Inlägg från: jonnagoransson |Visa alla inlägg
 • jonnagoransson

  Träningspepp!

  Jag har satt upp ett mål för mig själv, nu har jag bara 3månader kvar till bröllopet men det är ett tag sedan jag satte igång med min träning. Jag har nu 46 träningspass kvar, som jag ska köra innan vi åker iväg för att gifta oss, det är alltså 4pass i veckan.


  Så det känns super nice att kunna bocka av sina gjorda träningspass, och det har fungerat super bra för mig! Så räkna ut hur många veckor ni har kvar och multiplicera det med det antalet pass ni tycker låter rimligt i veckan och kör igång! =)

 • jonnagoransson
  fasit skrev 2012-09-12 17:57:49 följande:
  Ja, det var en bra strategi. Jag har mitt i excel och bokar in varje vecka en efter en efter hand och sen så ser jag till att följa det. Exakt samma tider passar inte mig alla veckor så det blir lite olika. Dock tror jag att jag måste boka en vecka i taget och boka in exakt vilka pass osv för annars följer jag det inte. Om jag skulle säga träna 3 ggr i veckan så skulle det bli fre, lör, sön kvar sen..

  Är det hemligt vart du ska åka och gifta dig?

  Hejsan!


  Nej det är inte hemligt, vi åker till Thailand tillsammans med ca 55gäster för att gifta oss. Men just nu så har vi lite kaos med allt då jag plötsligt blev arbetslös pga arbetsbrist, så kontentan blir två månader utan lön innan vi åker och inget jobb att återgå till när vi kommer hem. Så just nu hamnar träningen i skymundan, men försöker motivera mig själv med att man mår bättre av att träna och att jag måste försöka bibehålla de rutiner jag arbetat in =). Life goes on och det är bara att ta tag i det!!


  Jag gör precis som du, bokar in en vecka i taget, men har alltid koll på att jag håller mig till minst 4pass så att jag vet att jag hinner med alla pass =), har efter idag 40pass kvar, så jag har arbetat mig igenom 60st! Känns super bra och jag ser att kroppen förändras. Min våg har tyvärr gått sönder så jag kan inte väga mig, och det börjar kännas stressande att inte veta om det ger något resultat på vågen!! Men det borde det göra tycker jag eftersom jag ca4 dagar i veckan kaloriräknar för att se att jag ligger på ett OK intag av kcal.


  Hur går det för er andra?


  Hoppas det går bra!

 • jonnagoransson

  Stor besvikelse!


  Jag har nu tränat i 6 veckor á 23 träningspass. Äter ordentligt och har inte små ätit alls. Visst har det slunkit ner en godisbit eller två, men alltid efter att jag kaloriräknat på shapeup appen, så jag vet att jag har kalorier över att äta. Så jag pillar igång vågen som inte fungerat på ca 8 veckor. Och jag har endast gått ner 0,3kg... kläderna känns inte stora och ingenting har alltså hänt, mer än att jag känner mig sundare och piggare... och det är ju bra, men det är ju inte det jag vill uppnå i det här läget...=). Det är ju viktnedgång och snygg kropp, herre gud jag ska ju vara snygg på stranden i 6veckor =P.


  Vad tusan ska jag göra för att gå ner i vikt?

 • jonnagoransson

  Hejsan!


  Alltså jag äter vanlig husmanskost, alltså inte LCHF eller liknande. Men jag väger och kaloriräknar all min mat, och ligger bra i fett,fiber etc intag varje dag.


  Jag tränar 1 pass spinning, 1pass bodypump, 1pass box med mycket fys, 1pass kettlebells varje vecka. Så jag tycker att jag få med de viktigtaste bitarna.


  Jag har nu bröjat laga matt från hemsidan som fanns här på BT lite längre upp i länken, deff.blogspot eller vad den hette, för att se om det kan hjälpa mig..


   


  Jag fattar faktiskt inte varför jag inte får ner vikten.


  Jag har ett kaloriintag på ca 1200kcl per dag, sen såklart högre de dagar jag tränar, utifrån hur mycket kalorier man bränner vid träning.

 • jonnagoransson

  Hej!


  Ja jag vet att jag inte ska ligga för långt under 1500. Och om jag ligger under 1200kcal om dagen så äter jag alltid en extra macka eller så för att komma upp till 1200kcal om dagen. Sen så räknar jag aldrig in kaffe och mjölk när jag räknar kcal så jag borde ligga strax under 1500kcal om dagen. Det är det som gör att jag inte förstår varför jag inte går ner i vikt.


  Jag hoppas nu att deffmat ska häjlpa mig att gå ner i vikt, skulle vilja ner ca 6kg innan vi åker, men börjar ge upp det nu. Men för att hitta motivation så resonerar jag nu mer att jag kommer att ha en kropp som inte dallrar utan som faktiskt har en hel del muskler på sig =).


