Inlägg från: HelenaFredrik |Visa alla inlägg
  • HelenaFredrik

    Oktober 2013

    Frullis skrev 2013-03-30 14:11:13 följande:
    Jo, på ett sätt rinner tiden iväg, det är ju väldigt mycket annat som händer nu förutom bröllpet. Men det känns ändå som en halv evighet till oktober...

    Det är så olika bud med när man ska skicka ut inbjudningarna, vissa säger nån månad innan, vissa säger ett halvår... Jag tror vi kommer göra det i april eller maj, vi har en del långväga gäster som behöver lite mer "förvarning".

    Skulle egentligen fått klänningen i torsdags, men de kom och ringde på JUST när jag var ute... Så får väl bli på tisdag.

    Koyal: Skönt att slappa ett tag, det ska vi med göra när inbjudningarna är på g. Man blir lite trött på planerandet, tycker jag.

    Höstbrud13: Vi gifter oss i Skåne i Dalby.
    Åh du måste visa bild på klänningen när den kommer, lova det. Tänkte beställa tärnklänningarna från samma nämligen och är grymt nervös för om jag vågar
  • HelenaFredrik

    Vi ligger lite lågt på bröllopsfronten just nu. Den 24:e ska jag och tärnorna träffas för att bestämma klänning till dem och den 26:e ska jag provs brudklänningsr för första gången. Nu i april så ska fotografen bokas oxå och menyn ska spikas. Annars är det ganska lugnt.

    Vi skickade save the date kort så inbjudningarna börjar vi nog inte med förrän i maj/juni. Dock vet vi ungefär hur de ska se ut.

    Annars håller vi på och renovera köket för fullt så har ju lite annat att tänka på.


  • HelenaFredrik
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2013-04-15 21:28:26 följande:
    Nu när jag skulle maila den va den borta!:-/

    Tänkte jag lägger in allas datum längst upp om det är ok'?
    Skriv gärna allihop igen så slipper jag leta genom hela tråden  
    26 oktober är vårt datum

    ---------------
    Förresten så har "vår" präst tackat ja nu. Det är min gamla konfirmationspräst som ska viga oss. Det var lite nervigt att fråga då han dels gått i pension och dels så ligger kyrkan ett par mil bort men han tackade glatt ja. Han är så himla bäst och jag känner mig så trygg med att han ska viga oss.
  • HelenaFredrik
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2013-04-18 20:23:00 följande:
    Vi har kommit så långt med tårta att vi bestämmt att vi ska få varsin då vi inte kan enas överhuvudtaget

    Ja klänning ja... Mailade den ena och hon hade den kvar. Dock kändes hon sådär ja..konstig?:-S Sen finns den i Sthlm och jag i Gbg..så får ju vara säker om man åker upp. Hon hade heller inte kemtvättat den...och det hade varit bra känner jag!
    Men just nu är jag inne i en fas att jag är rädd att se ut som att mitt huvud är påklistrat på en kropp med en stor tyllklänning. Är så rädd at man ska se så hysteriskt överklädd ut och sen känna att det där inte alls är jag...hm...åh så svårt!! Någon mer som känner såhär? 

    Jag vet inte hur ni gör men sambon vill absolut inte vet ngt i förväg om hur jag kommer se ut så jag är livrädd för att han inte ska gilla det han ser på dagen D. Men det är väl mest bröllopsnerver som spökar antar jag?

    Annars vad det gäller klänning så har du hittat ngn enhetlig stil som faler dig i smaken eller är det just denna klänningen? Jag hittar nämligen oerhört vackra klänningar men om jag tänker efter så är 90% av dem i samma stil dvs a-linje, spets och med kjolen i flera lager så jag tror att det konceptet är rätt för mig sen gäller det bara att hitta DEN klänningen inom konceptet.

    Om du faller för många klänningar med en liknande stil som den du nämnt då tror jag inte du behöver oroa dig över att det ska kännas fel :0)


     


  • HelenaFredrik
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2013-04-19 22:27:02 följande:
    Samtidigt är vi nu inne på alla sånger vid vigseln samitidigt..mkt just nu!
    Vad fokuserar i på för tillfället? 
    Vi har preliminärt satt de sånger/ psalmer vi ska ha :0)

     
  • HelenaFredrik

    Underbart vacker lokal Koyal. Något sådant var vi också ute efter men hittade inte så vi fick kompromissa lite där. = Dekorera i mängder ;0)

    Här har det beställts klänning. Den kommer i slutet av september så det blir en lång väntan.. Det blev en Sincerity 3667. Slöja kommer jag nog ta från Kina dock. Lång slöja med spetskant troligtvis.

    Vi har snackat med fotografen och ska boka tid för tårtkonsultation. 


  • HelenaFredrik

    Här är tårtan beställd, tärnklänningarna bör komma om 2-3 veckor. Vi har varit på en blomsterkonsultation men är inte nöjda så vi får kolla vidare. Boendet är bokat och inbjudningarna ska fixas så fort vi har ett kök vilket tydligen inte blev denna helgen så jag hoppas på nästa.


