Inlägg från: adinas |Visa alla inlägg
  • adinas

    Syrianskt/svenskt bröllop

    Vilken rolig tråd! Vi planerar med bröllop till hösten som kommer vara syrianskt/svenskt. Roligt att finna inspiration till ett mix-bröllop

  • adinas

    Tack Mustikka! :) Bröllopet planeras parallellt med förlovningen som kommer äga rum den 16/3 :) Vi har preliminär-bokat kyrka, lokal, catering. Nu väntar vi bara svar från sångaren så att vi kan spika datumet. Blir det som vi vill så gifter vi oss sista helgen i september. Hur är det för dig, har ni gift er?:)

  • adinas

    Åh, Mona Lisa är en jättevacker lokal! Va roligt för er! Hoppas att sångaren o DJ känns bra för er Tack för tipset!! Jag har inte köpt klänningen än men hittat min drömklänning från Kina. Min svägerska är jätteduktig på att hitta bra klänningar där. Verkligen min drömklänning. Hoppas bara den är lika fin IRL. Vi funderade först på att ha bröllopet i någon lokal i Södertälje men pga att vi har många gäster från utlandet och södra sverige kan det bli krångligt att ta sig emellan (vi bor i Linköping). Så nu har vi bokat en lokal som föreningen har, tar ca 350 personer. Kyrkan blir en svensk fast med både syrianska och svenska präster. Så både svenskt inslag och syrianskt som tex klilbo bido. Vi ville ha Tomas Demir som vi hört så mkt och vet är grymt bra. Syskon, släkt o vänner har haft honom. Men han var fullbokad då. Så nu tror jag min fästman bokat Fadi Komo. Någon erfarenhet om honom?:) han är med rätt ny men vad jag har hört så är han duktig. Vi ligger nog ganska bra till i planeringen. Vi preliminärbokade allt tills vi visste att vi har sångare. Så har vi det så kommer allt bokas i helgen. På lördag ska vi kolla kyrkan, lokalen, träffa catering, dekoratör mm Åh, det är så kul med denna planering hur kommer er kyrkvigsel vara?

  • adinas

    Det är som du säger alltid en chansning att beställa klänning. Men vi brukar ofta beställa klänningar från Kina och vet vilka leverantörer vi ska vända oss till, eller min svägerska vet hon har stenkoll. Det blir billigare än Sverige, liknande på prinsessa kostade 20 000. Så fort jag får tag på bilden kan jag lägga upp den här Jag visste inte heller att man kunde ha mix-vigsel. Men den svenska prästen hade gjort det förr och den syrianska är en vän till familjen. Skönt att kunna göra så. Men som sagt, allt är inte klart än så saker kanske ändras. Hoppas bara det blir bra Jag har hört samma som dig ang Fadi. Sååå svårt när man inte hört honom live själv att avgöra då. Hoppas hoppas! Tack för tipset! Kanske ska joina er där och få mer tips och idéer Förstår att det blir stressigt att planera ett bröllop när du är där. Men ni har iaf de viktigaste bitarna klara. Kommer ni ha filmteam eller fotograf till ert bröllop?

  • adinas

    Tack så mycket! Superkul att kunna planera ihop med andra!:)
    Åh, vilket sammanträffande! Ser ut som det blir den 28/9 för oss. Septemberbröllop låter mycket vackert! Dock så är det han som är syrianen och jag svensken. Men jag är uppvuxen med många syrianer att det känns som hemma för mig, förstår syrianska mer och mer och vet om traditioner bättre än min fästman haha.

    Fadi känns bra faktiskt. Stod mellan honom, Tomas Demir, Pascal och Josef Özer som vi kunde komma på befinner sig i sverige. Några valdes bort och resten var bokade. Vi ska prata med Fadi ikväll. Jag tycker han sjunger bra, sedan får man ju säga till att man vill att musiken är igång hela kvällen så han inte tar tim-långa pauser som jag vet endel kan göra. Man vill ju hålla igång :)

    Ang filmning kanske det låter roligt men jag ääälskar hollywood-intro på bröllopsfilmer. Tycker det är supersött ochlöjligt romantiskt hihi!

    Okej.. Till klänningssidor. Jag har beställt min förlovningsklänning ifrån en grymt bra sida: www.dhgate.com De har sjukt sygga klänningar. Obs: var ute i tid, min klänning hinner inte komma till förlovningen så jag ska ha en annan nu. Den jag beställde ska jag istället ha när jag är Kharuto till min svägerska i sommar.
    Andra sidor är
    www.lightinthebow.com
    www.whiteazalea.com

    Min svägerska beställer alla klänningar på ebay ifrån kina. Men då handlar det om att hitta rätt leverantörer. Jag har inga namn just nu men lägger upp dem här så fort jag får tag på dem :)

  • adinas

    Denna beställde jag till vår förlovning. Hinner dock inte få den Så kommer ha den när jag är kharuto i sommar. Beställde den i en mörk champange, så den är inte så vit i verkligheten. Från www.dhgate.com


  • adinas

    mustikka, Ja det är tur att det finns så mycket olika smaker och sätt att göra det på. Kan ge lite beslutsångerst iof med mycket att välja på Kitkät, vi kommer ha vår förlovning den 16/3. Så om nästan 2 veckor är jag min älsklings fästmö. Wow, vilken känsla! ) Vi valde faktiskt också att ha en liten förlovning med bara de allra närmsta eftersom det blir bröllop ganska tätt inpå. Vi har hyrt en lokal och catering och bjuder ca 60 närmsta. Det blir personligt och enkelt. Hoppas på en underbar kväll det kan inte bli annat än lyckat när man firar kärleken bland dem man älskar mest

  • adinas

    Tack så mycket Mustikka & Kitkät!

