• MoN

  Träningspepp!

  jag behöver lite peppning till att börja tränna igen! 
  det har gått 6 månader sen min dotter föddes och jag har inte varit på gymet i nu 7 månader.....får lite dåligt samvete för det för innan så gick jag 2-3 gånger i veckan och nu kanske det blir att simma några längder när man går med familjen till badhuset.
  jag gick ner till min start vikt rätt snabbt efter graviditeten men magen är ju kvar och jag vill ha tillbaka min platta fina mage.....

   

 • MoN

  Jag tror också på styrketräning för att få tillbaka min platta mage! Jag har alltid kört en varierad träning, blandar med kondition, simning (mest under graviditeten) styrketräning! Höll på med konståkning när jag var yngre så har alltid varit en tjej som gillar att träna och hålla igång! Man ska ju inte träna magen förens 6 månader efter en graviditet har man fått höra så man har tappat motivationen för träningen då det blev så enformigt tyckte jag!

 • MoN
  fasit skrev 2012-11-02 08:15:58 följande:
  Jag hoppas verkligen att du kommer klara det bra! Konståkning låter ju väldigt jobbigt. Känner en som håller på med det och hennes muskler är ju STARKA! Jag har en övning som jag förösker göra ibland för att se om jag har blivit starkare i benen och det är en enbensböj typ, s djup det går. Tänker alltid att konståkare gör sånna.
  Ha en trevlig helg!
  ja konståkning var väldigt jobbigt och det kräver mer styrka i ben och rygg än vad folk tror! min sambo säger alltid när vi busar "helvete vad stark du är" men musklerna syns inte. oja den övningen ger starka ben muskler samt så tränar man ju balansen samtidigt.
 • MoN

  lånade grannans jogging vagn idag så tog jag och dottern en joggin tur i skogen...så hörligt det var! 20 min  rask promenad till skogen sen 1 timmas jogging tur i skogen och utligare 20 min rask promenad hem Glad 
  blir nog att införskaffa en sån vagn för både jag och sambon gillar att springa/jogga! 

 • MoN

  en liten uppdatering: äntligen nere på min start vikt jag hade när jag blev inskriven på mvc när jag var gravid....det tog mig bara 6 månader efter förlossning att få tillbaka min kropp och min vikt =) nu är det bra platta magen som saknas Glad

 • MoN

  theuglyorgan: jaså, fan nu bliv jag chockad för det är nämligen min sjukgymnast sa gav mig den informationen! Men visst har jag tränat magen lite men inte vågat göra så mycket magträning som har har viljat pga vad sjukgymnasten sa!

 • MoN
  Theuglyorgan skrev 2012-11-21 17:06:38 följande:
  Blir så förbannad när jag hör det (Int epå dig då men att den sa så). Men den sjukgymnasten kanske var av gamla skolan. Förr trodde man att ryggskott skulle botas med vila osv. Men då har du haft otur helt enkelt och fått tag på en sjukgymnast som inte var uppdaterad. Nu är ju inte alla sådana tack och lov.

  Allt handlar ju om hur mkt tränad du var innan förlossningen och hur mkt du höll på under. Det avgör lite hur snabbt man kommer tillbaka eller kan avancera men man ska liksom  träningen så knappast att man börjar göra situps första dagen. Hittade en bra länk där det står mer vad man kan göra osv. Menar tom vid foglossning ska man träna djupbålstabilitet. Det försvinner knappast av sig själv utan man behöver omrkingliggande muskulatur som stabiliserar bäckenet.

  se.babycenter.com/baby/youafterthebirth/exerc...

  Men kul för dig att du kommit igång nu iaf trots med den lite sämre starten!: D
  min sjukgymnast var äldre...gud vad blåst jag känner mig.
  jag tränade regelbundet under min graviditet...gick och simmade två gånger i veckan och sen gick jag och tränade hos sjukgymnasten en gång i veckan pga min svanke....fick en skada i svanken när jag höll på med konståkningen, ramlade och slåg i och efter det så har jag haft problem till och ifrån!

   
 • MoN
  stormhelen skrev 2012-11-21 13:42:28 följande:

  Bra jobbat MoN! Skrattande


   


  Själv håller jag på att försöka hitta tillbaka till min vikt. Höll på med utförsåkning på mycket hög nivå och fick skadade knän som kommit att bli permanenta (knäskålar som frasat sönder), vilket gjorde att jag blev sängliggande i lite mer än 2 månader då jag inte kunde gå eller stå upp på benen. Under den tiden gick jag upp en heldel i vikt.


  Har nu gått ner 5 kg, men jag har 7 kvar innan jag kommer till samma vikt som jag hade när jag elittränade.


  Förändrad kost och framförallt anpassad träning gör susen.


  Blir dock väldigt svårt ibland att hitta övningar som jag kan göra då jag annars får svin ont i knäna, så löpning och övningar där benen böjs för mycket får strykas bort då de inte fungerar.


  Detta gör att man ständigt måste exprimentera sig fram, vilket kan vara väldigt frustrerande ibland och motivationen tryter.


  En stor motor är att titta på förlovningsringen, vilket gör att man ger sig fanken på att man ska klara målet. Glad


   


  tackar Solig

  bra jobbat med din vikt nedgång ocksåGlad
Svar på tråden Träningspepp!