  • HelenaFredrik

    Vi har äntligen fixat blommorna *puuh*
    Hittade en florist som var helt inne på mitt tänk och priset landar på 40% av vad de andra skulle ha. Inte helt fel väl?

    Det blir rosor (ganska stora och utslagna vet ej vad de heter) i champagne och ljusrosa/creme, 3 nejlikor i mörklila, ngn liten blomma i stil med hyacint som inte finns då, trärosor samt trollhassel.

    Tärnklänningarna har kommit och satt som gjutna på tjejerna som var helt i extas :0)
    Jag funderar på hur jag ska göra med hår och make. Har hittat ett ställe som gör allt sådant men det går på 2800:- vilket jag tycker är lite dyrt..

    Letar även rosa skor (inte ljusrosa) med max 4cm klack så hittar ni några så hojta till är ni snälla 


  • HelenaFredrik
    Koyal skrev 2013-07-04 19:03:30 följande:
    Vad blev det för tårta? Har ni valt blommor? Jag var också på en konsultation och funderar nu på vilka blomsorter jag ska ha och färgerna. Tror det kommer bli brudslöja, trädgårdsrosor, dahlia och nejlikor. Kanske kommer ha några hypericum med. Tror färgen på buketten kommer att gå i rosa, creme, liiite orange och brunt.



    Det blev en tårta i fyra våningar. Botten är en krämig mörkchokladbrownie och fyllningen är mousse med blandade bär samt vitchoklad mousse.

     
  • HelenaFredrik
    emoem skrev 2013-08-03 17:40:33 följande:
    Hej!Får jag också smyga in här? Gifter mig den 26:e oktober. Jag bor i värmland, och har det mesta under kontroll nu tror jag, men just nu går mycket tid till planering och pyssel, har svårt att ta in att man är gift om bara tre månader... Tiden rusar ju iväg nu! Har tårta och frisör kvar att spika, men har nog nästan bestämt mig...     
    vad kul ,ed en till den 26:e 

    Personligen börjar jag få lite småpanik på allt med bröllopsbesty nu. Bla så har vår kock hoppat av och det verkar inte vara så lätt att hitta en ny som vill frilansa för en kväll

    Slöja måste jag beställa idag så nu har jag hittat 4 stycken som jag inte kan välja mellan..

    Sambon har inte hittat sina kläder än

    Jag har inte fixat MuA måste ta tag i det idag också

    ja... suck 
  • HelenaFredrik
    Josiie100401 skrev 2013-08-26 19:08:14 följande:
    Ja små panik har man allt. Vår fotograf hoppade av för en vecka sen men det får lösa sig. Nu är det mer en önskan om att pengarna ska rulla in! Det är väl det största problemet just nu men det får lösa sig man får bara prioritera åt alla håll. Hur ligger alla till?
    Själv har jag gått och blivit arbetslös samt att vi bor i ett helrenoveringsobjekt så här är det erkligen toppen på pengafronten. Inte riktigt det vi planerade för när vi bestämde detaljerna kring bröllopet dock verkar det som om vi i värsta fall kan låna en del pengar av min mor men det känns inte helt super när man är 30 liksom..

    Och ringarna har vi inte haft råd att köpa än, inte förlovningsringen heller eftersom jag velade så länge att jag hann bli arbetslös innan jag bestämde mig.. men annars är det ju toppen

    Verkligen 
  • HelenaFredrik
    Koyal skrev 2013-09-06 20:53:09 följande:
    Hur går det tjejer??? Imorgon ska jag på konsultation för frisyren
    Det går framåt. Om än långsamt Drömmer
    Vi har fått en ny kock nu äntligen, prästen ska det bokas möte med, kantorn och hovmästaren med.

    Slöja beställdes och mottogs. Beställde 2st då jag inte kunde välja. De är helt gudomliga bägge 2 men jag har börjat inse att den som från början var min personliga fsvorit kanske inte riktigt passar klänningen.

    Annars sitter jag just nu och dekorer glasburkar som ska bli ljuslyktor. Det värsta är att få bort gamla ettiketter kan meddelas. Det tar sin lilla tid att dekorera också men framför tv:n funkar det ju
     
  • HelenaFredrik

    Halloj töser, Hur går det för er? Oktober startar ju på tisdag så nu börjar det brinna i knutarna Vi beställde äntligen våra ringar igår. Och jag kan inte vara mer nöjd. Jag har haft stora problem med att hitta en förlovningsring som funkade perfekt med vigselringen (den hittade jag nämligen direkt) så jag har gått runt med en så länge ring sedan i december och sambon har inte haft ngn alls.. I morgon ska vi träffa hovmästaren och kocken för att fixa ett körschema och på tisdag är det prästen som gäller. Annars pysslas det för fullt och vi känner oss lite efter.. Fick min möhippa förra helgen och den var kanon. Brunch hemma hos oss, pole dancing, laserdome, sumobrottning, mekanisk tjur, vinprovning och en underbar middag


Svar på tråden Oktober 2013