• knyttan

    Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?

    vi sparade in på flashig lokal och hade en gratis som vi fick dekorera själva. Det blev en del jobb, men också en härlig DIY känsla som jag inte hade velat välja bort!

    vi sparade in på dyra diamanter men satsade på personlig design till ringarna. Vi hade ärvda ringar som vi lät göra om som vi ville ha dem och fick då tre ringar till en kostnad som många lägger på bara en enda.

    vi sparade in på dyr bargeritårta och fick en supergod och fin hembakt i tre våningar som också passade in i DIY-temat.

    Det vi la lite mera pengar på var våra kläder, det var ingen jättestor summa om man jämför med en del andra (ca 4000 kr var inkl nya skor till både mig o honom) men vi valde precis det vi ville ha! Vi la också pengar på att få en bra fotograf som vi gillade.

    Det jag är mest glad över nästan är att vi valde att lägga pengar på att bjuda alla gästerna på en brudskål på slottet där vi gifte oss, det fick verkligen hela bröllopet att kännas mycket mer speciellt, än om vi bara hade gått direkt till vår festlokal.

    Det som jag känner så här i efterhand att vi kunde ha sparat in på är att jag valde att gå till en "bra" frisör, men det tycker jag inte var värt pengarna för jag blev inte speciellt nöjd och frisyren höll ändå inte även om jag betalade nästan det dubbla mot en vanlig uppsättning.

  • knyttan

    Andra saker vi valde bort var brudfölje, favours och överdådiga dekorationer, blomsterarrangemang, transport,(sen hade vi tur o fick en veteranbil ändå för det facila priset av en flaska whiskey), vi köpte alkoholen i tyskland, hade buffé (från catering iofs ej hemlagad), skulle inte ha solosång i kyrkan (sen hade vi tur och fick kompispris av en kollega) mm...
    Vi valde iofs att ta in på hotell på bröllopsnatten men tog bara ett vanligt rum, och tur var väl det eftersom vi inte kom dit förrän kl 3 på natten... sa till min man att vi hade betalt väldigt dyra pengar för att ta en dusch... Skrattande På sätt o vis så kan det kvitta med hotell för mig, bodde mycket på hotell tidigare i mitt förra jobb så jag tycker liksom inte det är ngt speciellt, men det var ju bekvämt så klart så jag ångrar inte att vi la pengar på det i alla fall i slutändan. Men att ha ngt slags bröllopspaket, nej det hade absolut inte varit värt att lägga pengar på!

  • knyttan
    Kotthare skrev 2012-08-07 16:44:01 följande:
    Jag förstår inte varför ni satsar på fotograf? Det kommer ju fotas hur mycket som helst under bröllopet ändå, och ni kan ju be gästerna skicka bilder. Det finns säkert något som ser bra ut! :) 

    Dessutom sitter man väl inte jätteofta och tittar på sitt student-foto till exempel...

    Jag tycker att alla bilder (eller nåja, många) som läggs ut här som tagits av dyr fotograf ofta bara ser regisserade och fixade ut, när man svingar sig runt en stolpe, sitter i ett träd eller tittar ut mot havet...  
    Det där är ju visserligen en smaksak, men vi har flera st riktigt duktiga hobbyfotografer i bekantskapskretsen som dessutom har väldigt bra kameror mm, trots detta så kan jag plocka ut exakt vilka våra foton som var tagna av den inhyrda fotografen om man la dem alla i en hög. Vi har fått in de flesta fotona från våra kompisar men när man jämför dem med fotografens så ser man ändå att det är skillnad i kvalitén, det är en helt annan närvaro, detaljrikedom, skärpan är där den ska vara, det finns helt enkelt en sammanhållen stil i de fotona. Nu hade vi inte heller en stjärnfotograf som var med hela dagen, det kostar helt enkelt för mycket, men en proffsig fotograf som är med under vigsel + porträttfotografering tycker jag verkligen är värt varenda krona.
Svar på tråden Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?