• Power of Love

  Träningspepp!

  Hoppar in här!
  Jag har haft svårt att komma igång med träningen av olika anledningar. Sist var det en dum och långdragen förskyldning. Men nu är det dags igen. Har för några veckor sedan börjat värma upp med morgonpromenader bara komma igång. Igår började jag själva träningen.  Det blev en 20 min löptur och 30 min mag och rygg övningar. På måndag ska jag dessutom köpa gymkort. Idag ska jag fortsätta med min löptur och så blir det lite annan träning efter det. 

  Mina mål är att bli allmänt mer vältränad, få bättre kondition och jag skulle inte ha något emot att tappa mina trivselkilon. Jag vill gå ner de där extra kilona tills jag ska gifta, juni 2014 så jag har god tid på mig. Men det är lika bra att börja nu  Glad

 • Power of Love
  fasit skrev 2012-10-20 10:12:17 följande:
  Åh, roligt med fler! Hoppas det blir en mer långsiktig vana som du kommer in i denna gången då! Gymkort är en bra grej! Jag skulle inte klarat mig utan det.

  Lycka till!! 
  Tack! Ja jag hoppas också att det blir mer långsiktigt, ofta är det sjukdom eller skador som sätter krokben för mig men nu ska jag tusan komma igång. 

  Idag fortsätte jag med min löpträning vilket blev 25 min. och så körde jag 35min "allmän träning". Jag har iforms tränings dvder jag kör efter. Tycker de är bra eftersom de har två nivåer och oftast två olika långa pass (alltså fyra olika pass). Nu kör jag på det kortare passet och lättaste nivån för att komma igång. 
 • Power of Love

  Idag byte jag ut min morgontur mot en kvällstur. Körde samma sträcka som tidigare och det kändes som jag orkade lite mer idag. Längtar nästan till imorgon då jag ska snöra på löparskorna igen och se om jag kan så tiden från idag. Har även lånat en bok på bibblan om yoga som jag testade lite ikväll. Gick väl sådär men jag ska testa fler gånger. Tror att yoga kan vara bra kompliment till den andra träningen för jag är extremt osmidig. 

 • Power of Love

  Idag vet jag inte vad jag tänkte. Gav mig ut på min löptur som vanligt. Sedan frågade en kompis om jag sskulle hänga på ett lunchpass på gymmet så kallas russian circel. ett pass med både kondition och styrka. Ett jobbigt sådant. Så 20min löpning + 55min hård träning har jag redan hunnit med. Jag är helt slut! Och jag vill inte ens veta vilken tränningsvärk jag kommer få av det här. Men dagens pass var roligt och varierande så jag ska nog fortsätta med de passen framöver. Glad

 • Power of Love
  fasit skrev 2012-10-23 13:39:30 följande:
  Hej igen,
  Jag förösker identifiera problemet varför jag inte går ner i vikt. En liten del kan ju vara att mitt fett försvinner men att jag bygger upp kroppen med andra byggstenar, men mina mått förändras inte precis heller..
  En annan orsaak kan kanske vara att jag ibland äter för lite bra mat så kroppen går på sparlåga. Ytterligare en orsak kan vara att jag faktiskt äter mer än jag tror. Min absolut svagaste sida är kvällen!! Jag kan äta jättemkt vissa kvällar och jag känner mig berövad på kvällsmat om jag inte får det..konstig vana jag måste bli av med!
  Kanske också att det kan bero till liten del på p-piller. Har hört vissa som haft problem med det. Inte jag innan men jag har inte precis aktivt försökt gå ner i vikt förut.

  Tips på hur man gör för att bli av med dåliga vanor? 
  Jag samma dåliga vana, tyvärr har jag inga tips om hur att bryta den. Jag försöker tänka på att äta långsammare men det är svårt när min sambo sitter brevid och kastar sig i maten. 

   

  För övrigt har jag världens träningsvärk från igår. Att sätta sig ner och resa sig är näst in till omöjligt. Imorse när jag ändå gav mig ut på min morgonrunda med planer att ta min vanliga löprunda men det borde jag ju förstått att jag aldrig skulle orka så det fick bli en promenad istället.

  Imorgon är det dags för hårdträning igen. Jag har bokat in mig på ett spinningpass halv 8 på morgonen. Ska bli roligt, har aldrig testat det förut Glad
 • Power of Love
  fasit skrev 2012-10-24 08:52:54 följande:
  Det låter ju som att verkligen kommit igång med tränignen! grattis! Det verkar också som att du tycker det är kul och det är ju det viktigaste!
  Tack! Spinningpasset var riktigt kul och bra start på dagen! Det blir det också mer av.

  Det är verkligen viktigt att det är roligt med träningen. jag har dessutom bonus att jag har kompisar som tränar på samma ställe. Så i måndags tränade jag med en kompis och idag med en annan. Jag känner ofta att min tid inte räcker till eftersom jag pluggar 200%, reser bort varje helg och sförsöka hunna med alla vardagsbestyr. Dessutom har jag ju en fästman som jag vill hinan träffa. Så det är perfekt att ibland kunna träna samtidigt man umgås med sina vänner Glad 
 • Power of Love

  Jag pluggar till fastighetsmäklare huvudsakligen i Gävle på distans men har klämt in lite distanskurser från Västerås och Halmstad så jag kan bli klar snabbare Glad 

  Jag gillar morgonträningen för jag tycker att man kommer igång på ett bra sätt. På kvällarna känns det som att det är lättare att komma med bortförklaringar att slippa ta sig ut att springa eller sig till gymmet. 

 • Power of Love

  jonnagoransson: Härligt att det går bra!

  Boringbrick: Visst är det kul att träna med vänner Glad Lycka till du med!

 • Power of Love

  Liten uppdatering:

  Körde vila i torsdag då jag åkte till Stockholm och spenderade hela (och då menar jag verkligen hela) dagen med grupparbete.
  I fredags och lördags blev det en löptur i Gävle som jag hann att kläma in trots fullt upp med föreläsningar och studer. Framför allt turen på fredagen gick riktigt bra, känndes som jag hade kunnat sprungit dubbelt så långt men det fanns det tyvärr inte tid till.
  I söndags blev det en kortare morgonpromenad och sedan en lättare ridtur. Var år sedan jag red sist så det var riktigt roligt. Kom hem senare än tänkt på kvällen (eftersom jag missade tåget hem till Örebro) så jag hann inte med en löptur som jag tänkt
  Idag när jag äntligen hemma igen blev det en löptur men det kändes seg och omotiverat men imorgon går det säkert bättre.  

 • Power of Love

  fasit: Duktig på träningen är jag (hittills) men maten är det värre med. Jag är riktigt dålig på att äta rätt på  helgerna när jag reser. I helgen blev det till exempel vin varje dag och då var det långhelg för min del. Blev annat onyttigt också men man måste få unna sig ibland. På vardagarna äter jag nyttigt de flesta dagarna men långt i från alla. Jag har inte riktigt motivationen just nu att äta rätt. Jag har tänkt att i år fokuserar jag bara på att komma i gång med träningen så jag får mer muskler och bättre kondition. Sedan hade jag tänkt att lägger jag till bättre kost nästa år (efter alla tentor). 

  Förövrigt blev det en löprund imorse igen. Bättre än igår men det känns inte helt bra. Imorgon är det spinning igen så får se hur det går. 

   

Svar på tråden Träningspepp!