• kickan­w
    Äldre 6 Aug 19:02
    12003 visningar
    47 svar
    47
    12003

    Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?

    Tipsar om en ganska ny artikel som precis svarar på din fråga! :)
    Här finns den att läsa.

  • kickan­w
    Äldre 7 Aug 12:27
    #27

    Åh vad glad jag blir över att så pass många inser värdet i en riktig fotograf och prioriterar det i sin budget. Ofta när man läser här (bröllopstorget) kan man få uppfattningen att allt färre väljer att betala för en fotograf, men så verkar det ju inte alls vara och det känns kul! :)

  • kickan­w
    Äldre 7 Aug 17:20
    #31
    Kotthare skrev 2012-08-07 16:44:01 följande:
    Jag förstår inte varför ni satsar på fotograf? Det kommer ju fotas hur mycket som helst under bröllopet ändå, och ni kan ju be gästerna skicka bilder. Det finns säkert något som ser bra ut! :) 

    Dessutom sitter man väl inte jätteofta och tittar på sitt student-foto till exempel...

    Jag tycker att alla bilder (eller nåja, många) som läggs ut här som tagits av dyr fotograf ofta bara ser regisserade och fixade ut, när man svingar sig runt en stolpe, sitter i ett träd eller tittar ut mot havet...  
    Jag kan inte låta bli att kommentera detta, hoppas det bara inte leder till en jättediskussion som förstör trådens syfte.

    Självklart är det ett val man gör, men att ha ett proffs som fotar är så mycket mer än bara ha porträtt där man svingar sig runt en stolpe!
    De dyraste fotograferna fotograferar dokumentärt och är alltså med under stora delar av dagen för att dokumentera precis vad som händer! Att fånga just de där speciella ögonblicken som ofta är över på en halv sekund, kräver både erfarenhet och teknisk skicklighet! För att inte tala om känsla! Ofta sker dessutom vigseln och festen är rätt mörka och svåra lokaler att fota i, så då krävs både kunskap och bra utrustning för att få till bra foton.

    Om jag någon gång ska gifta mig och en enda gång i livet samla alla de mina för att fira min kärlek till den jag ska leva med... Då vill jag vara helt säker på att få minnen som verkligen visar alla känslor, all kärlek och värme som jag hoppas på att få uppleva den dagen! Att lägga det ansvaret på gästerna känns både riskabelt och lite taskigt, eftersom de ska vara där som just gäster och njuta av dagen!

    Kolla in dessa fotografer och säg gärna om du tycker att de ser regisserade och fixade ut bara! :) Och om gästerna skulle kunna ha fångat det lika bra... Självklart är det ju en smaksak, men jag vill iaf att folk ska veta VAD ett proffs är, så man vet vad man väljer bort!

    2brides
    Sonia Jansson
    Jonas Peterson
    Nordica
Svar på tråden Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?