Inlägg från: Guanaca |Visa alla inlägg
  • Guanaca

    Kan jag verkligen...?

    Hembakat ska det vara! Eller ännu hellre från tjusigt bageri, gärna hovleverantör. Fyllning måste vara mousse av minst 73 olika tropiska frukter som ingen kan namnet på, just det hemliga frukter. Ingen tårta får vara den andra lik, de får inte heller vara lik någontidigare bröllopstårta. Då får ni problem med Ipredlagen, upphovsrättspolisen och patentverket! När tårtan ska ätas sker det efter strikta regler, brudens farfars kusinbarn är de som bör äta första biten. Brudparet själva får inte äta tårtan. För att få den där dispensen beviljad tar ju längre tid än en normallång förlovning!

  • Guanaca

    Fullkornsspagetti går nog bra som peruk, då är man iallafall GI. Men är det ok att bjuda glutenallergiska gäster då??

  • Guanaca

    Om man råkar bli gravid innan bröllopet, innebär det komplikationer då? Tex måste man fylla i en massa blanketter som intygar att den blivande maken verkligen är far till barnet, svära på att man inte haft sex med någon annan de senaste 5 åren etc?? Skickar man in dessa blanketter tillsammans med ansökan om hindersprövning, eller går det att ta med blanketterna direkt till VF/prästen (dvs om man verkligen inte kunnat hålla på sig i sista minuten och råkar bli gravid efter att hindersprövningen blivit beviljad)? Blir det dyrare att ansöka tillstånd för att få gifta sig gravid ju närmare vigseln det är?


    FÅR man överhuvudtaget gifta sig när man är gravid? Kanske är det bara burgerligt bröllop som tillåts då (på Burger King alltså)?


    Och nu till en något känslig fråga kanske… Man MÅSTE ju dricka champagne, jag menar brudskål och allt sådant. Så, om man ger mjölkersättning till bebisen i magen under bröllopsdagen, kan jag då dricka de obligatoriska 3 glasen champagne (eller var det 4-5-6 eller 7 glas? Beror detta på vilken budget man har på bröllopet eller vid vilken årstid det hålls?)


    Blir allt enklare om man bara är gravid i hemlighet?

  • Guanaca
    Chicita skrev 2012-08-22 22:01:53 följande:
     Men om det rör sig om födelsedagstårta då? Oskyldig
    Men skulle ni inte GIFTA er i samband med födelsedagarna? Då är det ju bröllopstårt som gäller.
    Om inte vigseln är ytterst hemlig förstås! Men akta er så att ni inte blir avslöjade, då kan det bli obehagliga konsekvenser inför tjocka-släkten-domstolen angående tårtornas status!
  • Guanaca
    Kjell Präst skrev 2012-08-23 09:35:15 följande:
    Det som EU och Magdalena Ribbing rekommenderar är väl egentligen rulltårta utan tårta, men mitt förslag funkar om man inte håller så fasligt hårt på reglerna.
    Vilka är det? En VF och en präst? Har aldrig hört talas om dem innan. Är det några jag bör känna till innan jag gifter mig?
  • Guanaca

    Har en bekännelse att göra! När jag var ny i bröllopsbranschen så postade jag en fråga på ett bröllopsforum (!) som löd ungefär så här: "Kan jag verkligen gifta mig i svarta skor?"
    Eftersom jag var ung, naiv och osäker (detta var ju minst 4 månader sen) så var jag osäker på om jag kunde gifta mig i vita skor då jag inte är oskuld, och gillar heller inte vita skor så värst mycket.
    Iallafall så fick jag några betrggande svar, bla att det är ok om man fångar upp den svarta färgen i någon annan accessoar, tex ett armband.
    Nu är det så att på bröllopsdagen vill jag gärna bära ett silverarmband med cz som jag fått i gåva av min blivande (som också han kommer ha svarta skor). Betyder det att jag nu måste köpa nya skor, som är i silver och med glittriga stenar på? Jag tror inte vår budget klarar av ett par skor i silver, och hur bekväma kan de egentligen vara att gå och stå i????
    Tacksam för svar så att jag kan skriva min shoppinglista snarast

