• Heffes

    linköpingsbrudar 2013

    Hej brudar!
    Jag är redan gift, men jag kikar in här på Bröllopstorget ibland ändå.

    Tänkte tipsa er om fotografen som vi hade: www.kirimoja.se

    Nu gifte ju jag mig i Norrköping, men det här kanske kan vara ett bra tips ändå, det är ju inte så långt ifrån Linköping. :)

  • Heffes
    Marjasinus skrev 2013-04-11 16:38:33 följande:
    Är det bara jag som tycker att dels ta en timpenning runt 500kr/h och sen ta 100kr/bild (i digitalt format) är rena rama ockerverksamheten? Det är nog bland det sista jag skulle lägga pengar på.

    Min svåger fotar oss, han får en flaska wisky som tack. Sen har vi köpt ett gäng USB-minnen och förfrankerade kuvert som vi tänkte ge till andra som har kameror med sig på festen. Har också ett dropbox-konto dit folk kan ladda upp bilder enkelt.
    Marjasinus skrev 2013-04-11 21:21:39 följande:
    Pratade med vår vigselförättare idag och hon sade att "vid vigslar utanför stadshuset så utgår det ett arvode på 500kr som jag brukar få i ett kuvert". Det måste ju vara rent struntprat eller hur? Dom får ju sin ersättning ifrån Länsstyrelsen och man ska bara betala reseersättning.

    Hon som verkade så bra - nu vette katten. 500 kronor är inte så mkt i sammanhanget men jag vill inte betala svart för det.
    Alla som arbetar måste ju få betalt, det gäller ju även dom som arbetar på ett eller annat sätt med bröllop... florist, frisör, fotograf, osv. (Räknar du in egenavgifter, skatter och moms så kanske du förstår varför priserna är som de är.) Och i det här fallet är inte den här fotografen en av de dyraste ens.
    Det mesta som har med ett bröllop att göra kostar pengar. Och vill man inte att sitt bröllop ska bli allt för dyrt får man välja vad man ska satsa mest på. Brudparet måste prioritera vad som är viktigt för just deras bröllop, inget är "rätt eller fel". För oss var det till exempel viktigare att få fina bröllopsfoton än att ha en dyr brudklänning. Och ni verkar ha hittat en lösning som funkar för just er.

    Sedan det här med vigselförrättare, i många kommuner tas det ut en avgift oavsett om vigseln ska hållas i stadshuset eller inte. Det är inte ovanligt. Jag skulle vilja påstå att det hör till ovanligheten om det INTE skulle kosta något för att vigas på en annan plats. Så det är inget "struntprat" från den vigselförrättaren som du haft kontakt med.

    Du verkar tycka att allt som kostar verkar konstigt... Det är människor som utför ett jobb, de måste få pengar då. :)
  • Heffes

    Jag är inte speciellt insatt i hur tex fotografer jobbar. Men det jag kan tänka mig är att all tid om går åt för att planera fotograferingen, och sen göra ordning alla bilder räknas helt säkert in i priserna. Tror inte att en städare behöver lika mycket för –och efterarbete. :)


    Och sen tycker jag att det är ganska självklart att digitala bilder kostar mer än en papperskopia. Dom digiala bilderna kan man ju göra hur många utskrifter och framkallningar som helst med. En papperskopia är ju just en papperskopia. Tycker det verkar väldigt logiskt, men man tycker ju olika ibland. :)


     


    Jag har inget intresse av att sätta mig in i hur reglerna är för vigselförrättare. Det enda jag vet är att det inte är något ovanligt att ta ut en avgift. Och spontant känns det som att det inte är något lurt med det, då det är just kommuner som håller i det, och som ofta dessutom går ut med den här informaitionen på sina hemsidor m.m.


    Aja, nog skrivet om detta för min del. Lycka till med den fortsatta planeringen!

Svar på tråden linköpingsbrudar 2013