• Freya
    Äldre 23 Aug 00:12
    5818 visningar
    14 svar
    14
    5818

    Snålt?

    Hej sommarvinter!

    Vi gifte oss i lördags (den 18 augusti) och för att klara budgeten då inte vi heller har så mycket pengar att röra oss men ändå ville ha ett stort bröllop (110 gäster) så gjorde vi på följande sätt;


    Jag köpte min brudutsyrsel BILLIGT på Tradera. Min man köpte sin vita kavaj och röda skinnslips på second hand. Vi talade om för våra gäster att vi inte ville ha några presenter eller blommor utan isället ville ha 350 kr för buffén (catering, - men det går förstås att laga själv också om man vill hålla nerer kostnaden för att få lite pengar över till lokalkostnad och dylikt, - vi hade tur som fick låna vår festloka gratis...) Vi bjöd på välkomstdring och dryck till maten och sålde sedan vin, öl och drinkar till självkostnadspris i baren = +-0. Vi hade även tur som fick tillgång till porslin som redan fanns i lokalen, men annars kolla vad det skulle kosta att hyra in. Vi hade havstema och dekorerade med snäckor som vi plockat själva, köpte ljusblå pappersdukar och körde plastmuggar för all dryck som var till försäljning i baren. Vi kostade på oss ett riktigt liveband för underhållningen under kvällen men jag tror nog att det skulle funkat ypperligt bra med rätt val av låtar att dansa till även om det skulle spelats från en anläggning. Vi hade lite egen underhållning också i form av en teaterlek som gick ut på att illustrera hur vi träffade varandra som våra gäster fick delta i och illustrera och som min son och hans tjeje som gått teaterlinje på gymnasiet höll i och sång som min andre son som gått på musikalteaterlinje framförde, - så ett hett tips är att ni kollar runt vad det finns för talanger i er omgivning som kanske skulle vilja framföra något. Roliga lekar/tävlingar kan kanske också vara uppskattat. Låt fantasin flöda och håll er själva som ett genomgående tema.

    Det hela slutade med att vi gått ca 15 000 kr back, - men om ni är ändå mer ekonomi-smarta än vad vi är (och vi är långt ifrån några ekonomiska vidunder) så kanske ni faktiskt kan komma undan utan att gå back alls. Se det som en utmaning och lycka till!


     

Svar på tråden Snålt?