Inlägg från: LinneaR |Visa alla inlägg
  • LinneaR

    Vintagebröllop?

    Sarus: Fina bilder, kul att se andras pyssel. Gillar verkligen festprogrammen och träskyltarna!

    Nu har jag nog äntligen börjat komma fram till ett tema (utöver vintage/rustik). Tror det blir lite "english tea party"-stuk...

    Är det någon som har tänkt samma eller varit på ett bröllop med det temat? Jag tänker tårtpapper, spets, men sedan att främsta dekorationen är en blandning av blommiga tekoppar och fat. Funderar på att göra ljus i tekoppar och även ha dem som blomvaser, men blandat med lite gamla burkar kanske...

    Min kille är från England och jag älskar vintage så tror att kombinationen tea party och vintage passar oss rätt bra:)

  • LinneaR

    Någon som har fått några fler kul idéer eller pysslat ihop något fint på sistone. Jag har legat lågt med allt så har inte kommit så mycket längre i planeringen...har köpt på mig en del tårtpapper och gamla assietter:)

  • LinneaR
    PoS skrev 2013-02-10 10:13:39 följande:
    Jag har börjat samla glasburkar o konserver o bytt till mig spetsgardiner på bytesgrupp på facebook samt tittat på second hand o loppisar. Så kul! Vi ska ha silver, vitt o blått som färgtema. Just nu samlar jag på mig alt så får jag göra avgränsningar senare vad som passar o inte. Har tänkt göra löpare av små virkade dukar till honnörsbordet sam ngn typ av blombåge fast med spets o virkade dukar. Till min bukett tänkte jag inte använda levande blommor utan tillverka egna i tyg samt gamla broschar o ihop med fjädrar o pärlor så kommer det ge en helt egen stil haha. Vi ska ha vinterbröllop så tror det kommer bli bra. Tack för alla fina inspirationsbilder. Kanske några nya vintagebrudar där ute som vill vara med o inspireras o följas åt fram till bröllopet?www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m4208755.html
    Vad heter facebook-gruppen - låter som en kul grupp att vara med i:)

    Låter lite som min planering...jag köper på mig allt jag hittar på loppisar och sedan får man helt enkelt rensa bort överflödet sedan!  Jag letar framförallt gamla plåtburkar (som jag ska ha blommor i), tekoppar, tekannor och spetstyger. Har även börjat samla på mig tyger för att sy vimplar.

    Kul att du ska tillverka egen bukett - jag tänker nog också göra en, fast med enbart broscher! Jag gifter mig om tre månader så måste verkligen ta tag i saker.

    Jag har i alla fall börjat få ihop min te-servis:) Har tänkt att allt porslin ska vara olika. Här kommer en bild på mina koppar hittills.

    Jag ser fram emot mer inspiration här i tråden!

  • LinneaR
    Yousofin skrev 2013-02-10 14:22:41 följande:
    Vilka fina bilder... Vad ska ni ha för klänningar?
    Jag ska ha en knälång spetsklänning från 60-talet. Funderar på att ha en större tyllkjol under. För tilfället är klänningen långärmad, men vet inte om jag ska göra om till ärmlös. Måste prova den igen för det var ett tag sedan jag köpte den:)
  • LinneaR
    Yousofin skrev 2013-02-10 14:32:49 följande:
    Låter fint LinneaR. Jag tänker att spets ska vara ett genomgående tema på vårt bröllop, dock inte för mkt. Färgerna ska vara champagne, guld, ivory och rosa i många nyanser. Tänker ni ha vita dukar på borden eller hur gör ni?
    Låter jättefint!

    Vi har inte betsämt dukar än, men jag har gärna spets...men annars något ljust i och med att vi förmodligen kommer ha olikfärgat/mönstrat porslin så då behöver vi nog i alla fall en enfärgad ljus duk. Men jag tror spets kan bli fint med!
  • LinneaR

    SandraElisabeth och Limba - Tack!

    PoS - Då ska jag söka runt lite:) Ja du har ju lite tid så du lär nog hitta en massa kul!

    Tooie - Jättefina kort!

  • LinneaR
    majjja skrev 2013-02-11 16:03:21 följande:
    cocktails lät ju inte alls dumt, gud så mysigt! såg en bild nånstans på jättefina drinkar/lemonade men minns såklart inte vart nu igen.. ska se om jag inte hittar bilden.
    Tack! Om alla kommer blir vi 52, men gissar att inte alla som får inbjudningar kan komma. Ja, med 70 pers kan det bli lite dyrt och krångligt. Men så länge man har tid att leta så skulle det nog funka. Jag har dock insett att det är riktigt svårt att hitta de större tekopparna. Det kryllar ju av små kaffekoppar, men vi vill ju ha de lite större kopparna. Och ibland hittar man fina, men då måste man köpa en hel servis....och det vill man ju inte heller. Trodde det skulle vara lättare än det är, men nu är jag i alla fall på god väg. Jag började leta i slutet av sommaren och det är jag glad för nu:)
  • LinneaR
    Kaffegrus skrev 2013-02-11 19:44:34 följande:
    Så himla coolt med de olika kopparna Hur många gäster är ni? Skulle gärna gjort något liknande, men vi är ca 70 gäster och det kan bli lite krångligt och dyrt :-/
    Jag citerade fel:) vet inte om man kan ta bort inlägg...

