Inlägg från: lillaHjärtat |Visa alla inlägg
  • lillaHjärtat

    Vinterbröllop 2012-2013

    Den här tråden var kul!
    Jag hoppar på vi ska gifta oss den 16 februari i Göteborg...Får se hur vintrigt vädret är här då, det kan man aldrig veta liksom. Men försöker göra det vintrigt med silver, isblått som vintertema.

    Det är många av er som har bra koll på läget vill jag säga =).

    Jag funderar också på om JENJENHOUSE är något att ha. Ni får säga till när ni fått era grejor därifrån hur de var.

    Hur tänker ni kring vintriga dekorationer? Såg någon skulle använda tomtebloss, hur/när då?
    Vad har ni andra för budget...jag tycker att det är så mycket man behöver så det rinner snabbt iväg.

  • lillaHjärtat
    Fremm skrev 2012-08-16 22:35:21 följande:
    Hej lillaHjärtat! Välkommen hit! :)

    Med vädret kan man ju aldrig så noga veta här i Sverige men det är nog större chans för snö i februari än i december då vi gifter oss... men det får bli som det blir... det vore ju önskvärt om det inte va snöslask, storm och regn just den dagen för det skulle ställa till det en del med fotograferingen... vill helst inte ta inomhusbilder och har heller ingen studio att vara i...

    Jag vill inte att det ska vara juligt även om vi gifter oss på nyårsafton, sen känner vi inte behovet av att det måste vara vintrigt i temat inomhus, vi har ju valt rätt så "somriga" färger som cerise och limegrönt, men det är våra favoritfäger och färger som vi tycker piggar upp... men till det blir det förstås lite silvrigt och pärlemor...

    Men så klart man vill spela lite på att det är vinter, mkt ljus och mysbelysning ska det ju vara... vi har tänkt att ha tomtebloss i någon form, antingen att gästerna bildar två rader och har ett varsitt tomtebloss tända när vi går igenom (kommer inte ihåg vad det just heter nu) men på sommaren är det ju vanligare med ex björkris... sen vill vi använda lite tomtebloss i fotograferingen...

    Vi har tänkt att köpa sånna där svävande rislyktor som gästerna tänder under kvällen och antagligen fyrverkerier eftersom det är nyårsafton, det vill iaf min m2b ha. :)

    Jag lovar att berätta vad jag tycker om Jenjenhouse, är lite pirrig och nervös över hur allt kommer att se ut men hoppas det blir riktigt bra, både utseendemässigt och att jag kommer i klänningen eftersom jag beställde en storlek mindre då jag ligger i hårdträning nu inför bröllopet ;)

    Lyckliga bruden, kul att du gillade checklistan, tyckte själv att den va till stor hjälp och alltid lika skönt att bocka av en sak... fast risken är väl att det tillkommer två nya varje gång! ;)
    Ah jag har precis börjat min träning jag också men har det lite bättre förspänt, min kompis är designer och ska sy min klänning, hon har inte kommit så långt så det finns alla möjligheter att ändra storleken men jag måste gå ner för att trivas så nu är det träning och lite annan kost som gäller. Inget godis eller sötsaker, en utmaning men det har gått förut och nu har man ju ett riktigt bra mål!

    Hur mycket kostar era bröllopstårtor och vad tänker ni ha för något? Jag har precis börjat googla på detta....
  • lillaHjärtat
    LyckligaBruden skrev 2012-08-20 14:40:17 följande:
    Alltså jag håller på att bli knäpp över det här med färgerna. Vi har varit inne på rosa, nån form av blå, silver, lila och till min fasa så hittade min m2b en orange slips som han tyckte var ball.

    Blått tycker jag känns så himla kallt och lite tungt på nåt vis. Känns väldigt svensk midsommar eller skolavslutning. Om det inte är turkos, vilket iof är en helt annan färg.. Har jättesvårt för blått! Och nu har m2b fastnat för ett inbjudningskort som visserligen går att få i rosa (Jag har varken tid eller ord att sitta och pyssla med detta själv känner jag, då kan man ju utforma hur man vill) och rosa älskar ju jag Solig

    Han har verkligen fastnat för de här korten www.optimalprint.se/redigera-design?design_id...#id:kSuvrd1VIqDdlMK10opUZAHSF6nwzCQtBjsiZCgroc8 och först tyckte jag det var rätt kul, annorlunda och så. Men sen så tyckte jag bara att det blir plottrigt med information lite här och var.

    Men nu funderar jag på om jag ska vika mig där... om vi kör på rosa. Haha!

    Funkar rosa ocoh turkos ihop?
    Haha men om du tar ett rosa sånt inbjudningskort så är det ju bara tillfälligt. De rosa passen är ju tillfälligga pass för en resa....

    Vi har silver och isblått(blandning mellan ljusljusblå och ljusljus turkos) som tema MEN jag ska ha massor med ROSA, blommor, skor väska mm =). 

    Men det där med orange slips får du försöka få bort i hans tanke...usch vilken ful färg =)....Lycka till! 
  • lillaHjärtat
    Vad har ni andra i festhäftet?
    Och vad ska ni göra på festen, lekar mm, planerar ni det själva eller vill ni bli överraskade?
    Jag vill inte planera festaktiviteter för mycket för det är ju roligt om festdeltagarna fixar sånt utan vår vetskap.

    Hur långt i förväg skickar ni ut inbjudan?
    Vi ska ju gifta oss i februari men är redan nu sugen på att skicka ut dem, men det känns för tidigt.

    Annars känns det som att jag har allt under kontroll också här, känns skönt.

    Just det, ska ni hyra fin bil från kyrkan till festlokalen, vad i så fall?
    Vi funderar på limouisine för att jag aldrig hyrt det och ser inte att jag kommer göra det någon gång.
    Då funderar vi faktiskt att ta med tärnorna och best man i bilen, vad tycker ni om det?
Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013