Inlägg från: LinneaR |Visa alla inlägg
  • LinneaR

    Vintagebröllop?

    Vet inte än...men är lite sugen på vintagetema. Jag älskar dock vintage och kommer förmodligen att ha en bröllopsklänning från 60-talet och så säkerligen skor och smycken från samma årtal.

    Vad för speciella dekorationer tänker du dig när du tänker vintage? Kul att få lite inspiration för jag vet inte riktigt vad man skulle kunna ha:) Dukning, dekorationer etc??

  • LinneaR

    Oh så många roliga tips! Blir hur inspirerard som helst nu. Har som sagt inte bestämt mig om jag kommer ha vintagetema eller ej, men kommer nog definitivt ha den del sådana detaljer. Glasburkar, fat och koppar från loppisar är ju perfekt för dekoration...och blandade kakfat!...det kommer jag nog göra något med!

    Tack för fina bilder och inspiration alla i tråden!

  • LinneaR
    sommar2014 skrev 2012-08-10 00:04:14 följande:
    aviman: Gamla ramar kan man ju använda för att numrera/namnge borden annars. En liten ram stående på varje bord. Då behöver man inte hitta så många ramar utan bara lika många som man har bord.
    Och ramtipset tycker jag låter som en jättebra idé! älskar ju att gå på loppisar och i och med att bröllopet inte sker förrän i maj så har jag tid att samla på mig:)
  • LinneaR
    Schumeline skrev 2012-08-12 14:27:32 följande:
    olaulin: å va underbart i en gammal loge! jag var också ute efter det, men bor i ett annat land nu så jag hittade ingenting som verkade bra på internet.. var tacksam att hitta en lokal med tjusiga väggar i vitt sten och typ logtak i gammalt trä, så det kommer funka bra ändå tror jag.

    hörrni, jag funderade på de där kakbottnarna som namnbricka som jag postade i första inlägget. men det blir antagligen vita linnedukar för att slippa köpa in beige till 100 pers. kan det inte funka vitt på vitt? så har vi vita linneservetter i olika vitfärg med tygmönster, men så kan man ju ha andra beiga detaljer till. som en säckväv som löpare som grund för det beiga. hur kan det bli? eller blir det kostigt vitt på vitt sådär? var lite förtjust i de där kakformarna som namnskyltar, då tänkte jag göra något liknande som inbjudningskort så går det igen:
     


    och såna här till gästerna i kyrkan med rosblad i att kasta utanför kyrkan kanske:
     


    Så himla fint med "kakbottnar" som tema genom bröllopet...har sett en hel del fina idéer de senaste dagarna...man blir ju lätt obsessed med att kolla inspirationsbilder.

    Till din fråga...tror inte alls det blir konstigt med vitt på vitt, men som du säger är det nog fint med några säckvävsinslag eller liknande. Hittade den här bildern och där är det ju lite vitt på vitt, men himla fint och rent tycker jag! Här verkar de ju inte skrivit namnen än men kan tänka mig att det blir ännu finare när man väl skrivit namnet snyggt också:)

  • LinneaR

    Rättelse till min mening:): "Här verkar de ju inte skrivit namnen än men kan tänka mig att det blir ännu finare när man väl skrivit namnet snyggt också"

    -De har ju andra placeringskort såg jag precis:)

  • LinneaR
    Loveit skrev 2012-08-14 13:36:46 följande:
    Jag hoppar in här då vi ska ha lantligt tema och ser att många av bilderna passar in. Jag har en del bilder som jag kan lägga upp när jag sitter vid datorn. Vad söker ni på när ni letar bilder? Jag får bara fram samma bilder när Jag söker så det är jätteroligt med nya :) Vi gifter oss om ett år men har redan köpt en skrivmaskin som vi tänkt ha som gästbok. 40kr på röda korset och den fungerar! :)
    Jag har precis gått med i Pinterest och det har verkligen satt igång mitt bröllopsplanerande. Jag använder min profil enbart för bröllopsinspiration...för tillfället i alla fall:) På Pinterest hittar jag även de flesta av mina inspirationsbilder men de kommer ju oftast i sin tur från andra sidor men då är länken till den sidan med så man kan gå in på den och kanske hitta mer inspiration. Det blir ju ofta så att en bild leder till en blogg osv..