    Kitkät, va kul att vi ska gifta oss samma helg! Hoppas verklligen att det blir ett riktigt fint väder den helgen.

    Mustikka, vilken bra idé för föräldrarna att först träffas över en middag. Så de kan lära känna varandra. Mina föräldrar och svärföräldrar träffades också över en middag första gången. Det var ca 1 månad innan vår trolovning. Då hann de bekanta sig och "komma på kaffe". Så skönt när familjerna komemr bra överrens :)

    Tänkte dela med mig av en idé jag hade. (kanske inget nytänk) Man vet ju inte hur vädret är på den stora dagen och även om man hoppas på strålande solsken så kan det ju tyvärr regna och vara grå himmel.
    Jag har en idé av att fota mig i en slottsträdgård. Men för att ha en back-up ifall regnet kommer så kollade vi med slottet (som har mkt arrangemang/rundvisningar i lokalerna) om det fanns möjlighet att få fota sig inne i slottet. Mot en liten, liten summa fick man det. Så vi "bokade" in oss där. Så om det regnar den dagen så har vi ytterligare en vacker miljö att ta bröllopsfoton i. Tyckte det var skönt att ha en back-up.

    Nu är fadi Komo bokad. Super trevlig på telefon och till bra pris :) Skönt, sångare: check!:)

  • adinas

    Kitkät,

    Ja verkligen. Förrförra året när min pappa fyllde år så hade vi en stor fest i en lokal och jag kommer ihåg att det var jättevackert, höstfärgerna hade börjat komma och det var fortfarande så varmt att man kunde ha klänning på sig och sitta ute. Som en sensommar-dag. De var 1 oktober, hoppas  det blir en favoritrepris i år ;)

    Gripholms slott är jättevackert! Vilken underbar miljö att fotas i!

     Kitkät, Mustikka: Kommer ni ha brudföjle som tex tärnor, näbbar, mm eller endast bestman/tärna (vittnen)?

  • adinas

    Oh det låter jättemysigt. Hoppas verkligen att ni får fint väder då. Skönt med sommaren då det fortfarande är så ljust på kvällen, brukar bli jättevackra bilder då:)

    Ang brudfölje tror jag att jag hamnar någonstans mellan er. Vi ska ha två bestman och två tärnor som även sitter med oss i lokalen. Sedan funderar vi även på ringbärare och kanske några näbbar som går före och släpper rosblad i gången. De kan ju sätta sig med sina föräldrar i kyrkan sen. De är syskonbarn och alla syskonbarn kommer vara bjudna. Däremot vet jag inte än ang övriga barn. Som ni säger, de är ju oförutsägbara de små :)

    Jag har varit på bröllop där det spelas musik ( i syrianska kyrka). Då en vacker, pampig låt som passar sammanhanget. Som sagt, man vill ju inte att det ska vara tyst när de går in.

    Min pappa leder mig in i kyrkan och överlämnar mig till min D :) Barndomsdröm. Han leder mig även ut från hemmet. :)

    Idag var vi på möte med vår dekoratör. Därav en fråga; har ni någon bra hemsida eller liknande där man kan finna inspiration inför dekoration till lokal/kyrka. Vår dekoratör har massor bilder men kan va kul med lite idéer från annat håll med :) 

  • adinas

    Efter mycket väntan och längtan var det äntligen dags. I lördags förlovade vi oss! Vi hade en helt underbar kväll med familj och vänner. Så lycklig :)))

  • adinas

    Det var en helt underbar kväll. Vi hade så roligt och det är verkligen ett minne för livet :) Vi var ca 60 personer, våra närmsta. Jag har lite bilder på min blogg om ni vill kolla : www.adinas.se

    Fick just ett mail om att klänningen skeppades idag, så snart är den här. Lägger upp bilder här då :) 

  • adinas

    Tack så jättemycket! Känns underbart! :)

    Ja, vi hade dahole på förlovningen. Det gjorde verkligen hela festen. Vi kommer ha dahole & zurna när de hämtar mig på bröllopsdagen samt under hela kvällen. Vi tänkte ha endast hos mig och vid ingången i fest-lokalen men efter den fantastiska stämningen vi hade under dansen på förlovningen är vi övertygade om att ha med dem iaf under viss del av bröllopsfesten med (förutom hos mig och vid ingången).

    Han som spelade på förlovningen är en kusin till familjen. Vi har 3 olika kontakter, varav 1 ska spela till bröllopet. Om jag får tag på deras kontaktuppgifter kan jag dela med mig här. Annars tänkte jag också tipsa om www.dawolzurna.se, några bekanta hade dem och var nöjda :)

  • adinas

    Hur går det för er alla med planeringen, hur ligger ni till?=)

Svar på tråden Syrianskt/svenskt bröllop