Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?

    Mitt stora tips är att inte berätta att man ska gifta sig när det gäller:
    - Florist
    - Hotell
    - Transport

    Maten tycker jag är det som är dyrast, så har man en möjlighet att dra ner på den kostnaden gör det en stor skillnad.
    Kinaklänning men det finns även så många fina klänningar som är långa och vita (eller kräm) som ligger bra i pris.
    Blommor kan också bli dyrt. Att kyrkan pryds med blommor tycker jag själv är ganska onödigt.
    Transport: kanske har en bekant som har en fin bil, istället för att hyra. Eller skoja till det och ta något som inte är så typiskt (cyckel, taxi, ).
     


  • pulmonate
    sommar2014 skrev 2012-08-07 00:07:19 följande:
    Att en brudbukett är dyrare än en vanlig visste jag, och det beror väl också på att brudbuketten ägnas mer tid, man kanske får konsultation, den görs mer hållbar och det beställs kanske speciella blommor. Här KAN det ju vara värt att betala "bröllopstillägget" om det faktiskt blir bättre... Även om det kanske inte är det viktigaste på hela bröllopet... Flört

    Men blir även hotell dyrare om man nämner att det är bröllop? Ligger inte skillnaden i om man bokar svit eller vanligt rum? Jag tror att vi ska boka upp fler rum på hotellet för långväga gäster som själva vill boka... är det inte vanligt att man då får ge gästerna en rabattkod från hotellet?
    När jag skulle boka hotell till alla våra gäster (40 dubbelrum) så blev det en otrolig skillnad på om man sa att det var bröllopsgäster eller "En konferans för Svenskar - Italienare". Vanliga priset var 110, när jag sa "bröllop" blev det 140 och när jag sa "konferans" blev det 80 per rum. En skillnad på 50 euro per rum, med andra ord.

    ja jag vet att det är många som säger att det är en annan kvalitet på blommorna om det är till bröllop, men det håller inte jag med om. Eller i alla fall kan jag inte hålla med om att det är värt prisskillnaden. 

    Frisör är också en annan sån grej. Visst, man får en provuppsättning som dom lägger 10min på, men det hade varit billigare att göra 2 vanliga festuppsättningar för att se hur det blir. Priserna jag fick låg nämnligen på det 10x priset när man sa just "bröllop". 

    Fotografen kan man heller inte ljuga för tyvärr, men deras priser är också mycket högre än när det är heldag för dop, eller annan fest. Visst, det är mer stress för dem, det förstår jag.

    Restaurangen kan man heller inte hålla det en hemlighet antar jag. Är det bara ett litet bröllop kanske det går?? Samma meny på vår restaurang för konferans och bröllop är nämnligen runt det dubbla. Jaja, fler kypare och sånt... mmm I know... men ändå. 
Svar på tråden Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?