Inlägg från: Principisessan |Visa alla inlägg
  • Principisessan

    Vintagebröllop?

    Vi kommer inte ha ett regelrätt vintagebröllop men influeras helt klart av det.
    Vi ska ha ett minbröllop med bara våra bästa vänner, fotograf, våra barn och vi då. Vi gifter oss i kyrkan, efer vigseln kommer vi ha ett afternoon tea i ett litet bibliotek. Biblioteket hör till kyrkan och för en billig peng kan man hyra det.
    Rummet är lagom stort för vårt sällskap och jag kommer duka med en bedårande servis med blommor och gulddekor, ha små snittar och finger sandwisjesm och en staplad mimitårta i två våningar, macarons, cakepops och fina glas med lemonad och färgglada papperssugrör.
    jag kommer ha en tea length klänning med inspiration av Mad Men och Audrey Hepburn, min blivannde ska ha en mörk kostym med väst, och grabbarna har finbyxor och skjorta och småtjejerna klänningar med massa tyll som påminner lite om min klänning.
    tänker att jag ska duka med massa ljusslingor, söta broderade servetter och gamla böcker för att ha tårtfarten på olika höjd. Täta buketter med rosor för rätta känslan av afternoon tea och ev en spetsduk över en vit duk för att få lite extra gammaldags charm över det stolarna är gröna stoppade ochär svåra att göra om på något sätt, så jag låter dem vara som de är och tar upp den gröna färgen blandat med rosa i dukningen känns de inte malplacerade.

  • Principisessan

    ursäkta alla stavfel, skriver från paddan.
    som en detalj vore det kul om böckerna i dukningen var romantiska romaner, tex stolthet och fördom, Shakespeare osv.. Måste besöka en gammal bokhandel och se om jag hittar något bra.

  • Principisessan
    MH2014 skrev 2013-02-11 12:47:19 följande:

    Tycker erat upplägg är sååååå vackert och mysigt!!


    Får man fråga vart det kommer att ske? vigseln alltså ;)


    Vi kommer vara i Örebro, här är kyrkan (som är rätt stor trots att vi är så få, men den är ju så fin) 


     och biblioteket är rätt charmigt, inte de snyggaste lamporna men tänkte låta bli att tända dem och ha massa ljusslingor istället. Alternativt pompoms som får ta fokus från lamporna. Sen så kortar jag nog ner långbordet så att vi istället får plats med ett sidobord med allt fika, tårta och småplock. Tror det går att få rätt mysigt där inne även fast det ser lite kalt ut på bilden. 


    ska dekorera med min servis med tillhörande kaffekanna och gräddkanna mm (hittade den på röda korset för 175 kr) 


    Och så en sneak peak på mina kläder :) klänningen vadlång 



    och något blått under skorna.. :) 


     
  • Principisessan
    MH2014 skrev 2013-02-11 15:40:35 följande:
    Just ja majja va ju du som fick tag på den underbara servisen för minimikronor :) såå avundsjuk!! Tycker biblioteket ser jätte fint ut och inte behöver pyntas så mycket ju! Gör som di tänkt med lite böcker för höjdnivå, kanske nån enkel snittblomma i små vaser mellan eller så... Hade kunnat haft sådant upplägg som du om jag visste vart det skulle kunna ordnas...?!.. Men vi har ju liknande fast på kvällen :) istället för fika mingelsnittar, istället för the och kaffe alkoholfria cocktails....hihi
    cocktails lät ju inte alls dumt, gud så mysigt! såg en bild nånstans på jättefina drinkar/lemonade men minns såklart inte vart nu igen.. ska se om jag inte hittar bilden.
  • Principisessan

    Mh2014: hehe blev lite osäker och tänkte att jag säger vart det är utfall att :)
    sandraelisabeth: tack! Jag älskar den verkligen. Sydde upp från kinasajt och är grymt nöjd.
    linnear: förstår det, jag har ju just kaffekoppar. Sen har jag några tekoppar som är fina och nya men de är inte heller sådär superstora. Vi bor i fel land, du skulle gått på loppisar i england ;) det är en otroligt fin samling iallafall!

  • Principisessan
    PoS skrev 2013-02-12 15:22:36 följande:
    Majja, det ser verkligen helt underbart ut o ert upplägg låter så mysigt!
    Tack :) tyckr det är så kul att läsa om alla andras upplägg också. 
     
  • Principisessan

    Ska köpa en tyllunderkjol för lite mer puff, dock har jag beslutsångest. Ska den vara ivory, som klänningen, pale green (som sambons slips och banden i barnens klänningar) eller pale pink som jag funderar på att ha blommorna i. ?? Den kommer inte vara längre än klänningen utan syns ju bara underifrån egentligen.
    vad tycker ni?

