• Äldre 5 aug 22:09
  84162 visningar
  694 svar
  Inlägg från lurigmumin Visa alla inlägg
  694
  84162

  linköpingsbrudar 2013

  Vi gifter oss i juli 2013 och kommer att vara strax utanför Linköping. Min sambo är Linköpingsbo men vi bor i Uppsala nu. Är ganska krångligt att planera på distans men vi har kommit en bit så det känns bra.

  Hur går planeringen för er? 

 • Äldre 7 aug 00:44
  #5

  Kul att flera har kommit en bit i planeringen!

  Vi kommer att gifta oss 6:e juli i Grebo kyrka och har mottagningen på Gamla slottet Bjärka Säby. Det var inte det lättaste att hitta en lokal som kändes hundra men vi bestämde oss till slut för Bjärka säby trots att det kostar en del. Fördelen är ju att man får ta med egen alkohol. 

  Just nu är lokal bokad, präst, kyrka och lokal. Klänningen köpte jag för tre veckor sedan, den ska lämnas in för ändringar i vår. Cateringfirman ska jag försöka få tag i under veckan. Några kompisar till sambon ska spela på festen och de verakr vara med på tåget.
  Idag var vi på konsultation på en pappersbutik där vi fick lite tips och hjälp med att utforma inbjudningskorten.

  I händerna på svärmor lämnade jag en lång lista på uppgifter och folk att kontakta. Det är det som känns svårast med att inte bo på plats, att jag inte själv har någon koll på frisörer, florister make-up artister osv. Någon som har några bra tips?

   

 • Äldre 14 aug 11:11
  #10
  malli716 skrev 2012-08-14 11:03:12 följande:
  Vi har bokat Viktors catering. De är inte så dyra och jag tror att man kan hyra porslin och dukar genom dem. 

  Hörde av Kristina Ekman på Bjärka Säby att P2 skulle sluta med bröllop. De hade ju samarbete med Bjärka innan men fanns inte som alternativ så jag frågade. De har tagit in en ny firma som heter MoTo catering. Du kan ju kolla med dem. 
 • Äldre 23 sep 20:01

  Nu har våra Save the date-kort kommit! Är otroligt nöjd!  Sambons brors flickvän har gjort allt det grafiska och en vän till familjen hjälpte till med tryck( jobbar på tryckeri). De är på lite tjockare papper typ som visitkort men ca 15x7cm. ska försöka lägga in en bild men tekniken vill inte. 
  Nu känns allt mycket verkligare! 

 • Äldre 23 sep 20:08

  Här kommer bilden!


 • Äldre 26 sep 20:58

  Oj nu får man ju nästan panik över smink och hårbokning! Eftersom jag inte bor i Linköping får jag helt förlita mig på svärmor och hennes kontakter. Får se hur det har gått för henne när vi åker ner om några veckor.

 • Äldre 3 okt 16:13
  Hockeytjejen skrev 2012-10-03 15:43:26 följande:
  ja bonusen vill så gärna vara med i brudföljet och blev så glad när sambon frågade henne och så fort hans ex fick reda på detta så började helvetet så att säga!
  och exet är sambos mammas lilla ängel, allt hon gör är så himla bra m.m och hans mamma har varit lite mot arbetande emot oss och hon ska hela tiden prata om hans ex och hur duktig hon är så fort jag är med.

  hoppas verkligen att allt löser sig och vi ska nu ikväll sätta oss ner och prata ut om allt och jag är inne på att inte bjuda min svärmor om hon ska hålla på så här och att kanske låta exet vinna denna gång och så får ju hon stå till svars emot bonusen varför hon inte får vara med på bröllopet....vi har ju berättat för henne att det är hennes mamma som inte vill och att hon bråkar med oss pga att vi vill ha bonusen som brudtärna....bonusen är 9 och kommer att bli 10 år när vi gifter oss så jag tycker att hon är så stor att hon vet ju själv vad hon vill och inte vill.....tänkter inte låta dessa två personer förstöra min och sambons dag och jag hoppas att jag kan få sambon på andra tankar om att gifta oss i hemlighet utomlands...önska mig lycka till tjejer!
  Nu blir det lite off topic här men jag känner bara att jag måste kommentera något. Jag förstår verkligen att ni vill ha med bonusdottern i brudföljet och att ni är ledsna och upprörda över hur hennes mamma har reagerat och beter sig. Men jag blir illa till mods när du skriver att ni "ju har berättat för henne att det är hennes mamma som inte vill". Även om det är så och även om mamma å sin sida beter sig likadant, håll barnet utanför er konflikt! 
  Ingenting blir bättre av att ni sår split mellan barnet och hennes mamma. Dottern är säkert redan medveten om att det finns en konflikt mellan er och mår dåligt över detta. Försök lösa det utan att dra in henne mer i det. 
  Hoppas att ni hittar en bra lösning. 
 • Äldre 3 okt 20:29
  Hockeytjejen skrev 2012-10-03 16:28:26 följande:
  oj absolut håller vi henne utanför!
  det jag menade var det att bonusen har frågat oss varför hennes mamma och pappa alltid ska bråka och jag har berättat att denna gång är det pga  att hon inte vill att bonusen ska vara med i brudföljet och att sambon vill ha henne med! 
  vill ju vara ärlig mot henne när hon frågar och jag har berättat att vi försöker att lösa detta så hon får vara med! 

