Inlägg från: Marjasinus |Visa alla inlägg
  • Marjasinus

    Bröllop 29/6-2013

    Vi gifter oss också den 29e i Linköping. Känns som att det mesta börjar bli klart nu - ser verkligen fram emot när man får börja pynta och fixa "på riktigt" 

  • Marjasinus
    Jessica B skrev 2013-05-07 10:31:20 följande:
    Känner mig lite stressad över bordplaceringen, har inte börjat med den än. Och festhäftet...
    Fick precis reda på vem som vi skall ha som vigselförrättare så tänkte nog be om en litet möte så man kan gå igenom lite grejer, har dålig koll på upplägget på borgeliga vigslar. Bara vart på en tidigare och då var jag 14 år.. Någon mer som skall gifta sig borgeligt och har lite kuliga tips?
    Vi har gjort en preliminär bordsplacering - men alla har ju inte OSA:t än så det är ju svårt att veta säkert vilka som kommer.

    Vår vigsel kommer nog likna en kyrklig vigsel ganska mycket förutom att det inte blir några psalmer eller bibeltexter. Ingångsmusik, solosång, allsång, dikt, vigselakten, mer solosång och sen utgångsmusik. Vi kommer möblera upp utomhus med bänkar och stolar och en gång i mitten.
  • Marjasinus
    JochP skrev 2013-05-09 22:23:21 följande:
    Blir nervös när jag ser hur mycket ni fixar. Känner att jag inte riktigt har läget under kontroll.
    Listor, listor, listor :) Det är mitt tips iaf.

    Vi satte sista svarsdatum till 1 juni men det är en hel del som inte har svarat än - har tagit kontakt med de som känns mest osäkra för att få lite preliminär koll. 
  • Marjasinus
    Moignon skrev 2013-05-10 20:17:11 följande:
    Børjar den hær dagen med att læsa ett sms från mamma dær det står att min morbrors familj inte fått inbjudan och kanske inte heller den andra som vi inte fått svar från. Halva slækten ær bønder som vi inte ræknat helt med att de skulle komma, men nu kanske inte någon från mammas sida kommer.... :( Sen visar det sig att pappa misat lappen med adressen till hemsidan som vi skickade med i injudan, så de har ingen koll på vad som hænder under helgen... och dærmed inte heller planerat så mycket kring nær de skulle komma. Før det går ju inte att fråga...
    Det där fick mig att direkt skicka ett mail till de som inte svarat än som kanske borde ha svarat. Man vill ju inte att folk inte kommer p g a posten :(
  • Marjasinus

    Vi ska ha utomhusvigsel så jag kör soldans varje kväll... Även om vi har både plan B och plan C så skulle det inte bli samma sak...

  • Marjasinus
    JochP skrev 2013-05-12 21:04:52 följande:
    Marjasinus: det var en riktigt fin dikt! Tycker ofta dikter känns för tillgjorda och klyschiga, men den var trevlig.
    Precis min åsikt
  • Marjasinus
    JochP skrev 2013-05-12 21:02:55 följande:
    Din ring var ju också jättefin! Jag ska titta på lite låttexter ikväll och se om jag kan hitta nån fin. Har alla era gäster osat nu? Vi har sista dagen 15 maj att svara och det är fortfarande en drös som inte svarat. Antar att det kommer lite samtal de sista dagarna, men jag hoppas att alla kommer ihåg att svara. Vi har fortfarande inte bestämt vilket vin vi ska ha. Har provat hur många sorter som helst känns det som, men vi velar ändå. Vad ska ni har för champagne/mousserande? Vi kommer troligtvis ha en Cava, kommer inte ihåg namnet nu. Har räknat ut att om alla ska ha 2 glas bubbel så behöver vi 28 flaskor....sen plus allt vin, avec och öl. Blir en rolig tripp till systemet känner jag.
    Vi har 1 juni, men det är många som inte svarat - eller ännu värre de som nämnt till mamma/svärmor att de kommer komma men inte svarat officiellt. Vi vill ju veta om barnen kommer, allergier m m så jag hoppas de fattar att det inte räcker. Men jag skickade ut ett mail ikväll till de som inte svarat och påminde om att sista svarsdatum närmar sig.

    Bubbel, vi hade en liten provning förra sommaren och då vann denna: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=7720 men vi får nog ta en tur till systemet denna veckan och se om vi fortfarande gillar den.

    Vad gäller vin så dricker vi nästan uteslutande billiga cabernet sauvignon hemma och det kommer vi servera också för det är vi som bestämmer :D
  • Marjasinus
    Malaina skrev 2013-05-15 18:34:52 följande:
    Jag hoppas de har planerat roliga saker för mig, men jag tycker detta med att inte veta är skit jobbigt då jag är världens kontrollfreak! Men försöker att inte tänka på detta för att inte bli alltför nervös! :)
    Finns så många såna här inlägg på det här forumet som sedan följs upp med ett "Åh, mina vänner känner mig så väl och allt blev så bra". Betydligt fler än katastrofinläggen.
  • Marjasinus

    Vi valde att skippa Tyskland. Det beror mycket på att vi var på ett annat bröllop för 1.5 månad sedan där åtgången på alkohol var väldigt måttlig. De hade barn med på festen vilket vi också kommer ha och många som körde bil och inte drack alls.

    Vi väljer därför att köra på systembolaget eftersom man alltid får sälja tillbaka det som inte går åt. Då kan vi fylla alla kylarna med många olika sorters öl/cider och alla kan få precis vad de vill ha. Skulle allt gå åt så räknade jag ut att det skulle bli 2-3 tusenlappar dyrare än själva alkoholpriset i bordershop - men då tillkommer ju resan som inte är helt gratis. Och för att allt ska gå åt behöver alla bli rejält tankade också och det tror jag inte riktigt kommer hända.

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013