  • Principisessan

    Jo det har du nog rätt i med underkjolen. Sen är det ju förstås enklare att ha den en annan gång om jag har en rosa. Känns som att den passar min garderob bättre, :)

  • Principisessan

    Oj så dyr den är, men verkligen helt fantastiskt vacker.

    Jag har ändrat mig igen angående underkjolen till min vadlånga klänning, det blir en svart, hans kostym är ju svart med vit skjorta, så blir vi båda svartvita och han har den gröna slipsen som matchar banden i barnens klänningar och tonåringarnas flugor. Och så blir tårtan svartvit också tänkte jag. Testbakade en minitårta som var svartvit och den var så fin så vi tyckte att vi kunde ha de färgerna istället. Så nu är underkjolen beställd så jag kan sluta vela och inte ändra mig igen :)

  • Principisessan

    Nu är det bara 2 veckor kvar :) börjar bli lite pirrigt 

    Testdukade hemma lite så som jag tänkt. Vi har ju det lilla pyttebiblioteket vi ska vara i och jag är osäker på om man kan dela bordet och ha ett bord med allt fika på, eller om vi måste ha allt på långbordet. Måste kolla det nån dag.
    Men jag hittade fina ljus på ica och blev lite hagalen och glömde bort det här med gröna inslag i dukningen. Men tror nog att det blir fint iallafall. 

    Ni får bortse den fula fläckliga och skrynkliga duken som jag har på bordet :D



     


    Insåg när jag kom hem att jag köpt ett ljus för lite, så det ska jag ta och ordna. Sen så tänkte jag eventuellt ha mer böcker i dukningen och kanske sätta sidenband runt, som ett "paket" liksom. Eller blir det too much? Bordet vi ska ha är ju ett långbord så vi har ju mer yta än vad som syns här. 
    Och så tänkte jag försöka hitta en fin ram utan glas och baksida och ha champagneglas i, ungefär som att de skulle stå på en bricka. Och så papperssugrör i fina färger och jordubbar i glasen. 
    Och så ska jag ta och köpa silkespapper så jag kan sätta upp lite pompoms i rosa, cerise och grönt. 

    Själva fikat blir : smörgåstårta, mini scones och olika marmelader och färskost, praliner, godis, bröllopstårta, macarons, cakepops, pommac, saft i glasflaskor, skumpa, kaffe och te.
    Tänkte göra små minisandwiches också men min blivnade tycker att det blir för mycket med tanke på smörgåstårtan.. vad tror ni?
    Det ska ju vara ett fika fast lite mer matig. Men ingen regelrätt bröllopsfest hela kvällen utan vi äter ju på restaurang sen på kvällen.  
     
  • Principisessan

    ja just ja, och så massa rosor. Lite nedstuckna i charmiga kaffekoppar (om det får plats på bordet) och kanske lite här och var utspritt, utan stjälk. 

  • Principisessan

    Sandra Elisabeth: det har du nog rätt i. Ska nog inte krångla för mycket (plus att det börjar ju närma sig rejält så jag är ju i så fall klar med allt om jag nu inte håller på och krånglar med att handla mer, vilket är skönt förstås) 

    Stormhelen: tack så mycket!

    jo det känns himla bra med dukningen, det liksom föll på plats när jag hittade ljusen. 

    På tal om nåt helt annat så kan det nog vara vansinnigt kallt ute nästa helg, då vi gifter oss.
    Ska man kanske ta och köpa en kofta. Har sett massa bilder på fina färgglada koftor. Och då är ju frågan.

    svart kofta (han har ju svart kostym)
    grön kofta (han har grön slips och barnen gröna band i midjan)
    rosa kofta (mina blommor och barnens skor är rosa)

    Vad tror ni?
     

  • Principisessan

    ja jag har ju markerad midja och fuffig tyllunderdel som går till vaden. så tänkte något i stil med detta.. dvs vanlig kofta från tex hm eller liknande som brukar finnas i massa olika färger. 

    Gifter mig ju nästa helg så jag insåg nu att det ju visst är rätt kallt med utomhusfotografering, som vi ska ha.
    om det inte är så kallt så jag håller på och dör, så skippar jag nog koftan.




     
  • Principisessan

    jo jag vet . Tänkte mer på om man ska köpa på rosa, för att inte vara tokmatchande till min sambo och barnen. (eller ja man vid det laget :)) Eller rosa för att blommorna går i det och att jag gillar den färgen. 
    Eller svart för att få lite smalare silhuett och ju ändå matcha honom.

    Jag kommer inte ha den under vigseln och inte hela kvällen sen, utan det är mest för att ha just in case för att det är svinkallt ute. Och då kan det ju vara kul att ha något som skulle se bra ut på bild också, om det nu blir så att koftan blir ett nödvändigt måste för att stå ut i kylan 

Svar på tråden Vintagebröllop?