Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita
    Sessan6 skrev 2012-08-15 00:12:13 följande:

    Ska man tänka på något speciellt??


    Det som jag tycker är viktigast är att det är genomtänkt så att det går snabbt att plocka.
    Om alla ska gå runt ett och samma bord så är det svårt att få till en bra kö då folk kanske måste korsa kön med fulla tallrikar eller råkar börja köa från fel håll osv...

    Se gärna till att samma rätter står på båda sidor av ett fristående bord, tydliggör vart kön ska börja genom att stapla tallrikar på kortsidan av bordet.
    Om ni har väldigt många gäster så är det bra att ha två bord så det alltså blir 4:a som kan ta samtidigt.

    Se till att det finns minst 2 som fyller på. Så en kan springa med nya fat och den andra kan stå i köket och fylla på nya att byta med.

    Gör mitten av bordet högre genom att lägga lådor eller något under där, ställ sånt som man kan ta från båda sidor där uppe. Typ såser, sillburkar och annat som det inte går så jättemycket av men som känns lyxigt att i alla fall ställa fram.

    Och utse någon (toastmastern eller värd) som förklarar hur det kommer att gå till när man tar mat, vart man börjar, att det går att ta från båda sidor, men att man bildar "en" kö från samma sida men sen delar man på sig för det står samma saker på båda sidor av bordet.

    Ställ fram dryck (vatten, öl, cider) på borden i små grupper så att folk slipper springa och hämta sånt hela tiden.
    Man kan få en lyxigare känsla av att dom som skötte buffén serverar vin och fyller på / byter ut tomma flaskor på borden. 
Svar på tråden Buffe på Bröllop?