Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    Kan jag verkligen...?

    Åh, jag har en fråga! Vi ska förlova oss här om ett tag och har börjat titta på ringar. Och nu visar det sig att min sambo inte alls vill ha samma material i ringen som jag vill! Nu undrar jag, finns det något sätt att liksom gjuta fast en ring på hans finger (naturligtvis den som JAG vill att han ska ha) så att han inte kan byta till nåt annat (alltså en sån ful som HAN vill ha)?

  • snowstars
    Chicita skrev 2012-08-21 10:18:10 följande:
    Hmm... min spontana tanke är väl att du ser till att han får prova en som är aningens för liten, så han får på den, men inte av den och så kanske utsätta ringen för en liten elstöt på sisådär 220 volt så borde den smälta fast fint sen...

    Ja, tror du det? Tror du det blir några biverkningar av det? För jag tycker ju om honom, men han måste ju inse att vi måste ju ha likadana ringar för annars kommer ingen fatta att vi är förlovade. Eller? Finns det nåt annat sätt att tvinga honom att bära rätt ring?


     


    (Skrattade för övrigt ihjäl mig åt "inte ens en lapp med tvättråd" här ovanför ;) )

  • snowstars
    Chicita skrev 2012-08-21 10:25:25 följande:
    Största biverkningen kan väl kanske vara att han tappar fingret om strömmen är för stark. Men vad gör det, det borde i så fall lossna framför ringen. Och om han är defekt så vill kanske ingen annan ha honom så då slipper du ju krångla med morgongåvan (se ovan)...
    Nackdelen är väl att du förlorar bytesrätten på honom då... Obestämd

    Fast jag har ju sett fram emot morgongåvan så himla länge! Och bytesrätten, vissa dagar skulle jag inte kliva upp om jag inte visste att jag hade bytesrätt!


     


    Finns det inget annat sätt? Kan man typ köra konstiga psykologiska experiment så han bara vill ha den ringen jag tycker han ska ha? Hinner man det på säg.. en vecka?

  • snowstars
    Chicita skrev 2012-08-21 11:18:45 följande:
    Du får prova med hypnos eller tja vi kan väl kalla det för vad det är. Hjärntvätt.
    Feel the ring, bee the ring osv Solig

    Var hittar man en proffessionell hjärntvättare? Känner att det kan vara värt pengarna att betala för att en kunnig person genomför hypnosen.


     


    Förresten, på tal om något helt annat, kan man ha svarta skor till en guldring?

  • snowstars
    Chicita skrev 2012-08-21 11:43:29 följande:
    Tror det finns en hel del i skolorna.. Dom kallas "lärare" och ska hjärntvätta eleverna tills dom kan rabbla glosor och städer som rinnande vatten.

    Guldring till svarta skor, är du tokig människa? Förvånad
    jaja, det är inte så illa som att ha en röd tröja till silverörhängen i alla fall *ryser*

    att jag glömde det! Jag är ju snart lärare.. Fast det är klart, jag kuggade ju hjärntvättardelen i våras. Men då vet jag vart jag ska leta!


     


    Är det ett väldigt stort ettikettsbrott? Det är nämligen så att min kusins fasters granne ska komma på vårt bröllop och hon äger bara svarta skort. Innan har det inte varit något problem men hon kommer hinna gifta sig innan vårt bröllop och jag vill ju bara inte att de andra gästerna ska uppmärksamma det. Jag vill ju vara i centrum. OM det är ett jättestort etikettsbrott borde jag väl kunna påpeka det innan, förebyggande liksom?

  • snowstars
    Chicita skrev 2012-08-21 11:58:22 följande:
    snowstars skrev 2012-08-21 11:50:26 följande:

    att jag glömde det! Jag är ju snart lärare.. Fast det är klart, jag kuggade ju hjärntvättardelen i våras. Men då vet jag vart jag ska leta!


     


    Är det ett väldigt stort ettikettsbrott? Det är nämligen så att min kusins fasters granne ska komma på vårt bröllop och hon äger bara svarta skort. Innan har det inte varit något problem men hon kommer hinna gifta sig innan vårt bröllop och jag vill ju bara inte att de andra gästerna ska uppmärksamma det. Jag vill ju vara i centrum. OM det är ett jättestort etikettsbrott borde jag väl kunna påpeka det innan, förebyggande liksom?


    Se där ja, men då kan du ju hjärntvätta honom själv. Se det som en chans att göra om kursen.
    Om du råkar göra fel och han börjar gala som en kyckling (vanlig biverkning) gör väl kanske inte så mycket? Kycklingar är ju söta liksom Glad

    jag tycker nog att du ska hänvisa henne till staketRibbans regler där det står klart och tydligt vad dom gäller.
    Alternativt kan ni kanske begrava någon samtidigt som ni viger er, för då fungerar det ju som niriel påpekade

    Nog för att jag gillar kycklingar, men misslyckas jag kommer han ju ändå ta på sig fel ring! Nej, det blir till att ringa ett proffs *letar febrilt efter telefonkatalogen*


     


    *kommer på att jag kan googla, jag sitter ju liksom vid datorn*


     


    Hittade ett proffs men hon tog bara på sig jobb den sjunde söndagen i varje månad. What?