  tyvärr så prata hennes mamma rätt mycket skit om oss till dottern och försöker övertala bonusen till att inte åka till pappa....detta är en jävligt rörig historia!! vet verken ut eller in och är bara förrvirrad....för jag förstår inte vad hon håller på med....och visst har man väl sagt saker man verken menar eoch ångrar i ren ilska.
  denna helg som bonusen kommer så kommer vi inte prata om bröllopet eller något utan bara hitta på en massa kul!
  Ok, bra! Hoppas verkligen att det löser sig för er! Sånna där saker är ju alltid komplicerade och det är så lätt att barnen hamnar emellan. Det blir sorgligt när vuxna, som hennes mamma till exempel pratar illa om den andra föräldern. Det hjälper ju liksom ingen att barnet mår dåligt och mer eller mindre tvingas välja någons sida. Men som sagt, hoppas att reder ut sig till det bästa!
 • Äldre 1 nov 13:51

  Idag blir det resa ned till Linköping för att provsmaka maten hos catering firman! Ska bli väldigt kul och förhoppningsvis gott också!

  Hos oss står det lite still just nu. Har inte haft orka att ta tag i inbjudningarna än men det kanske kommer... Letar också efter en lång spansk slöja. Jag har visserligen en men den känns inte bra. Dels är den lite för kort och dels passar den inte så bra med den korta slöjan jag ska byta till. Eller ska man bara köra på den korta hela dagen kanske?   

 • Äldre 2 nov 14:23

  Vi har Restaurang Viktor. Maten var fantastiskt god!

 • Äldre 15 dec 20:41
  Heobea skrev 2012-12-15 11:51:40 följande:
  Här har vi en större kris! Vår fotograf är gravid!!!!!!!! Hon ska ha bara nån vecka efter vårt bröllop! Vad fan gör vi nu? Drar oss ur och försöker hitta en annan fotograf? Hoppas att vår fotograf kan knipa bra och att hon orkar fotografera gravid? Gah! Gah!
  Vi har en liknande kris kan jag ju säga. Fick precis reda på att min tärna och närmaste vän är gravid! Det är ju fantastiskt och jag blev verkligen jätteglad för hennes skulle. Men nu vet jag inte om de kan komma på bröllopet då det innebär en tre timmar lång resa och antagligen övernattning men en ca 1månads bebis... 

  Hoppas verkligen att de kan men det känns inte så troligt. Det får bli som det blir helt enkelt. Men nu är jag i valet och kvalet hur jag ska göra med tärna. Ska man fråga någon annan eller hur skulle ni ha gjort?
  Kan ju tänka mig att det känns lite sådär att bli tillfrågad som andra hands val. Hade flera som jag tänkte på när jag bestämde mig men jag ville helst bara ha en.
 • Äldre 13 mar 20:54

  Stackars tråd att falla i glömska!

  Vi har också gjort lite framsteg här på distans från Uppsala. Inbjudningskorten skickades idag! Skönt att vara av med det momentet. På fredag åker vi ner i andra ärenden men passar på att träffa prästen i samma veva. Det har varit lite av ett orosmoment för mig eftersom det är en pensionerad präst och min sambo pratade med honom senast i somras. Men det verkar vara lugnt och han hade bokat det i almanackan!

  Har även fått bra kontakt med tjejen som ska göra mitt hår och smink. Jag har ju själv inga kontakter utan har förlitat mig på svärmor. Man får hålla tummarna att det blir bra.

  Hur går det för alla? 

 • Äldre 8 jul 11:28

  I lördags gifte vi oss i Grebo kyrka! Dagen, kvällen och natten var helt underbar! Här kommer lite bilder som min duktiga kusin har tagit.

   
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.