    Tack! Om alla kommer blir vi 52, men gissar att inte alla som får inbjudningar kan komma. Ja, med 70 pers kan det bli lite dyrt och krångligt. Men så länge man har tid att leta så skulle det nog funka. Jag har dock insett att det är riktigt svårt att hitta de större tekopparna. Det kryllar ju av små kaffekoppar, men vi vill ju ha de lite större kopparna. Och ibland hittar man fina, men då måste man köpa en hel servis....och det vill man ju inte heller. Trodde det skulle vara lättare än det är, men nu är jag i alla fall på god väg. Jag började leta i slutet av sommaren och det är jag glad för nu:)
  • LinneaR

    Håller med om att STD kanske inte känns så bröllopsaktigt...fast dock lite kul:)

    Jättefina kort mimmi!

    Har själv tänkt länge på att använda scrabble-bokstäver i vårt tema, men till slut blev det inte så. I alla fall är det en himla rolig grej! Gillar den gammeldags stilen på korten!

  • LinneaR
    Vichy skrev 2013-03-04 19:33:52 följande:
    Jag gillar vintagefärgerna, de ljusa och krämiga pastellerma med det lite mer rustika... Men har inte bestämt än... 
    Men färgerna kommer jag nog hämta från vintagestilen iallafall! 
    Jag håller med dig - gillar också det pastelliga med det rustika och det kommer vi nog köra på. Har kollat inspirationsbilder hela helgen - vet inte hur många timmar jag spenderat framför datorn.)  Det svåra är ju att begränsa sig för man hittar ju så mycket fint!
  • LinneaR
    PoS skrev 2013-03-07 21:41:02 följande:

    Mimmi, jättefina Save the Dates! Jag skulle bli så glad (och imponerad) om jag fick såna. Det känns som att det är välgjort!


    Jag har samlat ihop mina spetsgardiner som jag behöver (kommer nog skaffa lite extra "bara för att") till dukningen. Nu ska jag samla vita små virkade dukar och göra en löpare till honnörsbordet. Jag hade en inspirationsbild men hittar den inte nu...
    Ska även ge mig ut på jakt efter silvriga ljusstakar till borden. Kanske små silvriga eller blå skålar till dekoration. Vi ska försöka hålla det så enkelt som möjligt men med de där extra detaljerna!


    Var och tittade på lokalen igår, en bygdegård. Och det fanns mismatchande glasvaser och stora silverbrickor vilket passar vårt tema perfekt!


    Åh, tycker sådana där ihopsydda löpare är så fina! har själv funderat på det men tror inte det blir det nu...Du får visa bild när du är klar!
  • LinneaR
    PoS skrev 2013-03-10 21:00:53 följande:

    Absolut!
    När ska du gifta dig? Tror jag är långt efter dig


    Jag ska ha en pysselkväll hos min mor har jag tänkt, hon är himla flink vad gäller tyger och att sy. Tror jag ska försöka få till det i maj för att ha framförhållning (gifter mig i januari) och sprätta sömmar, göra tygblommor till buketten och sy ihop lite olika saker som behöver ordnas. Sen ska jag ha en pysselkväll med tärnan i september, har vi redan bestämt, för att fixa inbjudningar och sånt - kul!


    Har dock beslutat att ha vanliga ljusstakar på borden eftersom det är spets som dukar och sen ha spetsbeprydda glasburkar som ljusstakar på andra ställen, typ i fönstren och på olika ställen för att "fånga upp" temat överallt. Har samlat ihop alla glasburkar som jag ska ha redan så det är också klart - skönt


    Ja, för mig är det dags om exakt två månader (11 maj) så är lite före:)

    Va kul det låter med pysselkvällar. Bra att vara ute i tid!

    Min mamma är också bra med tyger och allt vad det innebär så hon har fått den stora äran att sy vimplar....hon håller på för fullt:) Jag sitter just nu och planerar dekorationer för bord och bordsplaceringsskyltar och allt som ska skrivas....får så många olika idéer hela tiden och det är väl mitt problem...
  • LinneaR

    Svårt att avgöra, men rent spontant säger jag grön eller svart. Dukningen är jättefin, men där är ju en del rosa så då tycker jag att grönt eller svart passar in bättre. Men det ska ju kännas bra - passform och stil på koftan har ju stor betydelse med. Sedan finns det ju så många nyanser på grön och rosa med vilket gör det lite svårt att välja:)

  • LinneaR
    Vichy skrev 2013-03-29 18:18:16 följande:
    Låter som du har bra smak! ;)
    låter som vi har rätt lika smak:)
Svar på tråden Vintagebröllop?