     


    Hänvisar henne till staketRibban då alltså. Där kanske hon kan läsa sig till att hon måste bli av med de neongröna glasögonbågarna också för de skäääär sig mot hennes rosa läppstift.

  • snowstars
    PiaB skrev 2012-08-21 18:33:33 följande:

    Nu har jag skrattat gott åt er alla galningar, tack för det! Nu till min fråga som jag äntligen en gång för alla kan få svar på.


     


    Jag ska gifta mig för andra, 2.dra, ANDRA gången! Jag vet, helt crazy. Vi har bokat kyrka, värdshus, köpt klänning och ringar m.m. Men nu får jag höra att det INTE är brukligt att slå på stort andra gången. Om man nu ens överväger att gifta sig igen bör man verkligen skämmas lite. På sin höjd borgerligt (jo det stavas så) och absolut ingen brudklänning. Liten tillställning med närmast sörjande o.s.v.


     


    Alltså jag är upprörd. Det här var det ingen som sa förra gången, att man bara får en chans. Jag trodde det var ungefär som när man vill börja på ett gym, att man får provträna en gång.


     


    Är detta sant? Borde vi alltså gifta oss i rådhusets pappersförråd iklädda sopsäck och hoppas att ingen märker något. Eller kan han, som inte varit gift förut, gifta sig med sig själv i kyrkan samtidigt som jag gifter mig med sopsäcken? Gills det då? Och måste jag heta fru Sopsäck då, eller kan jag ha Sopsäck som mellannamn?


     


     


    En sopsäck är, i min mening, alldeles för elegant när man gifter sig för andra gången. Jag skulle rekommendera en bananlåda. Vidare tycker jag nog att det är mest lämpligt att din make viger sig i kyrkan (kolla om det går att hyra en stand-in för dig) och du viger dig i kommunens minsta städskrubb med en mopp som vigselförrättare. Rådhusets pappersförråd är way too fancy för den som gifter sig för andra gången.


     


    Namnfrågan vet jag dock inte, gissningsvis får du namnet Bananlåda som mellannamn men kan ta din makes efternamn.

  • snowstars
    PiaB skrev 2012-08-21 19:17:21 följande:

    Men jag får inte plats i en bananlåda... Kanske min stand-in kan vara min stand-in också... Men om folk kan fira födelsedagar i sockeplast och gröna skor samtidigt som de sjunger Leende guldbruna ögon eller vad det var, och ber till kycklingar att mannen ska välja rätt ring och tvingar alla att ha svarta skor så borde väl jag inte behöva banta 48 storlekar för att kunna ha en bananlåda?


     


    Åandrasidan är det rätt ballt eftersom maken heter Andersson, och hur kul är det? Bananlådan Andersson är ju mycket mer originellt och jag vill ha ett originellt namn, inte bara liksom få ett trist och vanligt namn för att det är min mans liksom... Typ... Men städskrubben går jag inte med på. Jag ska minsann fråga den där Ribbing som vet allt! Och undrar vad hon tycker om att äta buffé i städskrubben!


    Ja, egentligen, gifter man sig för andra gången behöver man nog inte ens närvara vid själva vigseln utan kan nog hyra en stand-in som klämmer in sig i städskrubben. Och tar på sig bananlådan, även om du har en stand-in får denne inte vara överklädd. Tänk bara på att kolla noga så att moppen verkligen har vigselrätt (en del moppar låtsas bara, eller har blivit ställda i fel skrubb).


     


    Fast med det här upplägget tror jag inte att du får heta Bananlådan Andersson.. Snarare Stand-in Andersson, men det kanske inte gör så mycket?

  • snowstars
    Kjell Präst skrev 2012-08-22 04:33:55 följande:
    Och min fråga är: När man har gift sig i hemlighet, har man då berättat det för prästen/VF? Och har prästen då också varit hemlig? Hur har det gått till, ni som vet? Har prästen/VF haft påse på huvudet? Och hur vet då brudparet att de verkligen har gift sig? Det kanb ju lika gärna ha varit Bosse Parnevik under påsen!
    Om det är moppen (se ovan) som är VF har man nog inte sagt något, den har inte sett något och den kan absolut inte föra hemligheten vidare eftersom den varken ser, hör eller kan prata. Dock har den en ursnygg frisyr.
  • snowstars
    Guanaca skrev 2012-08-22 10:58:33 följande:

    Kan man själv använda en mopp istället för bröllopsfrisör? Jag skulle gärna slippa stressen med att försöka hitta och fixa i ordning en fin frisyr till bröllopet! Moppen är ju liksom redan färdigfriserad, guuuuuud så enkelt det vore!


    Ska jag i så fall sätta moppen på huvudet, eller kan moppen agera som min stand-in under vigseln (med skaft och allt) så slipper jag stå där? Den är ju smal också så behöver jag inte oroa mig över det där 1,57 kg jag skulle vilja tappa innan bröllopsdagen! Tungan ute


    Det beror på vad du vill heta. Om det känns helt okej att heta Stand-in (eller kanske Mopp??) i mellannamn så kan moppen ta din plats under vigseln. Annars kanske det lämpligaste är att liksom trä in skaftet under klänningen i ryggen så att själva moppen sticker upp över huvudet. Tror nämligen att de blir ytterst förnärmande om man skiljer moppen från skaftet.
Svar på tråden Kan jag verkligen...?