Inlägg från: Willow |Visa alla inlägg
  • Willow

    Vintagebröllop?

    Schumeline skrev 2012-08-09 23:29:38 följande:Hittade miljoner gamla dukar i linne och annat gammalt material hemma från farmor, alla olika nyanser vitt och mönstrat tyg som jag ska sy om till servetter :) gratis! Hoppas på att hitta såna beige dukar som var på några av bilderna överst, utan att det kostar så mycket. Om nån ser nåt säg till :) annars blir det nog att köpa burlapsremsa från ebay mot vita linnedukar. Och bara sparar på allt gammal jag kan hitta av prydnadssaker så sammansätter man det till nåt till slut :)
    Sackvav/jutevav kan du kopa ratt billigt fran tygaffarer i Sverige - anvands mycket nar man stoppar om mobler. Jag kopte jutevav och sen klippte vi langa 'remsor' till lopare, (vi fållade inte vara men kan vara en bra ide, for det kan latt remsa sig i juten och hade det mot gamla vita linnedukar. Ett tips nar du klipper i jutevaven ar att inte anvanda din basta dyra vassa sax, for den blir valdigt slo nar du klippt fardgit, vi anvande en nyinkopt billig sax fran Ikea typ. Vi anvande oss av gamla vaser, hittade pa loppis blandat med min mammas samling och hade mycket vilda blommor blandat med lite kopta. Har ar en bild:
  • Willow
    Schumeline skrev 2012-08-10 12:52:15 följande:
    å, superfint willow! lokalen vår hyr ut vita linnedukar till 65/st/6personer. 1000 spän då kanske. om jag hittar nåt som inte kostar så mycket mer och som man inte måster stryka, av hela dukar alltså, så slår jag till! annars så förlikar jag mig nog till som ni hade det. enkel och fiin lösning :) man kan också köpa remsor på ebay väldigt billigt
    det här är också fint om det blir spetstyg över linnedukarna :)

    jag ska också ha mycket handplockade blommor, brokigt, och olika uppsättningar på varje bord. bara undrar hur man ska lösa det med plocket. om nån orkar gå ut och plocka åt en liksom.
    eller plockade du själv? hann du med det?


    Vi hade turen att linnedukar och servetter ingick i kuvertpriset. Helst hade jag viljat ha rustika grova trabord med gamla spetslopare - men lokalen vi hyrde hade inte sarskilt fina bord, sa det blev till att ha linnedukar och 'gomma' borden istallet.

    Jag hade hjalp av min basta van/tarna dagen innan och vi gick ut och plockade alla blommor pa fredagen och sen gjorde min mamma alla blommor under fredagkvall, vi stallde dem kallt i kallaren under natten och sen korde hon dem till lokalen och stallde ut dem pa formiddagen med hjalp av mina vanner. Man hinner bara man planerar tiden noggrant och tar hjalp av sina fina vanner  
  • Willow
    Loveit skrev 2012-08-14 13:36:46 följande:
    Jag hoppar in här då vi ska ha lantligt tema och ser att många av bilderna passar in. Jag har en del bilder som jag kan lägga upp när jag sitter vid datorn. Vad söker ni på när ni letar bilder? Jag får bara fram samma bilder när Jag söker så det är jätteroligt med nya :) Vi gifter oss om ett år men har redan köpt en skrivmaskin som vi tänkt ha som gästbok. 40kr på röda korset och den fungerar! :)
    Kolla nagra av dessa websidor, dar finns massor av riktiga brollop att hamta inspiration fran, bade for rustikt lantligt tema som vintage:
    http://www.lovemydress.net/
    http://snippetandink.com/
    http://greenweddingshoes.com/category/real-weddings/
    http://rusticweddingchic.com/real-rustic-country-weddings
    http://www.stylemepretty.com/
  • Willow
    LinneaR skrev 2012-08-14 14:04:53 följande:
    Jag har precis gått med i Pinterest och det har verkligen satt igång mitt bröllopsplanerande. Jag använder min profil enbart för bröllopsinspiration...för tillfället i alla fall:) På Pinterest hittar jag även de flesta av mina inspirationsbilder men de kommer ju oftast i sin tur från andra sidor men då är länken till den sidan med så man kan gå in på den och kanske hitta mer inspiration. Det blir ju ofta så att en bild leder till en blogg osv..

    På pinterest (och google) söker jag på vintage wedding, wedding diy, wedding crafts, wedding inspiration mm, rustic wedding..
    Jag vart en total 'pinterestoholic' nar jag signade upp i borjan av aret medans jag planerade - oerhort hjalpsamt verktyg for brollopsplanering och inspiration och for allt kreativt over huvud taget. Helt fantastiskt liten sida maste jag saga!
  • Willow
    bea skrev 2012-09-12 10:08:02 följande:
    alltså nu blir jag väldigt osäker. Vi ska ha temat vintage på vårt tebröllop. Känns som att det passar bra till just den typen opckså. MEN och nu stort men, jag har börjat oroa mig för min klänning. Att den är för modern.
    Det är en A-linje formad prinsessklänning typ...inte riktigt men ja ni vet. Lite broderier i guld över bysten och lite på sidan. Den har inte spets eller så. Måste man ha det på vintagebröllop?
    Kommer det att vara konstigt? Jag valde klänning innan jag visste temat Obestämd
    For mig sa betyder inte 'temat' pa ett brollop att det ar som ett 'fancy dress tema' nar man sager 'vintage tema', eller nat annat 'tema' (savida det inte star i inbjudan ar det ar fran borjan till slut ett sant tema). Det ar ju mer som en inspiration infor hur man vill att helheten ska se ut, dekorationer, inbjudningar, program och andra roliga detaljer for att satta sin egen stil pa brollopet. Bara for att man t.ex valjer havet som tema och dekorerar med bla/vit randiga dukar, slanger in nagra ankare pa inbjudan, festprogrammen osv och kanske skriver namnskyltarna pa snackskal sa maste ju inte mannen ha sjomanskostym och bruden en sjomansklanning. Och valjar man att inspireras av ett mer rustikt tema och har festen i en lada sa behover man ju inte heller kla sig i 'bondeklader' osv. Oroa dig inte bea, du kommer bli superfin och allt kommer bli hur bra som helst!
  • Willow
    WinterWonderland skrev 2013-02-18 13:11:45 följande:
    preloved.co.uk.
    Finns massa liknande sidor. Jag har gjort så att jag lagt en handpenning och sen ska jag inom de närmaste veckorna åka över och prova den innan jag betalar resten. 
    Jag är egentligen orolig över två saker.
    1, klänningen är en stl 8 och jag är en stl 6. Det går självklart att ta in men jag vet inte hur bra det blir eller kommer kännas innan.
    2, Det syns inte jättebra på bilden men det är väldigt mycket bling på klänningen. Både fram och bak. Jag har aldrig riktigt gillat när det glittrar sådär men kanske när jag provar den så känns det rätt.
    Annars tror jag att jag måste sy upp en klänning. Har så svårt att hitta klänningar som passar. 
    Hur gick det med provningen av klanningen, blev det JP Willow? 

    Ar nyfiken, da jag sjalv bar samma klanning forra aret da jag gifte mig. Den ar helt underbar  
Svar på tråden Vintagebröllop?