• tassa

    Sundsvall/Timråbrudar 2013

    Hej brudar!
    Hör att det är fler som är spekulanter på Lögdö herrgård? Spännande ;)
    Jag och min fästman planerar alltså bröllop till sommaren. Han kommer med långväga smålandsgäster, och det kommer bli ett bröllop med mycket ungdomar, vi är inte 100 år själva direkt, och vi vill ha ett ställe där vi prisvärt kan umgås över en helg i trevlig miljö med billigt boende för gäster, kyrka för vigsel och där vi kan laga vår egen middag.

    Spännandes värre!

    Hur går det för er i planeringen?

  • tassa

    Jag kan leva med en alkoholfri middag ;)

    Men vad säger "vett och etikett" kan man be övernattande gäster att till en billig peng, kanske 200:- för hela helgen, betala sitt eget boende? På så sätt täcks ju hyran för annex och bäddplatser.. ;)

    Vi vill hålla till utanför stan, och har också hört om nävsta skola, någon som hyrt där?

  • tassa

    Hej brudar!
    Inte lätt att välja plats! Finns det någon med erfarenhet, eller någon som känner någon med erfarenhet, om sundsvalls församlingsgårdar/kyrkans hus?

    Jag har varit på bröllop i sköns kyrka med efterföljande middag i den intilliggande församlingsgården. Vet ni om fler kyrkor med lämpliga middagssalar på gångavstånd från kyrkan?

  • tassa

    Det var just det, att församlingsgårdar som oftast är gratis ;) och att smålandsgästerna då får välja var de vill bo själva..
    De brukar ju vara helt okej, ha gott om plats, och med fantasi och sommarblommor kan de ju bli riktigt fina!

  • tassa

    Klappat och klart! Den 10:e augusti är GA-kyrkan bokad, och min klänning hänger nu i garderoben!

    Inbjudningskorten har vi enkelt gjort själv med lite kreativitet och photoshop. Idag ska jag ut och plocka lite inbjudningskortspimp till vårt skogstema ;) 

    Det här är ju hur kul som helst! Och skönt att känna att det är gott om tid kvar.

    Festplats är ännu inte bestämd (så svårt när vi bor i Umeå, och det måste vara centralt, och inte alltför dyrt, och vi gärna vill hålla lite egna efterrätter och så) Men det lutar kanske åt kårhuset på köpmangatan.

    Någon med erfarenhet från bröllopsmiddag på Sundsvalls kårhus?

    Lycka till alla brudar, och jag ser fram emot att hålla lite kontakt med er under vintern och våren!
    Puss 

  • tassa

    Jag har vart i kontakt med kårhuset, de verkar ha fullt upp, allt drar ut på tiden, och de säger att de har fler förfrågningar om bröllop i sommar än någonsin. Kanske detta forum har sin förklaring ;)

    Det verkar bra, men klart man blir lite irriterad och misstänksam när man aldrig får något svar!! 

  • tassa

    Vad är en rimlig summa??!
    Offerten från kårhuset är kommen, 395:-/pers (då endast med huvudrätt och ett glas vin, då vi ordnar resten av maten själva) PLUS lokalhyra.. En enkel fläskfilé för nästan 400 spänn..!  

    Nej, det får nog bli ett billigare alternativ ändå! För en billig peng får vi hyra kyrkans hus fina sal hela helgen med kök och porslin och rubbet (så får vi väl dricka äppelmust till maten ;) )
    Titta här! http://www.sweco.se/sv/Sweden/Losningar/Byggnader/Kultur-och-fritid/Kyrkans-hus/
     

Svar på tråden Sundsvall/Timråbrudar 2013