  Försök att hitta tillbaka till motivationen. Sätt upp små delmål som du ska uppnå! Tvinga iväg dig själv till gymmet i kväll och tänk på hur du vill se ut när du gifter dig! Och tänk på hur mycket bättre du kommer att må om du faktiskt åker iväg och tränar! När jag förlorar lusten att träna, brukar jag byta om till träningskläder ändå, sen sitta och resonera med mig själv ett slag, om jag har anledning nog till att inte träna. Och oftast så har jag ju inte det! Sen åker jag och tränar, känner mig stolt, och känslan av att jag övervann latheten är enorm. Och man slipper känslan av "nederlag" när man sitter hemma i soffan och har ångest över att man inte tränade.


  Berätta gärna om du tog dig iväg för att träna eller ej! =)


   

 • jonnagoransson

  Super bra att springa 6,3km!! Jag hatar att springa, så kommer aldrig ut och gör det =). Jag springer bara om jag har något att jaga =) typ en boll eller så =).


  Toppen att du tränar idag!!! Känn dig stolt över dig själv! =)


   


   

 • jonnagoransson

  Jag har också syndat mycket ihelgen! Jag har ätit både tårta, paj, pizza, chips och godis... inte bra!! Och var verkligen laddad för att träna hårt i veckan. Men nu sitter jag på jobbet, äter ipren och halstabletter och funderar samtidigt på om jag ska vara kvar eller åka hem.... =/. Har inte tid att vara sjuk och hoppa över träningspass...


  Men bara att tänka mer på vad jag äter när jag inte kan träna.. men upplever det som er att jag tappat motivationen med mat lite granna. Men det är bara och bestämma sig, tänka på hur jag vill se ut när vi gifter oss. =)

 • jonnagoransson
  fasit skrev 2012-10-02 15:47:49 följande:
  Du verkar peppad nu! Jag känner mig mer deppig för alla mina försök att gå ner i vikt verkar gå åt skogen. Jag borde förbjuda vågen alla dagar utom söndagar typ för ibland får jag för mig att väga mig och sen är dagen förstörd, det ska ju vara tvårt om!
  Ojoj väg dig inte så ofta! det är inte bra! =) vad drastiskt det lät =). Min taktik är att väga på mig på fredags morgonar, för då hinner man väga sig innan helgen =). Kanske är att lura sig själv lite, men tänker att det ger mest positivt resultat och blir då mer motiverande att fortsätta träna och äta rätt =)

  Jag har legat i sängen/soffan hela veckan, men dunder förkylning och feber, så ingen träning alls. Men ska nog försöka ge mig ut på en långsam promenad idag. Men som kompensation till träningen har jag ätit lågkalori mat och inte heller varit särskillt hungrig, så har legat på ok kaolriintag. 

  Kämpa du nu allihopa!!! Vi kommer att klara detta!! =) Tycker det ger mycket pepp att gå in här och läsa om er andras "kamp" som verkar vara som min, men går upp och ner! =)
   
 • jonnagoransson

  Nu är jag på fötterna igen, och det känns som om det var ett klokt beslut av mig att vara hemma från jobb och träning hela förra veckan, jag var inte pigg. Men på söndagen var jag allert och på benen igen, så v.41 blev/blir en bra tränings vecka, 4 stenhårda pass och jag känner mig frisk! =) Helt underbart, att vara sjuk en vecka var grym motivering! =)


  Som tur va åt vi mat från deffa bloggen, så fick inte i mig så mycket kalorier =). Denna veckan har jag också ätit bra och det är nu några veckor sedan jag vägde mig, men bävar för att ställa mig på vågen, utifall jag inte skulle tappat något i vikt sedan sist =). Så jag väntar nog med mitt invägande en vecka till =).


  Det är ju bara 2månader kvar till vi gifter oss imorgon och bröllopsnerverna börjar visa sig!!! Drömmer mardrömmar om att jag inte har några händer så att jag inte kan sminka mig, att vi glömmer av att vi ska gifta oss och kommer på det så sent att vi inte hinner byta om osv osv =). haha, händer det fler än mig eller? *hoppas*


  Hur går det för er med allt från träning och motivation till mardrömmar? =)

 • jonnagoransson

  Hej på er!

  Min träning går för närvarande bra, och jag har passerat mer än hälften av de pass jag skulle hinna med innan vi åker. Men eftersom jag var sjuk en vecka, så får jag köra dubbelpass vissa dagar. Så imorse var jag på core och i eftermiddag ska jag på bodypump. Börjar känna mig sliten, men jag har bestämt mig för att jag ska nå mitt mål.

  Fasit, ladda ner appen shape up, den är gratis och fungerar super även om man inte har alla funktioner (då det kostar pengar). Där fyller du i maten  du äter, du ser hur mycket fett, kolhydrater och protein du äter. Samt att du ser hur många kcal du får i dig varje dag. Det är en toppen bra app som ger en bra fingervisning om hur man egentligen äter. Jag använder den från och till bara för att kolla hur jag ligger till. Men jag har använt den dagligen i över ett års tid och minskade 10kg i vikt, bara genom att skriva ner vad jag äter. Det är lite meckigt att väga allt man äter, men efter ett tag så lär man sig!!!

   

Svar på tråden Träningspepp!