Inlägg från: yavanna81 |Visa alla inlägg
  • yavanna81

    Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?

    Vi satsade på festen och maten och på en proffsfotograf (men en prisvärd sådan)

    Vi sparade in på kostym/klänning (nya fast i affärer med bra priser), vi satte ett maxpris på blommor vilket höll nere priset där och vi kollade runt mycket på ringar för att hitta något som var ok i pris.

  • yavanna81
    Kotthare skrev 2012-08-07 16:44:01 följande:
    Jag förstår inte varför ni satsar på fotograf? Det kommer ju fotas hur mycket som helst under bröllopet ändå, och ni kan ju be gästerna skicka bilder. Det finns säkert något som ser bra ut! :)  
    Smaken är olika, jag kan inte förstå att folk inte satsar på fotograf. Vi har precis gift oss och har samlat ihop alla bilder från alla gäster. Våra gäster är väldigt fotovana, nästan samtliga par har digitala systemkamror av något dyrare modell och vissa har ägnat sig rätt mycket åt fotografering som intresse och nöje. Sen hade vi en proffsfotograf till porträttbilder, vigsel och mingel.

    Fotona vi fått från våra gäster är helt ok amatörfoton, men ändå milsvis från proffsfotona. På amatörfotona är ljuset inte helt bra, detaljerna är "fel", nåns nacke kommer ivägen, vi tittar inte i samma kamera, bilderna är lite sudiga eller fokuset ligger på fel ställe. På kvällen är det väldigt svårt att få bra foton utan rätt typ av blixtar, antiskak i kamran, stativ osv och om jag ska vara ärlig så har jag nästan aldrig sett bra foto tagna i en kyrka som inte är tagna av proffs, ljuset är fel där. Proffsfotona är riktigt bra.

    Sen kan man fortfarande få ett bra pris trots att man anlitar en proffsfotograf, man måste inte lägga massor av tusenlappar.

     "Sommar 2014" - bor du i Skåne? Isåfall kan jag rekommendera Åberg foto (www.abergfoto.se). Han hade väldigt humana priser (jag ringde runt och kollade rätt många) och våra bilder blev helt fantastiska.
Svar på tråden Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?