  • Guanaca
    Chicita skrev 2012-08-23 17:59:52 följande:
    Vi är ju redan gifta, däremot är det årsdag ungefär samtidigt Skrattande
    Ska ni inte gifta er igen alltså menar du? Man gifter sig väl VARJE år på bröllopsdagen? Det har jag sett fram emot så mycket! Kommer att bli underbart att planera, fixa och se fram emot ett bröllop varje år
  • Guanaca
    Sanna87 skrev 2012-08-23 19:09:15 följande:
    Angående solkräm, jag köpte olivolja på extrapris, det kanske funkar lika bra. Om inte annat så blir det kanske ett skönt glid under bröllopsnatten!!
    Hur många liter olivolja tar du med dig?!! Jag hoppas kunna få olivolja till bra pris på hotellet, så slipper man bära dit flaskan och så menar jag, kan ju bli ganska tungt Skrattande
  • Guanaca
    Silketuss skrev 2012-08-24 13:29:10 följande:
    Jag kan tänka mig att ta dem... jag har ju redan tre stycken grabbar i åldern 4-9, så ett par stycken till gör ingen större skillnad, skulle jag tro.
    Jag vill också ha dem!! Budgivning, budgiving, budgivning!!
  • Guanaca

    Hur gör ni för att era män inte ska snooza sig igenom vigseln? Kan man använda krokodilen som väckarklocka?!? Den är kanske effektivare och saknar så vitt jag vet snoozeknapp

  • Guanaca
    Kjell Präst skrev 2012-08-25 18:02:42 följande:
    Även vaktmästaren statusuppdaterar självklart med foto ("Usel präst idag, längtar hem") och organisten likaså (Förfärlig solist, skjut mig") så ingen kommer att märka om brudparet fotar sig själva.
    Gästerna lär ju de också vara fullt upptagna med att tviddelitta, fejsbocka och histagramma och ta foton på sig själva så dem behöver man ju inte oroa sig över.
    För inte tar väl gästerna några foton på brudparet? Det måste de väl söka tillstånd för i förväg.

    Man får väl bara hoppas då att gästerna endast lägger upp positiva kommentarer. Ska man anpassa ljuset i kyrkan/borgen så att deras foton de skickar ut i cyberrymden blir extra smickrande? Eller ge dem några rosa piller innan de stiger in så att man inte riskerar att nån inte trivs och kvittrar negativt om bröllopet?
  • Guanaca

    PiaB, ska snorpappan vara med på ditt "nya" bröllop? Har inte han sumpat sin chans? (att vara tillgänglig att snyta sig i)

  • Guanaca

    Detta börjar likna en skräckfilm, lots of gore and blood Att man får korkar med på köket från röda näsan är ju bra. Har hört nåt rykte om att deras mediciner löser upp hjärnan, så då kan den ju börja rinna! Kan man verkligen köpa mediciner därifrån till bröllopet? Brudgummen lär behöva något stärkande och man vill ju vara förberedd ifall några av gästerna känner sig hängiga. Annars har jag hört ryktas om ett land lite söder om oss där medicinerna flödar och är väldigt billiga. Kan man beställa en smuggelleverans?

  • Guanaca

    Chicita, det låter som om du måste in på avvänjning! Förhoppningsvis får du sen delta i nåt program där du lär dig att anpassa dig till samhället igen, utan att vara sjukligt fokuserad på bröllop! Hör med kyrkan, de måste väl hjälpa de som inte kommer vidare? Jag menar kyrkan har ju ett finger med i de flesta bröllop, som ju alla kan leda till beroende...

  • Guanaca

    Absolut inga problem Tokig! Skriv det i inbjudan. Eller så kan du ordna ett 5 dagars bröllop. Festa i flera dagar innan bröllopet, mycket fet mat och alkohol. Gästerna kommer ha så roligt och på din bröllopsdag är de så där lagom mosiga, uppsvullna och bakfulla!

  • Guanaca

    Mallorca-prästen har nog solsting och autopiloten ville nog hänga på stranden istället! Det borde inte vara tillåtet att arbeta för länge i ett semesterparadis, klart man börjar försumma plikterna och hellre lever det ljuva livet. Omplacering tillbaka till en iskall stenkyrka i midvinterns land är det enda som kan rekommenderas! Kanske kan man sätta honom i en rullstol och få honom att hålla charmkurs för bröllopsgäster i framtiden???

Svar på tråden Kan jag verkligen...?