Inlägg från: erik2710 |Visa alla inlägg
  • erik2710

    Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?

    sommar2014 skrev 2012-08-06 18:15:06 följande:
    Hej alla blivande brudpar! Glad

    Jag sitter här med en preliminär budget och man häpnar ju över kostnaderna. Klart att vi KAN spara ihop till bröllopet tids nog och att vi VILL ha en fantastisk dag men att lägga flera hundra tusen på ett bröllop känns ju sådär. En del kostnader tenderar ju att bara skena iväg.

    Vad kan man spara in på? Och var bör man absolut inte snåla? Ni som gift er, vad är ni nöjda att ni la pengar på och vad kändes i efterhand onödigt?

    När vi började prata om bröllop sa jag till min blivande fru att två saker tänkte jag INTE snåla på, hennes ring och bröllopsresan. (Ringen kommer att kosta knappt 20000 och resan kommer nog att gå på ungefär 90000, New York + kryssning i Västindien.)


    Förutom de kostnaderna var jag beredd att spara in på allt. Vi kommer att ha middag på restaurang men eftersom vi har ganska liten släkt och inte många kompisar blir det ändå ganska billigt. Jag skulle gärna ha en mottagning med Champagne och "plockmat" i mina föräldrars trädgård istället för middag på restaurang och det tycker jag är ett spartips som nog kan vara minst lika trevligt som en middag på restaurang.


    Kläder kan man hitta ganska billigt även om man vill ha en fin klänning. Hon har hittat en fin klänning (säger hon, jag vill inte se den före bröllopet!) som hon är nöjd med för under 3000 och jag hyr mina kläder.


    Vi kommer att betala buss för gästerna från kyrkan till restaurangen. Om man väljer kyrka och restaurang gå gångavstånd kan man spara några tusen!


    Dekorationer kommer vi också att spara in på. I kyrkan nöjer vi oss med de dekorationer som kyrkan tillhandahåller, min fru kommer i alla fall att vara det finaste där, och på restaurangen kommer vi bara att ha små vaser med blommor som matchar brudbuketten.


    Det viktigaste är nog att man inte ska överdriva kostnaderna så att man får lida för det senare. Jag skulle kunna spara in på många saker men så länge vi har råd med det låter jag min blivande fru få det hon vill ha!


     


    Lycka till!

Svar på tråden Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?