Inlägg från: afturelding |Visa alla inlägg
  • afturelding

    Bröllop 29/6-2013

    Vi sitter mest och väntar nu, dels på att folk ska OSA och dels på att tygerna till min klänning ska komma.
    Idag kom i alla fall våra ringar, och de är helt fantastiska :) 

  • afturelding

    Nu så har jag fått en bild på i alla fall min ring tillsammans med förlovningsringen :)



     Helt underbar är den, och jag är så glad att jag kunde få en ametist. Diamanter är verkligen inte min grej.
  • afturelding

    Vi har två tärnor och en marshalk. Tärnorna kommer ha lila klänningar och marshalken får ha precis vad han vill, så länge det är en kostym.

    Jag heter Rebecca, och är bosatt i Gävle med min sambo/blivande man. Jag kommer egentligen från Södertälje dock, och därför gifter vi oss i Uppsala istället eftersom att min familj får så långt att åka annars.

  • afturelding

    Hos oss har bara 25 av 63 gäster svarat. Tre har svarat nej. Men än är det ju ett tag kvar till sista OSAdatumet :)

  • afturelding

    Miss JH,

    Ansökan om namnändring görs när man skickar in hindersprövningen. Då använder man blanketten för Efernamn i samband med äktenskap. Man kan även skicka in namnbytet senare, men då använder man blanketten för Namnändring :) Absolut senast är i samband med vigseln. 

  • afturelding

    Vi har den 8e April som sista dag, just för att vi vet att många inte kommer höra av sig ordentligt. Då har vi tid att få tag på allihop. Vi ska dessutom åka runt ganska mycket innan bröllopet så vi behöver de där extra veckorna.

  • afturelding

    Klänningen ja... Min ligger fortfarande i delar här hemma. Förhoppningsvis har jag tid att sy lite imorgon.

  • afturelding

    Jag kommer binda min egen bukett. Det är något jag gjort på hobbynivå sen jag var liten, och den ska vara ganska enkel och busig. Det blir vita rosor och lila orkidéer blandat med vilda blommor, och med ett par knappar som ska fästas på ståltråd (sömnad är ett av mina största intressen, så det känns rätt). Ska även göra två corsage och två tärnbuketter, men där hoppas jag på lite hjälp i alla fall.

    Smink gör jag själv och håret också, men med hjälp av ena tärnan i bak. Jag gör ofta uppsättningar på mig själv till vardags, så det är inget problem. Och mitt ansikte har jag sminkat varje dag i 10 års tid. 

  • afturelding

    Mina underkläder har varit färdiga i flera månader, eftersom att jag visste vad jag ville ha. BHn var viktig att köpa tidigt eftersom att den behöver sitta på min provdocka medans jag syr klänningen.
    Det blir en enkel vit BH i spets och "ruffled knickers".

    Vi har mest stött på problem. Cateringföretaget vi ville ha hade semesterstängt vår dag och fotografen hade dubbelbokat... Ja, spännande det här. Men det löser sig, vi funderar på att laga maten själva istället med hjälp av släkt och vänner. En ganska enkel buffé med goda pajer, potatissallad och fylld paprika b.la. Och i värsta fall så är min mor fotograf, men det hade ju varit trevligt om någon annan kunde fota vigseln i alla fall.

    På pysselsidan går det dock bra, tack och lov.  Gästboken är klar, festhäftena är påbörjade och placeringskort+servettringar är på god väg, och alla små tygpåsar till godis är klara. 

  • afturelding

    Vi fick en väldigt trevlig överraskning igår av min morfar, som insisterade på att betala lokal och mat. Våran budget ökade med 10-15k helt plötsligt.

    Vi tittade på lokalen idag, och den är jättefin! Stor potential, och så himla fint läge. Det fanns även karaffer och vaser i mängder, utöver själva porslinet med glas :)

    Mat och fotograf har ännu inte löst sig, men vi ska ta det den här veckan. Vi har påsklov Flört Min sambo har sin praktik på gymnasieskola, så han jobbar bara 25-50% den här veckan. Vi ska även försöka fixa musik, förhoppningsvis är bandet vi vill ha lediga då, och villiga att åka 30 mil. Modern folkmusik spelar de, vilket ju passar utmärkt till vårat lantliga tema.

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013