• sommar­vinter
    Äldre 18 Aug 01:34
    5859 visningar
    14 svar
    14
    5859

    Snålt?

    Hej!

    Jag och min kille har nu varit förlovade i lite mer än ett år och nyligen började vi diskutera bröllop.
    Vi är båda sjukskrivna och har väldigt låga inkomster. Trots detta vill vi ha en ordentlig bröllopsfest där vi kan bjuda in den närmsta familjen (det blir 32 stycken gäster totalt, som det ser ut nu).

    Vi kommer gifta oss borgerligt med några få vittnen (blir 2 eller 4 stycken) och detta blir till nästa sommar, vilket datum har vi ännu inte kommit fram till. Det blir sen fest i ett gammalt hus med fint läge (som vi hittat till kanonpris) där vi kommer att bjuda på hemlagad buffe och tårta, och givetvis vin/öl och liknande.
    Detta är hur planerna ser ut än sålänge, men mycket kan kommas att ändras då vi bara planerat i någon dag än sålänge :)

    Till problemet......... Vi är som sagt pank... :) Men vi kommer att kunna spara ihop 9000 på  12 månader om vi verkligen försöker. Men, vi kommer kanske inte att gifta oss om 12 månader så låt säga 7500.
    Vi kommer att ha ett superbudgetbröllop och tänker oss att vi kommer behöva 12500 för allt.

    Vi funderar på att antingen ha en hemsida där vi berättar att vi istället för bröllopspresent skulle vilja ha lite sponsring på festen (valfri avgift) som kan sättas in på ett konto.

    eller

    Skriva direkt på inbjudan att vi skulle vilja ha en kuvertavgift kanske 150 kr istället för bröllopspresent.

    (Då ingår såklart all mat och dricka osv)

    Vad tycker ni om detta? Eller finns det kanske några andra bra tips på hur man skulle kunna lösa det? Någon annan som har varit i samma situation som oss?

     

  • Svar på tråden Snålt?
  • sommar­vinter
    Äldre 18 Aug 13:20
    #9

    Tack till alla svar! Speciellt älskade jag det fina rimmet :)

    Jag tror att vi kommer fila på våra ideer ett tag till... Att gifta sig kostar ju egentligen ingenting, men eftersom det är något man (förhoppningsvis) gör en gång i livet så hade det såklart varit skoj att få dela det med nära och kära.

    Jag tror att vi kanske ska fundera mer på att skriva ner situationen i inbjudan, hänvisar till hemsidan (skickar ut ett minihäfte till dom äldre utan datorer) där vi skrivit ner kontonummer för dom som vill sponsra med pengar och för dom som känner att dom inte vill/kan sponsra kan vi skriva ner lite andra punkter där vi behöver hjälp tex:
    -Blommor från någons trädgård
    -Baka pajer
    -Låna ut dukar
    Eller vad det nu kan finnas att hitta på.

    En anledning till att vi inte vill vänta i flera år med att gifta oss är att det känns jätteviktigt för oss att få med dom äldre på vår dag. Min mormor har canser och haft stroke så man vet ju tyvärr inte riktigt hur länge hon kommer att finnas med oss och jag har alltid stått henne väldigt nära.

    Och såklart också för att vi verkligen inte vill vänta :) Vi älskar varandra och vill ju bli man och hustru :)

    Återigen, tack för alla svar! Nu känner vi oss lite klokare! Självklart är vi öppna för fler tips och förslag.

Svar på tråden Snålt?