• fasit

  Träningspepp!

  Någon som behöver peppas av andra för att nå sina träningsmål? De flesta antagligen, men jag är en person som gärna har någon att följa, peppa och utmana i hälsosamhet. Mitt mål är att komma i form till bröllopsresan, vad är ditt mål?


 • Svar på tråden Träningspepp!
 • fasit
  NeutronStar skrev 2012-09-11 14:08:13 följande:
  Mitt mål är att komma i form över huvud taget. Sedan är själva träningsmålet att springa Göteborgsvarvet nästa år, vilket jag SKA klara av! =)

  Mitt mål med viktnedgången är att komma i strlk 38 som standard, vilket innebär att jag har en ca 10 kg kvar innan detta kommer hända. =P Men det är bara att kämpa på. =) Har en blogg  om detta: noblesseoblige.blogg.se. Står spklart inte bara om träning utan en del andra saker också, men huvuddelen är träning och nyttig mat. =)
  Why is it that, as a culture, we are more comfortable seeing two men holding guns than holding hands?
  Åh, låter spännande! Jag har själv varit i samma situation som du kan man säga. När jag gick på gymnasiet vägde jag nästan 80 till mina 172cm. Jag har sen dess successivt gått ner till 64-65 under typ 6 år. Där har jag hållt mig, men nu vill jag satsa mer på träning, speciellt styrketräning för att bli starkare.

  Göteborgsvarvet låter ju som en riktig utmaning. Det vet jag inte om jag skulle palla..min sambo har sprungit men inte jag. Du kommer ju klara det!!Lycka till på vägen dit! Ska kika in på bloggen:)

  Idag ska jag gå på funktionell träning på gymmet..får se om det är bra. Är första gången.
 • fasit
  NeutronStar skrev 2012-09-11 15:36:48 följande:
  Väger just nu ca 77 till mina 168 cm, vilket är lite mycket, vägde 68 för 3,5 år sedan och har som mest vägt 80 kg, för 1 månad sedan.  Så viktnedgången är på gång, man ska ju inte stressa för mycket heller, då håller det liksom inte i längden. ^^ Låter spännande med funktionell träning, bra att bygga upp en basstyrka. =)

  Fin blogg du har! =)
  Why is it that, as a culture, we are more comfortable seeing two men holding guns than holding hands?
  Detsamma vad det gäller bloggen! Jag gick upp typ 2-3 kg under sommaren så mitt mål är att gå ner dem igen så på 4 månader vill jag gå ner knappt 4 kg. Det känns rätt svårt eftersom man inte precis kan mäta exakt en viktnedgång på 1 kg i månaden..jag menar, det hade varit lättare att ha tex ett mål på 0,5kg per vecka för då ser man om mat och träning ger resultat. Men absolut inte stressa med vikten!

  Var kommer du ifrån??såg att du pluggade i Gbg. Jag med :) i ett år till! Sen är det slut med skolan vilket är både skönt och läskigt!
 • fasit
  NeutronStar skrev 2012-09-11 15:44:18 följande:
  Jo, pluggar i Götet till läkare, har 3 år kvar i nuläget, men har studieuppehåll just nu. Kommer från början från Uddevalla så har hållit mig kvar på västkusten. =) Oh, vad skänt att vara klar snart. =D

  Bor på Lindholmen, vart i Göteborg bor du? =)
  Why is it that, as a culture, we are more comfortable seeing two men holding guns than holding hands?
  Ok, vad gör du på ditt studieuppehåll? Jag skulle också gärna tagit det nu för jag var inte så sugen på skolan efter sommaren, men lika bra att bli klar så..

  Jag bor i Krokslätt typ och tränar på fysiken gibraltargatan. Tränar du på ngt gym där du bor?t
 • fasit
  jonnagoransson skrev 2012-09-12 08:56:34 följande:

  Jag har satt upp ett mål för mig själv, nu har jag bara 3månader kvar till bröllopet men det är ett tag sedan jag satte igång med min träning. Jag har nu 46 träningspass kvar, som jag ska köra innan vi åker iväg för att gifta oss, det är alltså 4pass i veckan.


  Så det känns super nice att kunna bocka av sina gjorda träningspass, och det har fungerat super bra för mig! Så räkna ut hur många veckor ni har kvar och multiplicera det med det antalet pass ni tycker låter rimligt i veckan och kör igång! =)


  Ja, det var en bra strategi. Jag har mitt i excel och bokar in varje vecka en efter en efter hand och sen så ser jag till att följa det. Exakt samma tider passar inte mig alla veckor så det blir lite olika. Dock tror jag att jag måste boka en vecka i taget och boka in exakt vilka pass osv för annars följer jag det inte. Om jag skulle säga träna 3 ggr i veckan så skulle det bli fre, lör, sön kvar sen..

  Är det hemligt vart du ska åka och gifta dig?
 • fasit
  NeutronStar skrev 2012-09-11 18:05:30 följande:

  Har ett Sportlife som ligger ca 200 m från lägenheten så har kort där. =) Får träna mest själv dock för min sambo är inte lika intresserad som jag, han är mest för att äta nyttigt och så. =/ Vilket jag också gör såklart men tycker att det är skönt att träna också. =) Hade varit roligt med en träningskamrat. =P


   


  Jo, förstår det, men eftersom jag hade tre år kvar och inte var sugen så var det inte så kort tid kvar för mig. =P Jobbar just nu som läkarsekreterare på akuten Östra Sjukhuset. ^^


  Why is it that, as a culture, we are more comfortable seeing two men holding guns tgött atthan holding hands?
  Känns det gött att jobba då eller saknar du skolan? Jag tänker att man är mkt mer fri när man går i skolan, känns det så? Vad tycker du om Sportlife?
 • fasit
  NeutronStar skrev 2012-09-13 07:40:20 följande:
  För övrigt kan väl sägas att det inte kommer bli ngt Gbg-varv nästa år, det böev ju fullbokat så snabbt och jag vågade inte lägga ut så mycket pengar på ngt som jag inte visste om jag skulle klara av än, inte så mycket rent konditionsmässigt utan eftersom jag har problem med genomtramp av ngt slag i vänsterfoten. =/ Men det får bli 2014, och midnattsloppet nästa år istället. ^^
  Why is it that, as a culture, we are more comfortable seeing two men holding guns than holding hands?
  finns ju massa bra lopp man kanspringa. Vårruset, blodomloppet, ifromloppet och säkert många fler! Joggar du mycket?
 • fasit
  javas skrev 2012-09-13 10:54:19 följande:
  Gifter mig om 2 mån.
  Mitt mål är att klänningen ska sitta bättre =)
  Stör mig på mina fluffiga armar.
  Så kommer köra förbränning samt försöka strama åt armar och bröst.
  Har ju dock rätt lite tid på mig =/
  Jag tror även att du måste vara noggrann med kosten! Ät tillräckligt med protein, men se till att inte överkonsumera fett. Eller, det skulle i alla fall jag gjort. Det finns ju 1000 olika skolor.. Förbränna fett och kalorier, fler än vad du stoppar i dig är ju det viktigaste :) Jag tror du kommer lyckas bra, för din motivation verkar ju vara på topp:)
 • fasit
  NeutronStar skrev 2012-09-13 10:57:38 följande:
  Jo, det är min favorittyp av träning. =) Men har inte kunnat bli så mycket det senaste pga foten. Obestämd Men har funderat på Vårruset, känns som en bra start. =)
  Why is it that, as a culture, we are more comfortable seeing two men holding guns than holding hands?
  Jag beundrar alla som gillar att jogga..
Svar på tråden Träningspepp!