)

  Kvällsätandet är verkligen utav ondo, känner att det så lätt blir att man inte tar någon yoghurt eller macka till kvällsmat utan tänker att man kan unna sig lite för att man varit duktig under dagen... Inte bra...


 • NeutronStar

  Här är man själv inne på fitnessfighten dag 3. ^^ Träningen och maten går bra, men börjar få lite träningsvärk nu... =P Dock verkar jag vara mer vältränad än min sambo som knappt kunde resa sig upp ur sängen imorse efter träningen igår. ^^

  Håller dock på att bli förkyls tror jag, men knaprar halstabletter och dricker varma drycker så hoppas att det går över innan det riktigt kommit igång. =/ Vill verkligen kunna fortsätta träna!


 • NeutronStar
  Power of Love skrev 2012-11-05 19:03:20 följande:
  Håller tummarna att förskyldningen ger sig!

  Jag har blivit mer och mer sugen på att testa fitnessfighten. Kanske ska starta nästa år med det? För december känns ju inte som en lämplig månad. Flört Vad tycker du om den. Hur är mat och träningschemat?

  Jag är nere i en svacka och på detta så fick jag ont i knät efter morgonens löptur. Om det ens kan kallas löptur, för jag gick mest för det känndes segt och omotiverat. Kanske helt ska ge upp löpturer och försöka igen till våren och fram till dess hålla mig inomhus med träningen. Knät gjorde inte ont när jag sprang utan det kom senare tror inte det är nåt allvarligt. Har lite dåliga leder så det var nog bara det som gjorde sig påmint. 

   
  Kan verkligen rekommendera den hittills, trodde att matschemat skulle vara jobbigt men det är verkligen superbra mat och man är aldrig hungrig (möjligtvis efter träningen då men det är man ju alltid =P).

  Träningen är bra och man märker verkligen att det börjar hända saker direkt, har redan kunnat gå upp i vikter på hantlarna jag använder efter bara 6 dagar! =)

  Kan ge ett exempel på en vanligt dag med mat och träning:

  - Frukost: Müsli och lättyoghurt, två äggvitor
  - Mellanmål: Keso och en frukt
  - Lunch: Rödspätta med bulgur och grönsaker(hur mycket man vill ^^), samt två knäckebröd med skinka
  - Mellanmål: Smoothie på kvarg och banan
  - Middag: Torsk med quinoa, grönsaker, samt två knäckebröd
  - Kvällsmat: Smoothie på kvarg och banan, samt en knäckebrödsmacka

  - Träning: 1 timme
  - 10 min löpning
  - 3 styrkeövningar, 15 reps var, 2 omgångar
  - 10 min rodd
  - 6 styrkeövningar, 15 reps var, 2 omgångar

  Låter kanske som att det tar mycket tid men det är ganska lätt när man väl börjar komma in i vanorna och inte behöver använda vågen till att mäta upp all mat. ^^ Är så skänt att träna varje dag, man blir piggare och känner att man förtjänar kvällsmyset mycket mer då. =)

  Så kan säga att det känts bra hittills, invägning i övermorgon, så då får vi se om slitet betalar av sig. ^^
 • NeutronStar
  Kaffegrus skrev 2012-11-07 08:26:42 följande:
  Oi, jag gillar verkligen matschemat du visar Neutron Star. Problemet med sådana matschema tycker jag brukar vara att det ärså himla mycket förberedelse, matvaror som är svåra att få tag på och grejer som kostar multum. Men detta så ju enkelt och bra ut.

  Är det någon hemsida eller något?

  Jag behöver egentligen bare hjälp med maten, för jag är duktig att träna och har inte haft en dip på snart 5 år. Hade en riktig dip före det dock och gick upp några kilon. I dag ligger dock träningsentret i anslutning till både skolan och jobbet, så nu har jag som vana att alltid gå förbi på vägen hem. Så vanligtvis blir det 4-5 pass i veckan.  
  Matschemat får man på sitt inlogg när man betalat för fitnessfighten, men det är mest rekommendationer och förslag, det är mycket egen inspiration. =)

  Men om du vill kan jag skicka mått och lämpliga råvaror som man får som rekommendationer när man går med? =)
 • NeutronStar
  Power of Love skrev 2012-11-11 09:23:00 följande:
  Tack för att du delade med dig! Låter ju som ett bra schema att följa och roligt att du redan nu kan se skillnad! 

  Tror att jag ska försöka nästa år.Glad 
  Det tycker jag, har inte ångrat mitt val hittills. =P Men vi ser ändå fram emot 1 december liiiite, när man får äta lite mer "liberalt". ^^ Men jag ska fortsätta träna och äta nyttigt, bara att det kommer bli någon dag i veckan med "onyttigheter". =)
 • NeutronStar

  Ja nu är 30 dagar Finetssfighten över och jag kan säga att det har varit en ganska jobbig men ack så tillfredsställande månad. Det är verkligen "fast lane" till viktnedgång och att komma i form snabbt. Jag trovs mycket bättre med mig själv nu och känner mig piggare, mättare och i bättre form än jag någonsin har varit tror jag (möjligtvis att jag var i något bättre form under mina elitfriidrottsdagar =P).

  Det är ett koncept som jag tycker är en bra väg för att kickstarta din träning, men jag tror inte att det är en livsstil som jag hade klarat av i längden. Behöver någon ledig dag från träningen och en fridag i veckan där jag får äta vad jag vill. =)

  Kort sagt, rekommenderas starkt till dem som känner att det kan vara segt att komma igång och som behöver hjälp på vägen med kost och träningstips!


 • NeutronStar

  Jo verkligen, det blir ju inte att man kommer träna varje dag men man har ju lättare att ta sig iväg till gymmet när man vet exakt vad det är man ska göra. ^^ Hoppas det, vill ju gå ner ca 10 kg till så det är bara att kämpa på. =)


 • NeutronStar

  För mig går det bra, har hållt mig helt från godis, läsk, kakor och annat onyttigt sött i 3 veckor snart nu, och har redan gått ner 2,5 kg så det känns som en bra startplats. =) Nu blir det bara att komma iväg till gymmet bara! ^^


 • NeutronStar

  För mig går det helt ok. Äter fortfarande inget godis eller dyl, har bara blivit några snedsteg gällande mat och alkohol nu under flytten som varit de sista veckorna (man kan väl inte flytta utan pizza och någon öl eller? ^^). Annars har jag nu sedan jag började min viktnedgång gått ner 5,5 kg, och känner att det är på god väg mot mitt mål, bara 8 kg kvar! Ska kämpa på riktigt ordentligt nu så jag har nått mitt mål så tidigt under sommaren som möjligt, vill kunna unna mig lite då iaf. ^^ Ska även skaffa gymkort i närheten av där jag bor nu, kommer betala 110 kr/mån för det så det känns riktigt bra. =)

  Börjat gå till jobbet och försöker promenera till affären och sådant så ofta som det går, helt enkelt röra på mig mer till vardags.

  Vikt 1/11-12: 80,2 kg
  vikt 15/3-13: 74,8 kg

  Hoppas det går bra för er andra!


Svar på tråden Träningspepp!