Inlägg från: afturelding |Visa alla inlägg
  • afturelding

    Bröllop 29/6-2013

    Jag hoppar in här!
    Vi gifter oss också denna dag. Borgerligt och förhoppningsvis utomhus i trädgården till bygdegården vi hyrt. Lokal och vigselförrättare är klart, och inbjudningarna skickar vi när vi kommit hem från mina föräldrar den 31a denna månad, eftersom att vi ska fira min födelsedag hemma hos dem. Blir enklast så när hela släkten bor på samma ställe utom vi.

    Sambons kläder är också klara, och min brudklänning är påbörjad.  Ångrar inte en sekund att jag tog beslutet att sy den själv, något ska man väll med 10+ års erfarenhet och utbildning till. Ringarna är beställda också, jag har valt ut en helt bedårande solitärring i vitguld med ametist. 

  • afturelding
    JochP

    Vi planerar väll att vara ute oavsett i princip, men ösregnar det verkligen så kommer vi vara i stora salen i lokalen. Dessvärre är det ju där middagen ska vara också, men det löser sig väll på något vis. Vi ska ha en kort cermoni vi också, så bara lite regn gör inget, bara jag slipper ha klänningen i lervälling så att säga. 
  • afturelding
    Jessica B skrev 2013-01-19 09:53:43 följande:
    en fråga till er alla om inbjudningskort. Skall beställa mina nu inom kort och fungerar på Vistaprint, har ni några andra bra förslag? När skickar ni era? När har ni sista anmälningsdag? 
    Vi gör våra egna, så företag har jag ingen koll på. Men vi skickar våra inbjudningar i slutet av den här månaden, och har satt 8e april som sista dag. 
  • afturelding

    Våra ringar kommer om två veckor ungefär. Jag har valt ut en solitärring i vitguld med en ametist. Diamanter är inte min grej.

  • afturelding
    jossanamir skrev 2013-01-25 13:09:57 följande:
    Jag har förresten en fråga, i hopp om att nån kan hjälpa mig. Vi funderar på att dela ut organzapåsar med ris i till våra gäster (under förutsättningen att kyrkan tillåter ris) och undrar nu var jag kan få tag i det till billigt pris. Vi kommer ha ca 120-130 gäster så det behövs ju några påsar och då känns det inte ritkigt befogat att lägga 59 kr/ 10 st (typ)! Kan väl tänka mig att lägga max 300 kr totalt.

    Eller kan man på nåt lätt sätt göra såna här påsar själv?
    Organzapåsar är jättelätta att göra själv :) Klipp ut en rektangel, vik på mitten och sy nederkant och ena sidan, vik ner toppen så att du får en kanal och sy fast. Men lämna en liten öppning att trä bandet i. Sen är det bara att vända det hela ut och in och trä ett band i. Vill du ha runda så ritar du ut en cirkel och viker ner kanterna 1-2 cm (beroende på hur van du är att sy) runt om hela och sy minst så brett som banden är, sen vänder du ut och in på den och snör ihop den.

    Vill du ha en modell där kanterna står upp så skulle jag rekommendera att sy fast ett kantband på insidan, med en av de tekniker som står ovanför. Men då bör du värma kanterna så att de inte repar upp sig, vilket är lätt gjort med ett stearinljus. IKEA har gardiner i organza i vitt och grönt (vad jag vet), annars finns det på metervara i varje sybutik. Brukar kosta 50 kr/metern ungefär och en meter på 150 bredd räcker till 3 på längden och 10 på bredden ungefär, så 30 stycken kanske, möjligtvis fler beroende på vilka mått du har.
  • afturelding

    Vi skickar våra inbjudningar idag. Det tog oss ett par timmar att göra dem igår, men nu ligger de i skrivna kuvert.
    Jag är så nervös. Och så väljer vi att skicka dem på en fredag, haha. För oss är det ju extra nervöst eftersom att vi inte berättat för någon förutom mina tärnor, inte ens våra föräldrar.  

  • afturelding
    jossanamir skrev 2013-02-01 12:54:34 följande:
    "Afturelding", vad spännande att kunna hålla det hemligt för alla :) Kommer det som en överraskning för era föräldrar att ni ska gifta er eller har ni varit förlovade så att det vet att ett bröllop kommer att ske någongång snart, men de vet bara inte om att det sker just 29/6? Hoppas duf örstår hur jag menar
    Vi har varit förlovade strax över två år, men jag tror inte att de tänkt att vi ska gifta oss inom ett par år ens eftersom att vi är unga ( jag fyllde ju 20 i måndags). Och det är väldigt kul att vi kunnat hålla det hemligt för alla så länge, vi har ändå planerat sen april förra året, men åh andra sidan har vi 13 respektive 20 mil till våra familjer så vi ses inte så ofta.
  • afturelding

    Idag borde våra inbjudningar komma fram. Om ett par timmar. Tack och lov att vi har sovmorgon så att vi inte behöver vara nervösa för första samtalet lika länge ;)

  • afturelding

    Nja, det får gärna vara under 25 grader. Är det för varmt så kommer jag få värmeslag och svimma mitt i allt. Men ösregn ska det givetvis inte vara.

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013