Inlägg från: afturelding |Visa alla inlägg
  • afturelding

    Bröllop 29/6-2013

    Jag ska ha samma klänning hela kvällen, men den är utan släp och med stålringar i underkjolen, så det ligger ju inte intill kroppen. Kunde man dansa i romantikens krinoliner med en omkrets på 9½ meter så kan jag nog dansa i min klänning :)

  • afturelding

    Jag får nog ingen möhippa, och det är lika bra det. Jag bor "ensam" på min ort och har inga vänner här, så de skulle behöva åka minst 20 mil. Min bästa vän ska dock vara här några dagar innan, så vi ska väll kanske ta en fika. 

    Möhippa är inget för mig heller så. 

    Vi har inte riktigt bestämt oss hur vi gör med musiken än, men det lutar åt en ordentlig stereoanläggning. 

  • afturelding

    Vi har bara alkoholfritt. Det kommer serveras tre sorters must (möjligtvis att vi byter ut en av dem mot något annat), cider och öl. Och så vatten förstås. Vi har ganska få barn, så det blir inte så mycket läsk.

    Det känns som att tiden springer iväg nu, och vi har inte bröllopsplanerat alls på flera veckor. Det är främst inköp som ska göras nu, men då ska man komma iväg också. Men det kommer väll igång antar jag. Min klänning börjar i alla fall bli klar.

  • afturelding
    Heobea skrev 2013-04-12 17:08:01 följande:
    Japp jag ska sy den med rätt möe stöd av min mamma! Hehe! Denna klänning är inspirationsklänningen www.kikstockholm.com/brud71.html. Men det blir en helt annan ringning då jag inte alls passar i v-ringat eftersom min ena axel är sned och mkt kortare än den andra.
    Hittade fantastiskt thai-siden på rea så jag slog till, långt innan jag ens hade en tanke på att sy den själv. Hehe! Har en målbild i huvudet på en klänning, men som inte finns, någonstans. Hehe!
    Så jättesöt klänning! Och den kommer göra sig jättebra i thaisiden :) Kul att någon mer här i tråden syr sin egen klänning.
  • afturelding

    Här känns det som att det mesta står still, fortfarande. Tiden springer iväg och vi hänger inte med.
    Våra festhäften är dock påbörjade och halvvägs klara. Såhär är våra upplagda:
    s.1  Vår historia, hur vi träffades osv. 
    s.2 Tack till brudföljet.
    s.3 Information (vilken tårta som är allergivänlig, var toaletterna och gästboken finns osv), det som blev över på sidan fylldes ut med barncitat om kärlek.
    s.4 och 5, gästbeskrivningar. Dock osäkert om detta följer med i slutändan eftersom att vi får klara besked av fyra gäster bara någon dag innan. B.la ska min kusin ha barn den 15/6.

    och sen får vi se vad det bli på 6, 7 och 8. Tas gästbeskrivningarna bort så lägger vi nog bara till en sida så att vi får 4 blad.

    Vi har nog kommit överrens om att det inte ska finnas pyssel dock. Vi blir ändå inte så många så vi hoppas på att ingen får tråkigt.

  • afturelding

    Här går det framåt. Vi har fått tag på ett cateringföretag, det mesta pyssel är klart, och jag har sytt lite på in klänning.

    Och så var det dansen ja. Vi funderar på att dansa folkdans istället för vals. 

  • afturelding
    hannijohanna skrev 2013-05-06 18:20:19 följande:
    Oj va kul med folkdans! Vilken tänkte ni köra då? Jag och min blivande uppträder varje midsommar med folkdans. Vi kanske också borde köra på din roliga idé ;)
    Min blivande är från Hälsingland, så det lutar såklart åt hambo :) Vi tror att vi delar upp det och dels dansar vals till "vår" låt, och sen folkdans. 
  • afturelding
    hannijohanna skrev 2013-05-07 15:13:08 följande:
    Va kul! Ska bara ni två köra den då? Eller finns det fler som kan hänga på? :)
    Vi får se, men vi ska höras oss för ifall att någon mer kan :)
  • afturelding

    Jag har varit sjuk med feber sen i söndags, så det har blivit mycket pyssel den här veckan. Festhäftena är klara, alla 50+ servettringar, placeringskorten, bordsplaceringen och -tavla. Och så har även vi börjat fila på en spellista. Två av sambons vänner har även tackat ja till att spela under vigseln :) Känns så himla bra att just de kommer spela, då de tillsammans med min sambo och en vän till spelade i samma band när vi träffades.

    Vi ska försöka få tag i vår vigselförrättare och stämma av lite saker, och så börjar det bli dags att beställa vigsel snart, och skicka in intygen. 

  • afturelding

    Moignon

    Vad skönt att vara igång! Men det var lite lite tyg tycker jag, min klänning är sydd av 19 meter ;) Och det trots att den inte är speciellt "puffig", utan bara en lite bredare a-linje. Den väger bly, kan jag lova.

  • afturelding

    Vi har inte heller så mycket att göra. Min klänning ska fållas och flaskorna vi ska ha cider i ska få lappar, men det är i princip det enda just nu.

    Men  Annica70, inte är det på onsdag inte? Nästa onsdag är det ju :)

    Jag åker till Rom med min mor den 29e maj.  Jag hoppas på att hitta något fint smycke jag kan ha på bröllopsdagen, för det saknar jag fortfarande. 

  • afturelding
    Annica70 skrev 2013-05-16 10:19:15 följande:
    Jag gifter mig den 22/6 men har hoppat in i denna tråden för det fanns ingen annan med mitt datum
    Ja men ja just det, haha. Det hade jag glömt! Men det är nästa onsdag för oss andra i alla fall Flört
  • afturelding

    Jag och min ena tärna ska göra tårtorna själva. Jag bakar en hel del, så det blir inga problem :) Det blir två mindre våningstårtor, en som är min favorit och en för allergiker. Den ena ska vara bakad på sockerkaksbotten och fylld med hemkokt blåbärssylt (stabiliserad så att den inte är rinnig) och någon form av curd. Osäker på om det blir enbart citron eller om vi gör det lite roligare och har blodgrape också. Täckt med marsipan ska den vara i alla fall.

    Den andra blir bakad på hälften chokladbotten och hälften sockerkaksbotten och fylld med  mörk choklasmousse och hallonmousse/kompot. Förmodligen kommer den täckas av vit choklad bara.

    Angående dryck så ska vi ju bara ha alkoholfritt, som jag nämt tidigare. Vi har hört oss för lite med gästerna om vad de föredrar och baserar åtgången på det. Vi ska också ha vatten framme i mängder, och hemkokt fläderblomssaft. 

  • afturelding

    Nu är jag hemma från Italien igen!

    Vigselförrättaren hade ringt medans jag var borta, och sambon hade väll inte så bra koll som han borde ha.. Men vi skulle höra av oss i nästa vecka igen.

    Jag hittade smycken i alla fall. Bärnsten får det bli :) Och min klänning är snart klar!  Angående festhäften så delas dem på dem personer.

  • afturelding

    Vi fick en dag full av missöden, men det spelade ingen roll när vi väl stod där med vigselförrätaren. 
    Även jag bjuder på en bild, men vi väntar fortfarande på bilder från fotografen :) 



     
Svar på tråden Bröllop 29/6-2013