    På pinterest (och google) söker jag på vintage wedding, wedding diy, wedding crafts, wedding inspiration mm, rustic wedding..
  • LinneaR
    Willow skrev 2012-08-14 16:22:58 följande:
    Jag vart en total 'pinterestoholic' nar jag signade upp i borjan av aret medans jag planerade - oerhort hjalpsamt verktyg for brollopsplanering och inspiration och for allt kreativt over huvud taget. Helt fantastiskt liten sida maste jag saga!
    Ja verkligen bra och kul sida! jag försöker att enbart fokusera på bröllopsplaneringen nu...känns annars lätt att hitta massa annat kul:) men när bröllopet väl är över får jag nog vidga pinterest-vyerna lite!
  • LinneaR
    IkaMus skrev 2012-08-14 20:06:42 följande:
    Vi har också tänkt att ha liknande stil på bröllopet, men för mig är det så konstigt att kalla det vintage (även om jag vet att det ofta kallas så). Vad är det som är är gammalt med detta? Snarare är det väl väldigt modernt där man plockar russinen ur kakan av det man gillar. Inte en chans att exempelvis säckväv hade gått att använda vid formella tillställningar under tidigare epoker. Förstår ni vad jag menar? Vintage för mig innebär autentiska kläder, möble, smycker etc. från en viss tidsperiod.

    Hur som helst älskar vi de bleka färgskalorna och min klänning är andas Old Hollywood Glamour och även om den är ny så hade den säkert kunnat bäras på 30-talet.

    Även jag är en pinterestjunkie... Och enligt min board verkar jag fastna för blommor och bleka färger...
    Så oavsett vad man väljer att kalla stilen hakar jag på här, för jag tror att vi kan ge varandra ganska många tips och idéer :)
    Håller med om att vintage är lite vilseledande men det verkar som att vintage och rustikt går hand i hand när när man kollar bröllopsinspiration:) Jag har inte än bestämt exakt vilket tema jag ska ha, men jag gillar det gammaldagsa, med inslag som gamla resväskor, skrivmaskin (som loveit ovan), gammal vanitycase där man kan lägga kort i osv och det tänker jag som lite "vintage" (fast även rustikt:). Är även lite svag för blandade tallrikar och tekoppar (då helst flera flera år gamla) och andra gamla glasburkar och glasflaskor... Men sedan är jag även lite insnurrad på gamla nycklar som tema eller kanske ett "vintage travel" tema...

    Vi får se vad det blir, men än så länge är min pinterest full med fina idéer...gäller bara att bestämma ett tema som man kan följa någorlunda väl....men jag tror jag kommer ha mer färger i motsats tilll det blekare (mer rustika eller?), kanske pastell för att få det lite 60-talsaktigt:) Men är dock väldigt förtjust i tårtpapperstemat:)

    Tur att det är nio månader kvar!
  • LinneaR
    Loveit skrev 2012-08-14 20:52:42 följande:
    Vi kommer ha en skrivmaskin som gästbok.

    Den här bilden har jag snott här från BT men ni förstår hur bordsplaceringstavlan kommer se ut.


    Den här älskar jag! Vi kommer önska oss pengar i present till bröllopsresan så jag tycker att det här passar jättebra. Måste bara komma på något som jag kan dekorera med (så som hatten och skorna) som påminner om solresor och har lantligt/gammalt stuk. Tips?


    Godisbar kommer vi köra på, dock skippar vi favours. Tänker köpa godisburkar från IKEA som ligger ner och sedan fylla dem med gammaldags godis som går att beställa.


    Jag är lite inne på samma saker, framförallt skrivmaskin och godisbar!! Men även bordsplaceringsidén och resväskan för kort eller reskassa:)
Svar på tråden Vintagebröllop?